ARCTURUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
jesterSS

02-05-2008, 17:57

Ja po nią sięgnąłem ze względu na Elda, byłego redaktora masterfula, który bardzo nachalnie lansował ją łamach CD-Action. W ogóle koleś często zmieniał aluzyjne nicki na Ulver (\m/), La Masquarade Infernale (\m/) czy Bambino de Bodom (yuck!) sięjąc w polską młodzież propagandę...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

02-05-2008, 18:25

LOL!
jesterSS

02-05-2008, 18:28

Tak było dziadku. Poza tym, myślisz że skąd się tak wzięło w Polsce tylu fanów Children of Bodom? Eld. Gdyby np. do "Wyborczej" pisał Trotzky to byłby boom np. na Godflesh czy Neurosis. I tak zresztą najlepsze recenzje pisze Iza Kosmala w NIE - kult i autorytet.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-05-2008, 18:29

pisałeś do Kasi?
jesterSS

02-05-2008, 18:31

Do Tic-Taca jak świeżo zrzuciłem jarzmo bycia niemowlęciem rzepie.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

Re: ARCTURUS

17-10-2009, 02:50

Pojawiły sie mocno wiarygodne informacje o reaktywacji Arcturus z Garmem na wokalu!!!!-jesli tak sie stanie,to kurwa nie moge sie doczekac nowego materiału!!!
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-10-2009, 10:07

oby nie.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-10-2009, 10:12

zamiast grac koncerty i bawic sie w zombie niech lepiej pomysli o nowej plycie ulver. bo z calym szacunkiem , poza LMI, nic co zrobil nie moze sie rownac z dokonaniami wilkow
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2009, 10:41

TORTURER pisze:Pojawiły sie mocno wiarygodne informacje o reaktywacji Arcturus z Garmem na wokalu!!!!-jesli tak sie stanie,to kurwa nie moge sie doczekac nowego materiału!!!
Ha, i to jest ku*** genialny news, nareszcie jakaś sensowna reaktywacja, w zasadzie lepszej bym sobie nie wyobraził \m/
Skąd to info?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-10-2009, 10:58

Riven pisze:zamiast grac koncerty i bawic sie w zombie niech lepiej pomysli o nowej plycie ulver. bo z calym szacunkiem , poza LMI, nic co zrobil nie moze sie rownac z dokonaniami wilkow
"Disguised Masters" była fajna, choć to wiadomo zabawa była bardziej niż specjalnie nagrany materiał, gdyż jak wiadomo stare numery zostały poprzerabiane, nie mniej dobrze mi się tego pamiętam słuchało.
"The Shame Mirrors" był słabiutkie ale już "Sideshow Symphonies" bez Garma, był całkiem ciekawym materiałem.

Teraz pytanie czy jest sens nagrywania nowego materiału przez Arcturus nawet z Garm`em? ciężko powiedzieć, bo może się okazać taką kupą jak ostatni Gorgoroth albo mile zaskoczyć jak ostatni Immortal, pytanie tylko czy Arcturus może zaskoczyć?
wydaje mi się, że wyżej "La Masquerade Infernale" nie są w stanie przeskoczyć; swego czasu ta płyta totalnie mnie niszczyła w tej chwili już mi nie robi tak dobrze jak kiedyś;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-10-2009, 11:08

Sham Mirrors jest ok. Jest tam pare zajebistych momentow i ogolnie uwazam, ze deklasuje ona ich ostatnia plyte.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-10-2009, 11:12

dla mnie właśnie odwrotnie.
... i jeśli wokale Garma na "La Masquerade ... " są dla mnie świetne, tak już na "The Sham .. " były przeciętne, o wiele lepsze zrobił właśnie Vortex na ostatnim albumie.
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-10-2009, 11:18

co?! moze przeoczyles NIGHTMARE HEAVEN. moment w srodku, z megadluga wokaliza, uwazasz za przecietny? daj pan spokoj. do tego caly utwor jest znakomity.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-10-2009, 11:23

porównuje cały album a nie wybiórcze utwory, jeden genialny patent czy dwa dobre utwory nie sprawią, że o płycie napiszę iż jest świetne, bo tak nie jest. Po "La Masquerade ... " spodziewałem się czegoś znacznie lepszego, może nie tak wielkiego skoku jak między jedynką a dwójką, ale czegoś lepszego, tym czasem dostałem kolejny album ... i tyle;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-10-2009, 11:31

ale stwierdzenie, ze wokal jest przecietny to spore naduzycie. nawet jesli jest slabszy niz na poprzedniej plycie.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

