FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: FURIA
To nie Darkthrone jest komiczny, a właśnie taka Furia 

-
- mistrz forumowej ceremonii
Block69 pisze:13 stycznia w kultowym chorzowskim klubie Leśniczówka odbył się wyjątkowy koncert FURIA, na którym odegrane zostały premierowo i zrazem po raz ostatni nowe utwory. Koncert odbył sie w wyjątkowy sposób, bo bez udziału publiczności. Materiał został zarejestrowany i ukaże się wyłącznie w postaci ściśle limitowanego do 200 egz. winylowego krążka. Tytuł tego wydawnictwa to "Huta Laura/Katowice/Królewska Huta". Nie jest przewidywane ponowne wydanie tych nagrań, ani nawet następne ich wykonanie. Na początku lutego FURIA wchodzi do studia, by nagrać mini album "Halny", będzie to kolejne wydawnictwo obracające się w tematyce pór roku. Premiera planowana jest na marzec.
prima aprilis za 2 miesiące dopiero
- Block69
- zahartowany metalizator
To jest z newslettera Pagan.
I dobry komentarz pewnego gościa: "A serio, jest to kolejny dowód, że mieszkanie w sąsiedztwie wieży telewizyjnej na Bytkowie nie pozostaje bez wpływu na zdrowie psychiczne".
I dobry komentarz pewnego gościa: "A serio, jest to kolejny dowód, że mieszkanie w sąsiedztwie wieży telewizyjnej na Bytkowie nie pozostaje bez wpływu na zdrowie psychiczne".
PENIS METAL
- Adrian696
- zahartowany metalizator
swoja droga, jak sie gra na żywo bez publiczności to nie jest to koncert, a próba - nagrali rehearsal i pierdola jak potłuczeni... w sumie to szkoda, ze wypuszcza to wydawnictwo, jakim kultem bylyby te utwory, gdyby je skomponowac, zagrac i nigdy nie wydac....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Koncert bez udziału publiczności to zaiste nowa jakość na scenie. Proponuję teraz wydanie samych książeczek do płyty, ew. z tekstami, a resztę sobie słuchacz sam wykreuje. Lubię ich muzykę, ale ten news to jakieś przegięcie (brzmi jak żart).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Byłby to niebanalny jak na dzisiejsze realia sposób funkcjonowanie zespołu. Tylko koncerty i nagrania z prób, a nawet tylko koncerty. Zero standardowych oficjalnych wydawnictw, książeczek do plastiku, promocji i wytwórni.
Przy dobrej muzie i mocnych koncertach fama sama by się rozeszła po sieci.
Przy dobrej muzie i mocnych koncertach fama sama by się rozeszła po sieci.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
a gdyby tak np nie skomponowali, nie nagrali i nie wydali, to byłby to już megakultHeretyk pisze:o to toAdrian696 pisze:w sumie to szkoda, ze wypuszcza to wydawnictwo, jakim kultem bylyby te utwory, gdyby je skomponowac, zagrac i nigdy nie wydac....

