ABIGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: ABIGOR
O przyszedł i kolejny fan disco bm, żeby bronić swoje gwiazdy zatracone w nijakiej, ale za to modnej i nowoczesnej muzyce. Jak fajnie.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ile masz lat synku?
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
boroowa pisze: powinien się rozpaść, bo jakiś grafik-amator i miłośnik dokonań żydowskiego cieśli tak chce?![]()
![]()
![]()
przydałoby się, byś sam się rozpadł

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
juz jebac te 'dyskusje', naprawde podoba wam sie ten 1 numer na myspace?
this is a land of wolves now
- twoja_stara_trotzky
przecież to nie jest numer tylko kilkanaście fragmentów pozlepianych ze sobą...
i tak, wyczuwam w tym ogromny potencjał.
i tak, wyczuwam w tym ogromny potencjał.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no ok, przeczytalem to, mowie o streamowanym pliku
dla mnie to brzmi jak biedna wersja dso.
dla mnie to brzmi jak biedna wersja dso.
this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie. Gdyby nie było tego na myspace nikt nawet nie zgadłby, że to Abigor. Śmiechu warte.Riven pisze:juz jebac te 'dyskusje', naprawde podoba wam sie ten 1 numer na myspace?
- twoja_stara_trotzky
no jak nikt by nie zgadł? przecież brzmi jak kontynuacja poprzedniej, bardzo charakterystycznie.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
to tak jak z "A Blaze in the Northern Sky". Gdyby nie napis na okładce/płycie/kasecie nikt nawet nie zgadłby że to twórcy "Soulside Journey"....So_It_Is_Done pisze:Nie. Gdyby nie było tego na myspace nikt nawet nie zgadłby, że to Abigor. Śmiechu warte.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Możliwe, ale jeszcze raz wbij sobie w ten pusty parnik, że ewolucja od Soulside do A Blaze im nie uwłacza. Może z mody na dm przeszli na mode na bm, może. Ale była to wciąż podobna stylistyka, mroczne klimaty itd. poza tym konsekwentnie dalej brnęli tą drogą praktycznie aż do dzisiaj. Darkthrone to nie Satyricon, ani Abigor, którzy wyrosli z metalu tak jak wy i nagle nażelowali włosy i zaczeli robić wieś.
-
- postuje jak opętany!
"mroczne klimaty" - to określenie mi się podoba, jest takie hmm... treściwe. Jak cały siid zresztą.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ale jesteś spierdoleńcem, głowa mała.
Ja nie lubię metalowczyków słuchających elektro disco bm, ale wchodzę na to forum, aby im pojechać po głupich japach. I cieszę się, że obrzydziłem ci władzia, bo to nie muzyka dla wyżej wymienionych. A płyty sprzedałem na allegro? Może i tak, już nie pamiętam, pewnie nawet kilkukrotnie bo tacy jelenie jak ty, którym się przelewa lubią debilnie przepłacić.Maria Konopnicka pisze:[
...i jeden troll, fan Vlad Tepes, którego płyty zresztą też sprzedał na allegroJak Cię to forum tak frustruje to po chuj czytasz posty fanów gówien i pedalskiego black metalu. Ja np strasznie nie lubię disco, ale nie wchodzę na forum dla fanów z tą muzyką i nie próbuję ich nawracać idiotycznymi postami. Spróbuj poszukać jakiegoś innego forum - na pewno nie brakuje takich, na których fani Vlad Tepes (kurwa! jak mi obrzydziłeś tę kapelę) smyrają się po jajkach i wklejają zdjęcia palenia kukły ostatniej płyty Mayhem.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
no tak, zważywszy, że pierwsze demówki DT były wyraźnie inspirowane thrashem, to przejscie stylistyczne Death/Thrash -> Death -> Black jest naturalną konsekwencją i na to nie miało wpływu ani moda na Death Metal, ani pojawienie się "Worship Him" ani znajomość z Aarsethem.So_It_Is_Done pisze:Możliwe, ale jeszcze raz wbij sobie w ten pusty parnik, że ewolucja od Soulside do A Blaze im nie uwłacza. Może z mody na dm przeszli na mode na bm, może. Ale była to wciąż podobna stylistyka, mroczne klimaty itd. poza tym konsekwentnie dalej brnęli tą drogą praktycznie aż do dzisiaj. Darkthrone to nie Satyricon, ani Abigor, którzy wyrosli z metalu tak jak wy i nagle nażelowali włosy i zaczeli robić wieś.
Nie twierdzę, że taka zmiana stylistyczna uwłacza, wręcz przeciwnie, odświeżyła ówczesną skostniałą scenę. Pozorny minimalizm muzyczny zaprezentowany na UaFN czy TH (bo trzeba umieć trzymać instrumenty, by zagrać minimalistycznie) spowodował niestety masowy wypływ gównianych "hord", gdzie brak umiejętności i analfabetyzm muzyczny próbowano przykryć pseudokultową otoczką (w celu powiększenia kultu trzeba było założyć jakieś "Circle", "Temple" czy "Legion"), na którą nikt posiadający IQ wyższe od małpy, nie dał się nabrać.
I'll give you black sensations up and down your spine
- twoja_stara_trotzky
no właśnie, ja ufam tylko temu, co się pije lub pali, a nie dropsom, ale Abigor rzeczywiście się doskonale zapowiada.
- twoja_stara_trotzky
mam paru znajomych, fajne chłopaki 
dużo piją

dużo piją

- wombat
- zaczyna szaleć
Nie chce mi sie tematu czytac, ich ostatnia płytka warta uwagi czy nie?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nawet nie śmiej tego przesłuchiwać na mp3 ... od razu oryginał!wombat pisze:Nie chce mi sie tematu czytac, ich ostatnia płytka warta uwagi czy nie?

- wombat
- zaczyna szaleć
Nikt ci nie każe.Drone pisze:Nie chce mi się odpowiadać na tak rozwlekłe pytanie.wombat pisze:Nie chce mi sie tematu czytac, ich ostatnia płytka warta uwagi czy nie?