PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: PARADISE LOST

05-02-2010, 17:51

powiem Ci jakie sa moje przypuszczenia:Otóz jest wielce prawdopodbnym iz dziala tutaj prawo serii,na zasadzie np. Believe In Nothing mi nie podszedl,to Symbol Of Life tez musi byc zjebany,no niech sprawdze,o moj boze,jaki fatalny teledysk,no i znowu te klawisze,a w ogóle to jak oni teraz wygladaja :lol: oczywiscie to jest duze uproszczenie,ale nie wykluczone ze wielu ludzi wlasnie po takich pobieznych ogledzinach spuscila te nowsze plyty w kiblu..
Ależ skąd, u mnie wcale to tak nie wyglądało. Oczywiście, że w takim "One Second" czy "Believe in Nothing" jest masa chwytliwych, melodyjnych riffów, które łykamy praktycznie przy 1szym przesłuchaniu, a przy drugim możemy już z Nickiem śpiewać w refrenach. Z tym wyjątkiem, że to nie jest to co
zostaja gdzies w czlowieku gleboko
. A wręcz przeciwnie - wchodzi jednym uchem, a wychodzi drugim.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

05-02-2010, 17:57

no wlasnie nie,tak mozesz powiedziec o utworach z dwóch ostatnich plyt,albo o rzeszach nasladowcow PL
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

05-02-2010, 18:26

[V] pisze:
Skaut pisze:
[V] pisze:
nie chce mi sie z toba gadac.
a mi się Vulture wydaję, że za Tobą przemawia sentyment niż rzeczywiście obiektywna wartość tej muzyki :D
hah,oczywiscie jest to dla mnie osobiscie zespól szalenie wazny,choc prochu nie wymyslili,to jednak jest/byla to banda przejawiajaca wyjatkowy talent w zakresie pisania doskonalych,melodyjnych utworów,które zostaja gdzies w czlowieku gleboko.
duet Holmes + Mackintosh stworzyl razem kilka niezapomnianych albumów,po Host to juz róznie bywalo,ale nawet te nowsze dokonania róniez zawieraja mnostwo ciekawych propozycji...

powiem Ci jakie sa moje przypuszczenia:Otóz jest wielce prawdopodbnym iz dziala tutaj prawo serii,na zasadzie np. Believe In Nothing mi nie podszedl,to Symbol Of Life tez musi byc zjebany,no niech sprawdze,o moj boze,jaki fatalny teledysk,no i znowu te klawisze,a w ogóle to jak oni teraz wygladaja :lol: oczywiscie to jest duze uproszczenie,ale nie wykluczone ze wielu ludzi wlasnie po takich pobieznych ogledzinach spuscila te nowsze plyty w kiblu..
:lol: no coś w ten deseń. Tyle że ta muzyka już po prostu mnie nie bierze praktycznie w ogóle. Talentu do pisania dobrych melodyjnych piosenek im nie odmówię, bo nadal od czasu do czasu, jak pisałem, lubię sobie włączyć "Draconian Times" i "Host" właśnie. Reszty już nie słucham, a jak mam sluchać nowszych, to mi się na wymioty zbiera. No, ale ostatnią przesłuchałem - zła nie jest (w sumie dobra też nie), ale kompletnie mi się nawet już w tych klimatach nie chce poruszać. Stare dziady, a takie pitolenie wypuszczają. Jak byli młodsi to jeszcze można było to zrozumieć. Ból istnienia, samotność, dziewczyna loda nie zrobiła, itepe, no ale jak dorosłe chłopy śpiewają, że śmierć nas jednoczy to drwiący uśmieszek mi się na twarzy pojawia. Niestety tak mam i nic na to nie poradzę :D
Coś tam było! Człowiek!
[V]

05-02-2010, 18:39

no zgadzam sie,dwie ostatnie to bieda z nedza,od muzyki poczawszy na lirykach skonczywszy,ale poprzednie jeszcze sie bronia.non plus ultra.zamykam temat :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

Re: Re:

05-02-2010, 20:55

[V] pisze:powiem Ci jakie sa moje przypuszczenia:Otóz jest wielce prawdopodbnym iz dziala tutaj prawo serii,na zasadzie np. Believe In Nothing mi nie podszedl,to Symbol Of Life tez musi byc zjebany,no niech sprawdze,o moj boze,jaki fatalny teledysk,no i znowu te klawisze,a w ogóle to jak oni teraz wygladaja :lol: oczywiscie to jest duze uproszczenie,ale nie wykluczone ze wielu ludzi wlasnie po takich pobieznych ogledzinach spuscila te nowsze plyty w kiblu.
dużo racja :wink:
[V] pisze:Sun Fading
Over The Madness
Mystify
Symbol of Life
Channel for the Pain
World Pretending
Never Again

by wymienic tylko kilka,sa naprawde dobre.to jest wciaz klasyczny PL owszem troche w slabszej formie,ale wciaz interesujacy dla potencjalnego fana PL która kuma ze zespól wyróznia przede wszystkim charakterystyczna atmosfera a nie konotacje z takim czy innym gatunkiem muzycznym.
dodałbym jeszcze "Sell it to the world" jeden z najlepszych ever
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