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
Pamiętacie ojca tego malarza z Vicky Cristina Barcelona? Tego co pisał piękne wiersze, ale nie wydawał ich, by w ten sposób ukarać świat... Tak mi się jakoś skojarzyło heheboroowa pisze:a gdyby tak np nie skomponowali, nie nagrali i nie wydali, to byłby to już megakultHeretyk pisze:o to toAdrian696 pisze:w sumie to szkoda, ze wypuszcza to wydawnictwo, jakim kultem bylyby te utwory, gdyby je skomponowac, zagrac i nigdy nie wydac....
-
- postuje jak opętany!
Czy ktoś wie, gdzie jeszcze można zakupić "Martwą polską jesień", bo jak na razie to szukam i wszystko wyprzedane? Co to za kvlt, kurwa, jest!!
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Lykantrop
Nie ma. Ostatnie sztuki zeszły w Easthate. Zapytaj się Tomka czy będzie robił dodruk.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig
Trochę mnie rozczarowało "Grudzień za Grudniem", więcej niż ciekawa płyta ale mniej pomysłowa i "sensualistyczna" niż rewelacyjne "Martwa Polska Jesień" i mini "Płoń"; najciekawszym utworem wydaje mi się zdecydowanie "U Krza Soi Olsza". Mimo wszystko czuć w tych kolesiach ogromny potencjał i myślę, że najlepsze jeszcze przed nami. Na dwóch wcześniejszych materiałach było w zasadzie wszystko to, co najbardziej cenię sobie w black metalu i jeżeli uda im się kiedyś je przeskoczyć to zarządzą totalnie - już teraz zresztą mam ich w głowie blisko mojego supremata polskiej sceny szwarc metal czyli nieodżałowanego PROFANUM.
Mógłby ktoś zeskanować i wrzucić?mad pisze:Wywiad w nowym Metal Hammerze jest przezabawny. Jeśli nie brzydzicie dotknąć tego plugstwa(bo zakup to chyba poniżenie?
) warto przystanąć w saloniku prasowym i tę niecałą stronkę przeczytać.
Yare Yare Daze
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Pagan nie jest przecież wydawcą "Martwej polskiej jesieni", więc o jaki "dodruk" ci chodzi?Lykantrop pisze:Nie ma. Ostatnie sztuki zeszły w Easthate. Zapytaj się Tomka czy będzie robił dodruk.
Hello darkness, my old friend
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
http://www.paganrecords.com.pl/pl-plyty-moon65.html

info:
wykonawca: FURIA
tytuł: Halny
format: MCD
czas trwania: 19:54
data wydania: 23 Kwiecień 2010
numer katalogowy: MOON 065
styl: black metal
dostępność: tytuł dostępny od 23.04.2010
* nowy mini album zarejestrowany na przełomie lutego i marca 2010 na który składa się jeden, blisko 20-minutowy utwór nawiązujący do znanej z poprzednich wydawnictw tematyki pór roku
* psychodeliczny, hipnotyczny post black metal w typowym dla Furii stylu
==========================================================================================
http://www.paganrecords.com.pl/pl-plyty-moon64.html

FURIA - "Huta Laura/Katowice/Królewska Huta"
info:
tytuł: Huta Laura/Kataowice/Królewska Huta
format: 10" MLP (lim. 200)
czas trwania: 20:53
data wydania: 31 Marzec 2010
numer katalogowy: MOON 064
dostępność: tytuł dostępny od 31.03.2010
* trzy całkowicie nowe utwory wykonane po raz pierwszy i zarejestrowane 13 stycznia 2010 w kultowym chorzowskim klubie Leśniczówka, podczas koncertu bez udziału publiczności
* materiał dostępny wyłącznie na winylu, nie jest przewidywane ponowne wydanie tych nagrań, ani nawet następne ich wykonanie
* 10-calowa czarna płyta limitowana do 200 egzemplarzy zawiera drukowaną obwolutę na krążek oraz plakat

info:
tytuł: Halny
format: MCD
czas trwania: 19:54
data wydania: 23 Kwiecień 2010
numer katalogowy: MOON 065
dostępność: tytuł dostępny od 23.04.2010
* nowy mini album zarejestrowany na przełomie lutego i marca 2010 na który składa się jeden, blisko 20-minutowy utwór nawiązujący do znanej z poprzednich wydawnictw tematyki pór roku
* psychodeliczny, hipnotyczny post black metal w typowym dla Furii stylu
==========================================================================================
http://www.paganrecords.com.pl/pl-plyty-moon64.html

FURIA - "Huta Laura/Katowice/Królewska Huta"
info:
tytuł: Huta Laura/Kataowice/Królewska Huta
format: 10" MLP (lim. 200)
czas trwania: 20:53
data wydania: 31 Marzec 2010
numer katalogowy: MOON 064
dostępność: tytuł dostępny od 31.03.2010
* trzy całkowicie nowe utwory wykonane po raz pierwszy i zarejestrowane 13 stycznia 2010 w kultowym chorzowskim klubie Leśniczówka, podczas koncertu bez udziału publiczności
* materiał dostępny wyłącznie na winylu, nie jest przewidywane ponowne wydanie tych nagrań, ani nawet następne ich wykonanie
* 10-calowa czarna płyta limitowana do 200 egzemplarzy zawiera drukowaną obwolutę na krążek oraz plakat