TAAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Re: TAAKE
Poza tym banjo, które może być nie do przełknięcia dla ortodoksów, jest trochę nowych rzeczy, dzięki czemu nie jest to kolejny odcinek serialu i ta muzyka jest rozwijana. Studyjnie chyba najlepsza produkcja w jego dorobku.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Jeśli nie lubię Taake za to, że muzyka była dla mnie zbyt skoczna i szantowa, na dodatek mnie nudziła, a w wokalu brakowało jadu to mam po co podchodzić do nowej płytki? Coś poszło ku lepszemu?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Realista
Jest trochę inaczej niż na poprzednich produkcjach wg mnie.
To banjo jest po prostu chujowo umieszczone, taki z dupy motyw. Poza tym faktycznie jest parę ciekawych jak na ten zespół zagrywek, które dotąd nie miały miejsca na płytach TAAKE.Kingu pisze:Poza tym banjo, które może być nie do przełknięcia dla ortodoksów, jest trochę nowych rzeczy, dzięki czemu nie jest to kolejny odcinek serialu i ta muzyka jest rozwijana. Studyjnie chyba najlepsza produkcja w jego dorobku.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jezu co za bzdury. Na tej płycie Hoest wypierdolił do śmieci wszystko co było znakiem charakterystycznym Taake i zaczął kombinować. A że widocznie nie bardzo umie to wyszła płyta bez polotu, niespójna i pozszywana z zupełnie niepasujących do siebie kawałków. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy najsłabsze Taake.
Weź umyj uszy może. Hoest ma aktualnie jeden z najbardziej dzikich i wściekłych wokali na scenie, a już na pewno jakieś 300 razy lepszy niż większość tych religijnych ciołków razem wziętych.Only_True_Believers pisze:a w wokalu brakowało jadu
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Taake najlepsze jest na żywca, nie ma zmiłuj. Hoest operuje bardzo oryginalnym skrzekiem, niezły z niego showman. Nowy album nie jest już tak surowy jak te stare, mogę posłuchać bez większych podniet.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ale na "Taake" też? Bo z tego co pamiętam na tym albumie zaszły już pewne zmiany i o żadnych szantach czy przytupańcach raczej nie było mowy.Only_True_Believers pisze:Jeśli nie lubię Taake za to, że muzyka była dla mnie zbyt skoczna i szantowa, na dodatek mnie nudziła, a w wokalu brakowało jadu to mam po co podchodzić do nowej płytki? Coś poszło ku lepszemu?
Nowej na razie nie słyszałem, ale skoro jest (ponoć) lekko rokendrolowa, to niechybnie sprawdzę. :)
- Silent_Sea
Nie miałem okazji poznać Taake wcześniej ale po takich opiniach chyba sobie ukradnę z netu na spróbowanie - może coś z tego będzie ...Realista pisze:Nowa płyta jest zajebista, pare rzeczy bym wyjebał a zwłaszcza banjo w jednym numerze i było by fantastycznie, bardzo mi się ten album podoba, w sumie zostały rozwinięte patenty z poprzedniczek, bardziej dojrzale to teraz wygląda.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Silent_Sea
...głównie zachęciło mnie to banjo ;)Maria Konopnicka pisze:Nie słyszałeś ich wcześniej, ale do ich poznania zachęciła Cię informacja, że rozwinęli patenty z poprzednich płyt. :) A mówią, że nie można tłumaczyć nieznanego przez nieznane. :)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Rattlehead
oooo kurwa jebana mać, przecież to bandżo od 3:21 jest przegenialne. Chyba zakupię cały album dla tego kawałka. Ja pierdolę jaki diabeł :)
support music, not rumors
- Rattlehead
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Jeszcze nie mam, a ściągać nie chcę. Miałem robić przelewy wieczorem, ale Perła wygrała ;) I coraz bardziej jestem ciekawy tej płyty.Alsvartr pisze:Posłuchałes juz Trumien?Jak wrażenia?
Myślałem, że mało kto nie zna. ;))kregozmyk pisze:Ja powiem więcej. Dla tego bondżo posłucham pierwszy raz TAAKE.
Dziękuję.Wolfkhan pisze:polecam posłuchać ostatniego LP Nachtfalke, to jest prawdziwy viking black!
'Come the Blessed Madness'
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
- Rattlehead
Chłopaki powinni nagrać całą płytę w takiej formie jak kawałek Myr od 3:21 do 4:27. Jedna z lepszych minut muzycznych w tym roku. Chociaż całkiem fajna rocknroll gitarra jest w Du Ville Ville Vestland tak gdzieś pod koniec i bałałajka w Helvetesmakt. Kurwa, chyba se kupie bandżo!
support music, not rumors