MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MAYHEM
też nie kumam. kto ma mieć słuszną wersję ten ma, a do kogo to jest niby skierowane? do "nowych" fanów?
ostatnia płyta zajebista oczywiście. tak przy okazji
ostatnia płyta zajebista oczywiście. tak przy okazji
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może jest to skierowane do mnie? Parę razy pisałem, że GDOW to asłuchalne, plastikowe gówno. Może chłopaki z Mayhem to przeczytali i postanowili wyjebać plastik z tej płyty? :-) Ja mocno czekam na nową wersję.Heretyk pisze:też nie kumam. kto ma mieć słuszną wersję ten ma, a do kogo to jest niby skierowane? do "nowych" fanów?
all the monsters will break your heart
Przez tyle lat nie wpadłeś na to że ten plastik i szpitalna sterylność to efekt zamierzony?
- ozob
- zahartowany metalizator
Widac nie. (:535 pisze:Przez tyle lat nie wpadłeś na to że ten plastik i szpitalna sterylność to efekt zamierzony?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Ale co to ma za znaczenie dla tego czy mi się to podoba czy nie? Czy fakt, że był to efekt zamierzony nagle sprawi, że pokocham ten parujący klocek? Bez jaj.535 pisze:Przez tyle lat nie wpadłeś na to że ten plastik i szpitalna sterylność to efekt zamierzony?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
esoteric warfare super pod względem muzycznym i brzmieniowym, ale to najbardziej zjebany przez wokale album jaki powstał. Atrylia chciał być taki oryginalny a brzmi jak zarzynany pterodaktyl. Totalnie zepsuł płyte z wielkim potencjałem. Ledwo da sie tego słuchac.
Ostatnio zmieniony 12-10-2018, 10:39 przez Only_True_Believers, łącznie zmieniany 1 raz.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ozob
EW to przede wszystkim zlepek dobrze znanych patentow ze wczesniejszych plyt. Ze niby linia po stracie Blasphemera zostala zachowana. Album bezpieczny i nudny.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
proste.ozob pisze:EW to przede wszystkim zlepek dobrze znanych patentow ze wczesniejszych plyt. Ze niby linia po stracie Blasphemera zostala zachowana. Album bezpieczny i nudny.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Znaczenie ma takie, że brzmienie jest nierozerwalną składową dzieła, a to czy się komuś podoba, czy nie, kompletnie mnie nie interesuje.nicram pisze:Ale co to ma za znaczenie dla tego czy mi się to podoba czy nie? Czy fakt, że był to efekt zamierzony nagle sprawi, że pokocham ten parujący klocek? Bez jaj.535 pisze:Przez tyle lat nie wpadłeś na to że ten plastik i szpitalna sterylność to efekt zamierzony?
- trup
MAYHEM wielkim zespołem... był.
Proszę o spokój!

Proszę o spokój!

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ozob
Nikt tego nie neguje, ze byl. A czy jeszcze bedzie to sie dopiero okaze.
- nicram
Skoro nie interesuje Cię czy to mi się podoba czy też nie, to trudno mi zrozumieć czemu postanowiłeś zabrać głos, zwłaszcza, że nic nie pisałem o intencjach jakie przyświecały twórcom "dzieła" GDOW. :-)535 pisze:Znaczenie ma takie, że brzmienie jest nierozerwalną składową dzieła, a to czy się komuś podoba, czy nie, kompletnie mnie nie interesuje.nicram pisze:Ale co to ma za znaczenie dla tego czy mi się to podoba czy nie? Czy fakt, że był to efekt zamierzony nagle sprawi, że pokocham ten parujący klocek? Bez jaj.535 pisze:Przez tyle lat nie wpadłeś na to że ten plastik i szpitalna sterylność to efekt zamierzony?
Chyba jeszcze nie zdążyli wyciąć tego co tam było napisane. Pamiętam że o brzmieniu było i o słuchaczach. Starych i nowych. Miałem ochotę więc skomentowałem. Kwestii osobistych preferencji w ogóle nie poruszałem.
- dzik
Nic dodać, nic ująć.streetcleaner pisze:Zupełnie nie rozumiem tykania tego albumu, nawet nie chcę mi się słuchać tych poprawek, a okładka oczywiście GORSZA ;)
dobry kościół to kościół spalony
- Drone
Stara wersja brzmiała ostro, nieprzyjemnie, sucho, tępo i industrialnie. Czyli tak jak miała brzmieć.dzik pisze:Nic dodać, nic ująć.streetcleaner pisze:Zupełnie nie rozumiem tykania tego albumu, nawet nie chcę mi się słuchać tych poprawek, a okładka oczywiście GORSZA ;)
Nowa brzmi ładnie, pełnie i - przepraszam za modne słowo - organicznie. W ogóle to nie pasuje tutaj.
Podejrzewam, że okładka została zmieniona, żeby wrażliwy słuchacz nie musiał martwić się losem gołębia.
JESTEM NA NIE.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Tak jest, symboliczny ptak został zastąpiony przez nic nie znaczącego faceta z modnym ostatnio uczesaniem na drwala. Fatalny ruch.
- Skaut
oczywiściestreetcleaner pisze:Zupełnie nie rozumiem tykania tego albumu, nawet nie chcę mi się słuchać tych poprawek, a okładka oczywiście GORSZA ;)
oczywiście[V] pisze:proste.ozob pisze:EW to przede wszystkim zlepek dobrze znanych patentow ze wczesniejszych plyt. Ze niby linia po stracie Blasphemera zostala zachowana. Album bezpieczny i nudny.
Coś tam było! Człowiek!
Przy okazji sobie przypomniałem mystic fest z hali Wisły. Pisałem już kiedyś o tym. Matko bosko co to był za koncert. Pocięty jak prosiak Maniac któremu mocno weszła kreska i między innymi materiał z GDOW oraz fani bodaj "dzieci bodomu" pośpiesznie opuszczający miejsce działań wojennych, a właściwie miejsce zagłady. Pierdolona apokalipsa.
- COFFIN
Fenomenalny koncert. Każdy następny, na którym byłem nie zrobił już takiego wrażenia.
'Come the Blessed Madness'
- Stoigniew
na mnie jeszcze zrobił wrażenie ten ze starego Mega-Clubu, jak promowali płytę "Chimera"COFFIN pisze:Fenomenalny koncert. Każdy następny, na którym byłem nie zrobił już takiego wrażenia.
może nie było cięcia się i krwi, ale Maniac na trzeźwo to wokalny gigant, wtedy pokazał swę moc :)