17-10-2009, 11:36

Wywiad Hellhammera dla www.sickdrummermagazine.com
"Arcturus will back with or without Vortex. We've already talked to Garm, and he is eager to do it, so there will be Arcturus for sure"
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-10-2009, 11:40

Riven pisze:ale stwierdzenie, ze wokal jest przecietny to spore naduzycie. nawet jesli jest slabszy niz na poprzedniej plycie.
możliwe ...
właśnie sobie zarzuciłem "The Sham Mirrors" :lol: co by sobie przypomnieć ten album, którego nie słuchałem z dwa lata.
Ogólnie chodzi mi o to, że za mało jest tego typowego Garmowego wokalizowania jak właśnie było na "La Masquerade ... ", jakby trochę spuścił przy nagrywaniu tego albumu, a szkoda bo to jego ogromny atut te śpiewane partie wokalne.
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

17-10-2009, 14:11

Ihasan pisze:
Riven pisze:ale stwierdzenie, ze wokal jest przecietny to spore naduzycie. nawet jesli jest slabszy niz na poprzedniej plycie.
możliwe ...
właśnie sobie zarzuciłem "The Sham Mirrors" :lol: co by sobie przypomnieć ten album, którego nie słuchałem z dwa lata.
Ogólnie chodzi mi o to, że za mało jest tego typowego Garmowego wokalizowania jak właśnie było na "La Masquerade ... ", jakby trochę spuścił przy nagrywaniu tego albumu, a szkoda bo to jego ogromny atut te śpiewane partie wokalne.
Partie Garma na The Sham Mirrors są po prostu inne tak jak cała płyta różni się znacznie od poprzedniej. Jest już mniej groteskowo i teatralnie za to bardziej kosmicznie. Według mnie ten krążek niewiele (jeśli w ogóle) ustępuje La Masquerade Infernale.

Co do reaktywacji grupy to nie do końca jestem przekonany sam nawet nie wiem dlaczego.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Skaut

17-10-2009, 21:39

Ihasan pisze:
Riven pisze:zamiast grac koncerty i bawic sie w zombie niech lepiej pomysli o nowej plycie ulver. bo z calym szacunkiem , poza LMI, nic co zrobil nie moze sie rownac z dokonaniami wilkow
"Disguised Masters" była fajna, choć to wiadomo zabawa była bardziej niż specjalnie nagrany materiał, gdyż jak wiadomo stare numery zostały poprzerabiane, nie mniej dobrze mi się tego pamiętam słuchało.
"The Shame Mirrors" był słabiutkie ale już "Sideshow Symphonies" bez Garma, był całkiem ciekawym materiałem.

Teraz pytanie czy jest sens nagrywania nowego materiału przez Arcturus nawet z Garm`em? ciężko powiedzieć, bo może się okazać taką kupą jak ostatni Gorgoroth albo mile zaskoczyć jak ostatni Immortal, pytanie tylko czy Arcturus może zaskoczyć?
wydaje mi się, że wyżej "La Masquerade Infernale" nie są w stanie przeskoczyć; swego czasu ta płyta totalnie mnie niszczyła w tej chwili już mi nie robi tak dobrze jak kiedyś;
o to właśnie chodzi. Też boję się, że mogą zaserwować podobną kupę jak na ostatniej, albo pójść w ślady takiego chociażby Vulture Industries, któremu niby nic nie brakuje, ale brzmi to na owe czasy strasznie naiwnie i hmm "bombastycznie". Ja z kolei czekam na pełny drugi album In Lingua Mortua, bo sample na myspace są znakomite i aby ARCTURUS brzmiał w miarę ok, widziałbym dla nich właśnie taką (albo podobną) drogę rozwoju.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

17-10-2009, 22:08

the sham mirrors słabiutki?moim zdaniem to najlepszy album Arcturus.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
ODPOWIEDZ