SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
w weekend zagrali pierwszy koncert z nowym perkusista w portugalii
setlista
01-DARK WOOD OF ERROR
02-REFUSE / RESIST
03-CONVICTED IN LIFE
04-FALSE
05-DEAD EMBRIONIC CELLS
06-OSTIA
07-CROWN & MITTER
08-SEPULNATION
09-CHOKE
10-SPIT
11-BURIED WORDS
12-TROOPS OF DOOM
13-BENEATH THE REMAINS
14-BREED APART
15-TERRITORY
16-ARISE
17-COME BACK ALIVE
18-ROOTS
setlista
01-DARK WOOD OF ERROR
02-REFUSE / RESIST
03-CONVICTED IN LIFE
04-FALSE
05-DEAD EMBRIONIC CELLS
06-OSTIA
07-CROWN & MITTER
08-SEPULNATION
09-CHOKE
10-SPIT
11-BURIED WORDS
12-TROOPS OF DOOM
13-BENEATH THE REMAINS
14-BREED APART
15-TERRITORY
16-ARISE
17-COME BACK ALIVE
18-ROOTS
- Pigvomit
- świeżak
Nailbomb..hmmm..ten twór jakoś nigdy szczególnie do mnie nie przemawiał, ..jest na ich płycie kika zabójczych tracków, ale jako całośc materiał nie broni się..
Jeśli chodzi o Sepulturę, myślę iż największe osiągnięcia tego zespołu to " Chaos A.D" i przede wszystkim - genialne" Roots". Te płyty mają w sobie to COŚ, hipnotyzują, urzekają, walą po mordzie ,hah to po prostu klasowy materiał..
"Arise " i " Beneath the Remains" również cenię, lecz szczerze mówiac , mają sie one nijak w stosunku do wyżej wymienionych..podobnie dwie pierwsze płyty.
myśle że odświezenie muzycznej formuły temu zespołowi wyszło na dobre..wspaniale było obserwować ten rozwój i być tego świadkiem..każda kolejna płyta lepsza od poprzedniej, eh dawne dzieje..
Niestety, mimo szczerych chęci nie zdołałem sie przekonać do tego co Sepultura proponowała na kolejnych wydawnictwach już bez Maxa..ten zespół bez tak wielkiej osobowości przestał ( dla mnie) miec racje bytu..
Historia zatoczyła koło, ponoć braciszkowie Cavalera + gitarzysta z czasów debiutu
znów coś kombinują..cóz moge powiedzieć..czekam z niecierpliwością.
)
Jeśli chodzi o Sepulturę, myślę iż największe osiągnięcia tego zespołu to " Chaos A.D" i przede wszystkim - genialne" Roots". Te płyty mają w sobie to COŚ, hipnotyzują, urzekają, walą po mordzie ,hah to po prostu klasowy materiał..
"Arise " i " Beneath the Remains" również cenię, lecz szczerze mówiac , mają sie one nijak w stosunku do wyżej wymienionych..podobnie dwie pierwsze płyty.
myśle że odświezenie muzycznej formuły temu zespołowi wyszło na dobre..wspaniale było obserwować ten rozwój i być tego świadkiem..każda kolejna płyta lepsza od poprzedniej, eh dawne dzieje..
Niestety, mimo szczerych chęci nie zdołałem sie przekonać do tego co Sepultura proponowała na kolejnych wydawnictwach już bez Maxa..ten zespół bez tak wielkiej osobowości przestał ( dla mnie) miec racje bytu..
Historia zatoczyła koło, ponoć braciszkowie Cavalera + gitarzysta z czasów debiutu
znów coś kombinują..cóz moge powiedzieć..czekam z niecierpliwością.

- helmik
- rozkręca się
mam dobra wiadomosc dla Xytrasa:
http://www.wspinanie.pl/serwis/200608/2 ... valera.php
http://www.wspinanie.pl/serwis/200608/2 ... valera.php
Nie bądź fiutem - zdejmij czapę!!!
WBZFM!
WBZFM!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
bo jest prymitywny do bolu, bo ma beznadziejne teksty, bo jest nudny, bo to jakies popluczyny po kornie. i za duzo 'fuck'.
BTR to klasyka thrash metalu, zlozone kompozycje, brutalnosc, agresja, nienaganna technika i w ogole wiekopomny album. To w zasadzie zupelnie inna muzyka...niestety.
BTR to klasyka thrash metalu, zlozone kompozycje, brutalnosc, agresja, nienaganna technika i w ogole wiekopomny album. To w zasadzie zupelnie inna muzyka...niestety.
this is a land of wolves now
Roots: bo jest kurewsko "prymitywny" w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo ma wspaniałe teksty ,bo kompozycje sa bardzo ciekawe i wciągajace, poza tym twoja stara popłuczyny po kornie..fakt, pracowali z tym samym producentem, uzyskali podobne brzmienie ale płyty nijak nie można przyrównac do muzyki jakiegokolwiek innego zespołu..to zupełnie inny feeling, sposób budowania kompozycji "Roots' to najbardziej oryginalna ale i NAJBRUTALNIEJSZA i najbardziej AGRESYWNA Sepultura - long bardzo charakterystyczny, i to on stanowi KANON , bo wyznacza coś nowego,świezego, jest początkiem pewnej drogi ..a o wspomnianych przez ciebie " klasykach" ludzie wcześniej czy później zapomną
nie przeceniałbym wartości starych plyt Brazylijczyków..są dobre..ale tylko dobre;)

- Riven
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
- Duban
- Duban
- rob
- w mackach Zła