ABSCESS (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: ABSCESS (US)
Nawet nie wiedziałem, że jest jakiś nowy split ale jak zobaczyłem okładke zrobioną przez Reiferta to morda sie cieszy od razu.
PENIS METAL
-
- starszy świeżak
Witam wszystkich forumowiczów!
Przyznam szczerze, że dla mnie nie ma słabej rzeczy nagranej przez Reiferta i Co. - po prostu wszystko czego się dotkną zamieniają w genialne gówno, jak to ktoś kiedyś powiedział.
Split ABSCESS/BONESAW katuję od tygodnia i nie umiem przestać - rewelacyjny materiał!!
Abscess zaprezentował 4 kawałki, w tym jeden cover (Black Flag - Nervous Breakdown).
Materiał mocno w duchu punkowym, rewelacyjne riffy, brzmienie, wokale - ciężko się zdecydowac który kawałek najlepszy (na koncerty nadają się wręcz idealnie!). Płytę otwiera "Seeing Demons" i od razu dostajemy kop w twarz (zajebiste wejście!), kawałek od pierwszych taktów nie daje nam chwili wytchnienia - szybki utwór z rewelacyjnym riffem przewodnim, kończący się tak szybko jak się zaczynał po to by zgniótł nas kolejny track - Skulldozer (i już wiadomo co to za pojazd z okładki
). Rewelacja! Bardzo energiczny i motoryczny kawałek, tradycyjnie z opętaną genialną solówką (swoją drogą, oni nigdy nie nagrali słabej solówki). Po wybrzmieniu instrumentów mamy okazję posłuchac coveru, który został świetnie odegrany, idealnie wpasowujący się w to wydawnictwo. Ostatni utwór pozostaje w klimacie coveru i mamy powrót do czasów Abscessa z Seminala/Werebeast z lekkim echem Autopsy w środku. Co tu dużo mówić, materiał zajebisty, aż ciężko przejść do dwóch kawałków Bonesaw, bo chce się tego słuchać ponownie i ponownie. Jeśli ktoś nie zna tej kapeli to wystarczy wiedziec, że w ich muzyce słychać głównie właśnie echa Autopsy i Abscess.
Ten rok się zapowiada wyśmienicie, ponieważ za jakiś czas ma się ukazać kolejny split, tym razem z Population Reduction a pod koniec roku ponownie pod szyldem Tyrant Sin ma zostać wydana następczyni świetnego Horrorhammer, nie mówiąc już o epce Autopsy, którą Peaceville zaczęło rozsyłać!
Jeszcze chciałem tylko wrócić do wątku o pierwotnej okładce Horrorhammer - tamten obrazek z człowiekiem na kółkach pochodzi z wkładki Seminal...
Przyznam szczerze, że dla mnie nie ma słabej rzeczy nagranej przez Reiferta i Co. - po prostu wszystko czego się dotkną zamieniają w genialne gówno, jak to ktoś kiedyś powiedział.
Split ABSCESS/BONESAW katuję od tygodnia i nie umiem przestać - rewelacyjny materiał!!
Abscess zaprezentował 4 kawałki, w tym jeden cover (Black Flag - Nervous Breakdown).
Materiał mocno w duchu punkowym, rewelacyjne riffy, brzmienie, wokale - ciężko się zdecydowac który kawałek najlepszy (na koncerty nadają się wręcz idealnie!). Płytę otwiera "Seeing Demons" i od razu dostajemy kop w twarz (zajebiste wejście!), kawałek od pierwszych taktów nie daje nam chwili wytchnienia - szybki utwór z rewelacyjnym riffem przewodnim, kończący się tak szybko jak się zaczynał po to by zgniótł nas kolejny track - Skulldozer (i już wiadomo co to za pojazd z okładki

Ten rok się zapowiada wyśmienicie, ponieważ za jakiś czas ma się ukazać kolejny split, tym razem z Population Reduction a pod koniec roku ponownie pod szyldem Tyrant Sin ma zostać wydana następczyni świetnego Horrorhammer, nie mówiąc już o epce Autopsy, którą Peaceville zaczęło rozsyłać!
Jeszcze chciałem tylko wrócić do wątku o pierwotnej okładce Horrorhammer - tamten obrazek z człowiekiem na kółkach pochodzi z wkładki Seminal...

