Wielu zjechało te zespoły tylko i wyłącznie za zmianę stylu bez wnikania, czy to jest dobre, szczere, ciekawe itd. Paradoksalnie wielu "prawdziwków" nabierało się na prawdziwą tandetę w stylu trójki SAMAEL, trójki TIAMAT, jakichś gotyckich wygibasów niemieckiego ATROCITY, a jebali z góry do dołu taki MORGOTH czy CARCASS, bo zaczęli grać rockowo.Nasum pisze:To też ciekawe zjawisko. Bo ile gustów, tyle opinii. Dla jednych zeszmacenie dla drugich udana wolta stylistyczna. Pamiętam dobre recenzje takich albumów jak Gorefest "Chapter 13" czy własnie wspominany już przeze mnie Carcass "swansong". Szczerze powiedziawszy, dla mnie te zespoły w tamtych latach właściwie przestały istnieć, do teraz mam problem z akceptacją tych albumów, i zastanawiało mnie, dlaczego dziennikarze muzyczni nigdy takich płyt nie zjebali? Być może odpowiedzią będzie to, czego oczekujemy po muzyce. Dla mnie stagnacja, rozumiana jako twarde trzymanie się pewnych ram gatunkowych jest jak najbardziej ok, eksperymenty też mogą być, byle to wszystko trzymało się tak zwanej kupy. W przypadkach, które wymieniłem, nie widzę niczego, na czym bym zawiesił ucho na dłużej. Może kiedyś ten moment nadejdzie, może nie dojrzałem do tej muzyki, sam nie wiem.
Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
No ale przecież 3 samael to kult. A i clouds ma wyznawców hehe
- Drone
Daj Pan spokój ;)
- Drone
Na trójce SAMAEL jest już cała ta cekinada, którą grali później, tylko jeszcze przykryta lekkim nalotem starego brzmienia.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zgadza się. W ogóle nie rozumiem fenomenu tej płyty.Drone pisze:Na trójce SAMAEL jest już cała ta cekinada, którą grali później, tylko jeszcze przykryta lekkim nalotem starego brzmienia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Bo zbyt ciotowate brzmienie, kompozycyjnie qlt i płyta świetna.
Jebać żuli.
-
Po prostu SAMAEL to zespół, który zdemoralizował się przez brzmienie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Poszli w stronę która im pasowała, mają nowych fanów a starzy gardzą. Za trzy pierwsze wielki szacun a potem, kto co lubi.
Jebać żuli.
- Żułek
Osobiście uważam
gusta i guściki ;)
że to jeden wielki słaby moment ;)Drone pisze:Nie no, panowie, nie żartujcie sobie. "Feel Sorry for the Fanatic" MORGOTH to znakomita płyta - nie ma słabego momentu.
a tu się zgodzę bo bardzo lubie :)Podobny ruch zrobił wtedy KREATOR na "Renewal" i wyszła jedna z najlepszych płyt w ich dorobku.
gusta i guściki ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ozob
- zahartowany metalizator
Machine Head. Jedynka zrywa czapki z glow, a pozniej to chujnia okrutna.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
ozob pisze:Machine Head. Jedynka zrywa czapki z glow, a pozniej to chujnia okrutna.
Nooo... porównując debiut i tą ostatnią srakę.... albo Arch Enemy, chociaż mi nigdy nie pasowali zbyt mocno, to pierwsze płyty były ponoć ok, ale ta ostatnia to już tylko i wyłącznie grzyb.
-
- postuje jak opętany!
Coś jak ND satyriconDrone pisze:Na trójce SAMAEL jest już cała ta cekinada, którą grali później, tylko jeszcze przykryta lekkim nalotem starego brzmienia.
- Drone
Jest jakaś nieuchwytna różnica polegająca na tym, że "Nemesis Divina" w jakiś pokrętny sposób się broni pomimo wszystkich strasznych momentów, a "Ceremony" moim zdaniem nie. SAMAEL zrobił się zbyt kanciasty na trójce, te płynące gitary z jedynki i dwójki są tu w zaniku, zamiast tego są te okropne patetyczne wagneryzmy - nie znoszę tej płyty. No i SATYRICON potem nie grał cekinady, tylko wulkaniczny rock :)pączek pisze:Coś jak ND satyriconDrone pisze:Na trójce SAMAEL jest już cała ta cekinada, którą grali później, tylko jeszcze przykryta lekkim nalotem starego brzmienia.
- uglak
to nie wulkaniczyny rock byl problemem tylko satyryczny hipster rock.
Guilty of being right
- Drone
Dla mnie na pewno nie był - lubię okres i wulkaniczny, i ekstrawagancki, i teraz-diaboliczny, a nade wszystko tektoniczny z "The Age of Nero".
- ozob
- zahartowany metalizator
Borknagar. Debiut jest kompletny i nuty bym na nim nie zmienil. Reszta dla mnie moglaby nie istniec.
Nie znosze tej plyty. Jest jak zatwatdzenie - wymuszona kupa.Drone pisze: nade wszystko tektoniczny z "The Age of Nero".
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
The Age Of Nero. Ostatnia płyta na której panowie z Satyricon z dumą nosili spodnie. Nie dziwię się, że są ludzie, którym może się nie podobać.
- Drone
Wyobraźcie sobie, panie Kolego, że byłem nie tak dawno na koncercie formacji MADRUGADA. Była masa oohoho-ohoho :)
Nie mam z tym problemu. Pewnie sam z przyjemnością mógłbym tego wysłuchać. Natomiast nie muszę tolerować tego typu zagrywek w Satyricon. Pomyślałem sobie teraz co by się stało , gdyby Reifert z kolegami zaprosili na scenę Hoyema i zagrali podobnie nadęty numer jak Feniks. No przecież by mi instalację w polonezie rozszczelniło.
- Drone
Poszedłem z ciekawości. Nie byłem zachwycony. Za dużo narcyzmu, kieliszków z winem na fortepianie i wystudiowanego rozchełstania. Zgadzam się, że więcej tego w S. nie trzeba.