05-02-2010, 23:57

[V] pisze:no zgadzam sie,dwie ostatnie to bieda z nedza,od muzyki poczawszy na lirykach skonczywszy,ale poprzednie jeszcze sie bronia.non plus ultra.zamykam temat :wink:
tak swoją drogą powiedz mi dlaczego 2 ostatnie to bieda? Jak dla mnie dwa ostatnie na pewno kasuja zarówno"Paradise Lost" jak i "Believe In nothing" np. a w sumie "Symbol Of Life"-także. Poza tym to BARDZO RóWNE albumy.Więc dlaczego???
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

06-02-2010, 00:02

Moim zdaniem na ostatniej troszkę się zesrali, ale 'In Requiem' to calkiem solidny krążek, z pewnością pod każdym względem lepszy od 'Believe in Nothing' jak i Paradise Lost'.
support music, not rumors
est

06-02-2010, 01:37

Cały problem z Paradise Lost polega na tym, że po okresie eksperymentów - bardziej, czy mniej udanych - zapragnęli powrócić do muzyki, która wychodziła im najlepiej, a którą chyba tam, w pewnym momencie ich kariery, przestali czuć. Jakie by nie były ich ostatnie wypociny, chyba każdy, nawet najzagorzalszy ich fan, przyzna, że wychodzi im to troszeczkę pretensjonalnie, nieudolnie. Poza tym, taka muzyka w komercyjnym wydaniu nie może liczyć na zbyt długi żywot.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 02:04

est pisze:Cały problem z Paradise Lost polega na tym, że po okresie eksperymentów - bardziej, czy mniej udanych - zapragnęli powrócić do muzyki, która wychodziła im najlepiej, a którą chyba tam, w pewnym momencie ich kariery, przestali czuć. Jakie by nie były ich ostatnie wypociny, chyba każdy, nawet najzagorzalszy ich fan, przyzna, że wychodzi im to troszeczkę pretensjonalnie, nieudolnie. Poza tym, taka muzyka w komercyjnym wydaniu nie może liczyć na zbyt długi żywot.
masz racje, ale wiele zespołów tak miało i ma. Schemat: ostry eksperyment(jak na metalowe warunki) a potem powrót do pewnych pozycji(czyli starego stylu). Przykłady mozna mnożyć: od Metallica, Megadeth do Septic Flesh, Paradise Lost.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-02-2010, 09:12

nie znam zespołu, u którego powrót na mocno okopane pozycje by się udał.
działa jedynie taki schemat: robią swoje --> mocne eksperymenty --> jeszcze mocniejsze eksperymenty lub nowa nisza.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

06-02-2010, 11:04

twoja_stara_trotzky pisze:nie znam zespołu, u którego powrót na mocno okopane pozycje by się udał.
Ja znam - Napalm Death, ENT...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-02-2010, 11:08

ok, przekonałeś mnie.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 23:48

[
twoja_stara_trotzky pisze:nie znam zespołu, u którego powrót na mocno okopane pozycje by się udał.
MEGADAVE
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

06-02-2010, 23:49

Megadeth ostatni naprawdę zajebisty album nagrał przecież 20 lat temu ;)
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 23:58

co Ty pleciesz, wiklinowy koszyczek? :lol:
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

07-02-2010, 01:00

Maria Konopnicka pisze:
UNLEASHED, GOREFEST, METALLICA, SLAYER, MOTLEY CRUE... to na poczekaniu. Znalazłoby się pewnie jeszcze więcej kapel, które po mniej lub bardziej udanych eksperymentach wróciły do swojego klasycznego grania w glorii i chwale. Inna sprawa, że w zasadzie masz rację, często po płytach odważnych i eksperymentalnych (co nie zawsze miało wiele wspólnego z ich jakością) kapele wracały z podkulonym ogonem do sprawdzonych patentów, ale wychodziło im to dość średnio lub wręcz chujowo ( Kreator, Paradise Lost, Obituary, Grave)
UNLEASHED nagrał jakiś eksperymentalny album ? :).
Co do innych twoich typów to 2 ostatnie Gorefesty nie dorównuja co prawda "False" ale i tak to 2 z 3 najlepszych plyt tej ekipy, Metallica w końcu (choc bez rewelacji) nagrała metalowy album, Slayer na dwóch ostatnich przestał romansować na boku z HC, a Motley Crue za słabo znam aby sie wypowiadać
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

07-02-2010, 08:03

ostatnia płyta Grave średnia lub wręcz chujowa?o matko bosa...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Lykantrop

07-02-2010, 10:36

nie znam zespołu, u którego powrót na mocno okopane pozycje by się udał.
Poczekaj na Burzum :-D

Coś tam Marian przebąkiwał o Motley Crue. Ich kumple z Twisted Sister swoim powrotem od razu wskoczyli na top. I to dosłownie, bo zdaje się, że ich singiel "Come all ye faithfull" stał się najchętniej kupowanym krążkiem w USA w okolicach okołopremierowych.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
est

07-02-2010, 11:18

Edinazzu pisze:[ Slayer na dwóch ostatnich przestał romansować na boku z HC
HC w twórczości Slayer jest obecny od "Reign In Blood" aż do dzisiaj.

O Paradise Lost nic w tym poście do powiedzenia nie mam :wink:
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

03-09-2011, 10:00

ODPOWIEDZ