IHSAHN reaktywacja?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: IHSAHN reaktywacja?
Musze stwierdzić, że ten nowy krążek jest rewelacyjny. Oczywiście nie znajdzie większego uznania, bo dla kataniarzy z browarami w ręku i borostworów będzie to zbyt wygładzone("pedalskie!" - krzyknie chór), zaś dla okularników w wełnianych swetrach za bardzo metalowe("szatańskie!" - pisną głosiki). Fantastyczne numery wysmażył tym razem pan I. Osobne brawa należą się dla perkusisty - ten człowiek to mistrz.
tak.aż trudno dać wiare że można ten album odbierać inaczej.Maria Konopnicka pisze:Nowy krążek Ihsahna to jedno z największych gówien jakie słyszałem w tym roku. Ten zmanierowany, pompatyczny i tandetny koleś powoli zaczyna działać mi na nerwy. Poprzedni album na pewno nie był rewelacyjny, ale słuchać się go dało - teraz niestety stworzył koktail wywołujący odruch wymiotny.ultravox pisze:Musze stwierdzić, że ten nowy krążek jest rewelacyjny. Oczywiście nie znajdzie większego uznania, bo dla kataniarzy z browarami w ręku i borostworów będzie to zbyt wygładzone("pedalskie!" - krzyknie chór), zaś dla okularników w wełnianych swetrach za bardzo metalowe("szatańskie!" - pisną głosiki). Fantastyczne numery wysmażył tym razem pan I. Osobne brawa należą się dla perkusisty - ten człowiek to mistrz.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
tak sobie słucham sampli na myspace i w sumie lepsze to niż ostatni Opethvulture pisze:tak.aż trudno dać wiare że można ten album odbierać inaczej.Maria Konopnicka pisze:Nowy krążek Ihsahna to jedno z największych gówien jakie słyszałem w tym roku. Ten zmanierowany, pompatyczny i tandetny koleś powoli zaczyna działać mi na nerwy. Poprzedni album na pewno nie był rewelacyjny, ale słuchać się go dało - teraz niestety stworzył koktail wywołujący odruch wymiotny.ultravox pisze:Musze stwierdzić, że ten nowy krążek jest rewelacyjny. Oczywiście nie znajdzie większego uznania, bo dla kataniarzy z browarami w ręku i borostworów będzie to zbyt wygładzone("pedalskie!" - krzyknie chór), zaś dla okularników w wełnianych swetrach za bardzo metalowe("szatańskie!" - pisną głosiki). Fantastyczne numery wysmażył tym razem pan I. Osobne brawa należą się dla perkusisty - ten człowiek to mistrz.

Coś tam było! Człowiek!
Zassałem ten nowy pierd pana Artysty i po dwóch przesłuchanych utworach poleciał z dysku. Nie wiem co mnie nakłoniło do posłuchania tego czegoś. Gówno straszne.
- ultravox
Zdaję się, ze spędziłeś z Ihsahnem sporo czasu, mam wrażenie że znasz go osobiścieMaria Konopnicka pisze: Nowy krążek Ihsahna to jedno z największych gówien jakie słyszałem w tym roku. Ten zmanierowany, pompatyczny i tandetny koleś powoli zaczyna działać mi na nerwy. Poprzedni album na pewno nie był rewelacyjny, ale słuchać się go dało - teraz niestety stworzył koktail wywołujący odruch wymiotny.

- Maleficio
- Kontakt:
Prawda jest taka, ze Ihsahn byl "maestro" i "artysta" tylko w oczach dzieciakow sliniacych sie na wszystko co z Norwegii. Jego solowe plyty okazaly jego niemoc artystyczna, niestety.
okres jego współpracy z Samothem w ramach Emperor obfitował w wiele genialnych rzeczy i kwestia ta nie podlega dyskusji.Maleficio pisze:Prawda jest taka, ze Ihsahn byl "maestro" i "artysta" tylko w oczach dzieciakow sliniacych sie na wszystko co z Norwegii. Jego solowe plyty okazaly jego niemoc artystyczna, niestety.
gdy zaczeli pracować na własny rachunek tak jeden jak i drugi nie zaprezentował nic na miarę wielkich dokonań cesarza z przed lat
- ultravox
Solowe płyty Ihsahna postrzegam jako logiczną kontynuację twórczości Emperor, siłą rzeczy mniej ekstremalną, co nie znaczy że gorszą. Niemocy artystycznej nie dostrzegłem, wręcz przeciwnie - jako jedyny członek Emperor był w stanie stworzyć coś sensownego (no dobrze, debiut Zyklon był niezły). A co do tych śliniących sie dzieciaków - teraz zapewne ślinią się na inne rzeczy, nie chce mi sie nawet zgadywać jakieMaleficio pisze:Prawda jest taka, ze Ihsahn byl "maestro" i "artysta" tylko w oczach dzieciakow sliniacych sie na wszystko co z Norwegii. Jego solowe plyty okazaly jego niemoc artystyczna, niestety.