- Gore_Obsessed
- Maleficio
- Kontakt:
za darmo w necie pewnie..Gore_Obsessed pisze:Gdzie nabyłeś split, jeśli można wiedzieć?
-
- starszy świeżak
Kupiłem.
http://www.aphelionproductions.co.uk/Pages/Home.htm
Lub na stronie myspace Bonesaw - http://www.myspace.com/bonesawuk
Więc, nie za darmo nabyłem.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
w NWN! też leży, za 5$ bodajże
- Maleficio
- Kontakt:
Zoetrope pisze:Kupiłem.
możesz pyknąć fotkę, jak to cacko wygląda? Bardzo chętnie nabędę też.
-
- starszy świeżak
widzę, że nadal uważasz że z netu, okej, podesle Ci na pw fotkę
- Maleficio
- Kontakt:
nie, no wierze Ci... świetnie wydane, muszę kupić.
-
- starszy świeżak
polecam
akurat kupuję wszystko gdzie się pojawia ekipa z Benici i jak do tej pory nigdy się nie zawiodłem na jakimkolwiek materiale z ich udziałem
akurat kupuję wszystko gdzie się pojawia ekipa z Benici i jak do tej pory nigdy się nie zawiodłem na jakimkolwiek materiale z ich udziałem
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
to wyszło tylko na vinylu?
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
na CD też
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no to na CD bym sobie kupił, jak ktoś będzie robić zamówienie jakieś, o mogę się podłączyć i pocztę na dwa podzielić...
-
- starszy świeżak
Wyszło na CD. Winyl (10") jest w planach
- Revenant
- postuje jak opętany!
Cover Black Flag zapowiada się kusząco, nie mówiąc o nowych, autorskich kawałkach. Ogolnie bardzo podoba mi się "kreska" Krzysztofa, idealnie pasuje do klimatu Abscess - jest obleśnie, niesmacznie i groteskowo. Jeśli ktoś będzie zamawiał ten split to także chętnie się podłączę.
A wiadomo coś bliżej o nowej płycie?
A wiadomo coś bliżej o nowej płycie?
-
- starszy świeżak
Ma wyjść w tym roku, ale jeszcze nie jest to sprecyzowane kiedy. Ponownie Tyrand Syndicate się tym zajmie. I tak jak wspomniałem poprzednio, niebawem ma się okazać split z POPULATION REDUCTION na cd oraz 12" nakładem Tank Crimes Records, ale także data wydania tego materiału jest jeszcze nie znana.
- ultravox
Bardzo ładnie napisane, więc dodam tylko od siebie, że splicik niszczy. Klimat i brzmienie mocno punkowe, cover odegrany elegancko, w ogóle cud miód palce lizać. Bonesaw też bardzo ok. Do tego duży plus za rewelacyjną okładkę.Zoetrope pisze: Split ABSCESS/BONESAW katuję od tygodnia i nie umiem przestać - rewelacyjny materiał!!
Materiał mocno w duchu punkowym, rewelacyjne riffy, brzmienie, wokale - ciężko się zdecydowac który kawałek najlepszy (na koncerty nadają się wręcz idealnie!). Płytę otwiera "Seeing Demons" i od razu dostajemy kop w twarz (zajebiste wejście!), kawałek od pierwszych taktów nie daje nam chwili wytchnienia - szybki utwór z rewelacyjnym riffem przewodnim, kończący się tak szybko jak się zaczynał po to by zgniótł nas kolejny track - Skulldozer (i już wiadomo co to za pojazd z okładki). Rewelacja! Bardzo energiczny i motoryczny kawałek, tradycyjnie z opętaną genialną solówką (swoją drogą, oni nigdy nie nagrali słabej solówki). Po wybrzmieniu instrumentów mamy okazję posłuchac coveru, który został świetnie odegrany, idealnie wpasowujący się w to wydawnictwo. Ostatni utwór pozostaje w klimacie coveru i mamy powrót do czasów Abscessa z Seminala/Werebeast z lekkim echem Autopsy w środku. Co tu dużo mówić, materiał zajebisty, aż ciężko przejść do dwóch kawałków Bonesaw, bo chce się tego słuchać ponownie i ponownie. Jeśli ktoś nie zna tej kapeli to wystarczy wiedziec, że w ich muzyce słychać głównie właśnie echa Autopsy i Abscess.
- Gore_Obsessed
Split już mam i teraz, znając jego zawartość, mogę stwierdzić, że nie ma się nad czym zastanawiać tylko kupować. Najlepszy jest utwór tytułowy - po prostu amok. W pierwszym Reifert tak szybko zapierdala z tekstem, że nie jestem w stanie za nim nadążyć starając się śledzić tekst w książeczce. Cover brzmi jak autorska kompozycja ABSCESS, idealny wybór.
Rolling crushing death machine - SKULLDOZER!!!
BONESAW może być, podobne wibracje jak w ABSCESS, ale nie ta skala talentu. Niestety, chyba nie ma zespołu z którym ci ostatni mogliby nagrać wyrównany poziomem split.
Na koniec:
Never gonna fit in
a freak against the grain
creeping through society
got a messed up brain
\m/
Rolling crushing death machine - SKULLDOZER!!!
BONESAW może być, podobne wibracje jak w ABSCESS, ale nie ta skala talentu. Niestety, chyba nie ma zespołu z którym ci ostatni mogliby nagrać wyrównany poziomem split.
Na koniec:
Never gonna fit in
a freak against the grain
creeping through society
got a messed up brain
\m/
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- postuje jak opętany!
Split Abscess/Autopsy byłby wyrównany poziomem 
jest już do kupienia ta płyta gdzieś w Polsce?

jest już do kupienia ta płyta gdzieś w Polsce?
- ultravox