NEVERMORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- sho
- zaczyna szaleć
Re: Nevermore
Też poproszę!
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dzisiaj albo jutro linki będą.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- sho
- zaczyna szaleć
Dziękówka!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- MinT
- Kontakt:
*poznański Goldman Sachsman metalu*
- Raagoon
Słyszałem już cztery kawałki z tej płyty i szlag mnie trafia, że będzie trzeba poczekać na premierę jeszcze przeszło miesiąc. Na pewno będzie świetna płyta!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Mnie trochę zdziwił Loomis w wywiadzie dla chyba "Gitarzysty", gdzie mówił że napisał kawałki po 7 minut ale Wichers jako koproducent mu je przearanżował i zrobił 4-minutowe
tzn. rozumiem generalną ideę, że wtedy muzyka jest łatwiej przystępna, ale wydawało mi się, że ich grupą docelową nie są 13-latki które się gubią jak kawałek trwa dłużej niż 5 minut.

-
- mistrz forumowej ceremonii
No w końcu za coś się producentowi płaci
A tak na serio to od "Dead Heart in a Dead World" widać, że zespół szuka czy stosuje pewne wypośrodkowanie.

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- evildead
chyba się kloc szykuje - Malmsteen, żaboty, cukiereczki, Dane goes emo etc.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
-
- mistrz forumowej ceremonii
Coś jest na rzeczy na pewno, zresztą wspominałem o tym parę postów wyżej. Nie przeszkadzało mi to jednak na dwóch poprzednich, ale nieco wystraszyłem się po solowych dokonaniach Loomisa i Dane'a. Na razie nie słucham żadnej z wymienionych pozycji - brak natchnienia.Rattlehead pisze:No nie wiem jakoś nie mam ochoty na takie granie. Ten Nevermore od jakiegoś czasu stał się taki jednowymiarowy, zwyczajnie nudnawy. Jeszcze doDead Heart in a Dead World jakoś to było. Podobnie sytuacja wygląda z Anathemą, jeszcze Judgement z przyjemnością słuchałem, później już mi się zbytnio nie chciało.est pisze:Co wy z tym Nevermore? Aż tak źle?
- Riven
- Kontakt:
nie sluchalem nigdy tego zespolu, ale chyba warto - od ktorej plyty zaczac ? tylko prosze o jedna, ja wolno przyswajam nowa muze ; P
this is a land of wolves now
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Adrian696
nowa posłuchałem dwa razy i chyba dwa razy za dużo... klocek... gdybym za to zapłacił, podałbym do sądu zespół za wyłudzenie, ogólnie warto sie zastanowić nad pozwem za zmarnowany prąd na odsłuchanie tego z mp3 

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Glene
Ja bym polecał od Dead Heart in a Dead World, a tak najlepiej to zacznij od drugiej płyty Sanctuary - Into the Mirror Black i leć po kolei !
- Rattlehead
Nie wiem czy to dużo czy mało, ale również przesłuchałem 2 razy i mam podobne odczucia - pewnie trzeciego razu nie będzie lub będzie w późniejszym terminie. Jakiś się strasznie ten zespół zrobił SusperiowoSoilworkowy
support music, not rumors
- Glene
Nic dziwnego jak się zakumplowali z byłym gitarzystą Soilwork, aż boje się podchodzić do tej płyty.
- Adrian696
prawidłowe pytanie powinno brzmieć - czy cokolwiek tu jest tak jak być powinnoDrone pisze:Ale co jest nie tak?

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Tak. Albo druga, "The Politics of Ecstasy", albo jak chcesz Rivenie mało czasu inwestować to zacznij od mini "In Memory", bo te trzy mateksy to mniej więcej równy poziom - i najwyższy jaki osiągnęli.Rattlehead pisze:Według mnie najciekawszą jest Dreaming Neon Black
Nie nie, Dead Heart to ich chyba najsłabszy materiał. Co do zaczynania od 2. Sanctuary, czemu nieGlene pisze:Ja bym polecał od Dead Heart in a Dead World, a tak najlepiej to zacznij od drugiej płyty Sanctuary - Into the Mirror Black i leć po kolei !

- Riven
- Kontakt:
dobra, to zapodam ktoras z wymienionych i wieczorem zdam relacje 

this is a land of wolves now