EMPEROR, a konkretnie 3 ostatnie studyjne płyty po dziś dzień nie straciły dla mnie nic i nie ma mowy o żadnej dezaktualizacji
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
2 i 4 rozdaja karty.
1 to troche wies, ale w sumie fajna
3 nigdy mnie nie porwala, ale dam jej jeszcze szanse
1 to troche wies, ale w sumie fajna

3 nigdy mnie nie porwala, ale dam jej jeszcze szanse
this is a land of wolves now
- ultravox
Wieś? Życzyłbym wielu dzisiejszym zespołom, aby zagrały na takim poziomie.Riven pisze: 1 to troche wies, ale w sumie fajna![]()
- Maleficio
- Kontakt:
Emperor uwazam, ze na 1 i na 2 byl w czolowce norskiego bm, ale niestety potem zaczeli za bardzo kombinowac.
Ihsahn, sie pokusil o jakies nieudane eksperymenty glownie przez ultimatum wlasnej zony, "albo mi zalozysz kapele (peccatum) albo bedziesz walic gruche forever.... a i przy okazji wezmy mojego brata na drugiego wokaliste..." tak wygladala sprawa, niestety. A znam ja od kuchni bo robilem ich strone oficialna (Peccatum) i mialem bardzo bliski kontakt z ta rodzina przez ponad 3 lata:)
Ihsahn, sie pokusil o jakies nieudane eksperymenty glownie przez ultimatum wlasnej zony, "albo mi zalozysz kapele (peccatum) albo bedziesz walic gruche forever.... a i przy okazji wezmy mojego brata na drugiego wokaliste..." tak wygladala sprawa, niestety. A znam ja od kuchni bo robilem ich strone oficialna (Peccatum) i mialem bardzo bliski kontakt z ta rodzina przez ponad 3 lata:)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja bardzo lubie ten album i darze go sentymentem (pewnie glownie dlatego nadal go lubie), ale Anthems jest sto razy lepsza.ultravox pisze:Wieś? Życzyłbym wielu dzisiejszym zespołom, aby zagrały na takim poziomie.Riven pisze: 1 to troche wies, ale w sumie fajna![]()
this is a land of wolves now
to zapodaj jeszcze jakieś pikantne szczególy jakim to Ihsahn pantoflarzem jest
a na marginesie..strony robisz?jestem zainteresowany i właśnie szukam kogoś dobrego.jakby co to tamto i owo to proszę o ofertę na pm.

a na marginesie..strony robisz?jestem zainteresowany i właśnie szukam kogoś dobrego.jakby co to tamto i owo to proszę o ofertę na pm.
- Maleficio
- Kontakt:
Hmmm... no ja nie wiem czy mozna na forum publicznym o tym mowic, ale prawda jest taka, ze Ihsahn jest bardzo zakochany w swojej zonie i ona robi z nim co chce. Okrecila go na swoim malym paluszku, i tak naprawde on nie ma za wiele do gadania, szczegolnie jezeli chodzi o projekty zwiazane z Heidi. Nie przesadzam, ale nie wiem czy pamietacie na pierwszym Mystic festiwal gral Emperor i Peccatum, a potem w hotelu Samoth z Trymem demolowali, rzygali i lali po korytzach bratajac sie z innymi muzykami... Trym pil wodke z gwinta i wydoil sam 2 flachy wyborowej w przeciagu godziny i nic... a Ihsahn sie zamknal w pokoju z zona i nie pokazal nosa przez 2 dni. Na drugi dzien po koncercie ona zapierdalala po sklepach a "Maestro" za nia nosil torby z zakupami. Piekny obrazek 

- Maleficio
- Kontakt:
vulture pisze:to zapodaj jeszcze jakieś pikantne szczególy jakim to Ihsahn pantoflarzem jest![]()
ooo nie robilem stron od ponad 4 lat... juz nie mysle, ze jestem dobry w tym. Graficznie tak, ale technologia juz za szybko sie zaczela rozwiac:)
- grot
- weteran forumowych bitew
Pantoflarz czy nie, i tak lubię twórczość Ihsahna. Wprawdzie solo to już nie ten sam poziom co w Emperor, ale i tak słucham z przyjemnością. Zresztą z rzeczy, które robił po rozwiązaniu "cesarza" najbardziej podoba mi się "Lost In Reverie" Peccatuum.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.