Cacy. Jestem zaskoczony, że Doomscapes zostało tak zignorowane ;/witchfinder pisze:Pobieżnie zapoznałem się z długograjami, i cóż, Dystopics wydaje się być po prostu dobre, ale Doomscapes rozpierdoliło mnie na drobne puzzle. Jednak da się coś w tym gatunku zrobić oryginalnego.
Heh, ale fota na MA wywołała jednak uśmiech na mojej twarzy. Tak więc wyglądają współcześni death metalowcy? O tempora, o mores!
:D :D :D
DISKORD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Re: DISKORD - czyli z dupy Fenriza wygrzebane cz. 1
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dobra, dobra, teraz powiedzcie gdzie to jeszcze idzie dostać w PL?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
Raczej nigdzie. Mial Karol z SMG dosc dawno. Sam szukam i dupa zbita. ;/
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Yeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaah, w końcu.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Też biorę sztukę.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Piękny dzień Polsko! Przydałaby się jeszcze jedynka, najlepiej jakaś reedycja z demówkami.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Trza wprowadzić reglamentację, by ukrócić ohydny proceder paskudnych spekulantów, żerujących na słabości melomanów ;)kregozmyk pisze:Właśnie, niech każdy kupujący oświadczy* w tym wątku, że bierze tylko 1 (słownie: jedną) sztukę tej płyty, co by dla innych starczyło:D
* - oświadczenie dla swej ważności wymaga podpisu elektronicznego, złożonego za pomocą bezpiecznego urządzenia służącego do składania podpisu elektronicznego oraz weryfikowanego za pomocą certyfikatu kwalifikowanego. :D
- Castor
:D Jaka wytwórnia.kregozmyk pisze:Nowa płyta dostępna w agonii. cd - 38zł, lp - 48zł
http://www.agoniarecords.com/index.php? ... le&id=3223
http://www.agoniarecords.com/index.php? ... e&id=1244v

- Lykantrop
Kto całym sercem kocha Autopsy przemielone z Voivod ten z czasem zrozumie kult Diskord. To nie jest kapelka dla mało wymagających licencjatów, tylko śmierć metal w wykonaniu habilitantów, co mówi samo przez się :-)
- Lykantrop
Spoko wodza, mnie też za 1, 2 i 3 przesłuchaniem to nie chwyciło. Na szczęście była to jedyna płyta, jaką zabrałem ze sobą na 2 tygodniowy urlop, więc męczyłem ją tak długo, aż w końcu wyczułem kult krążący w atmosferze, ilekroć wrzucałem do discmana cedek. Zdecydowanie jedna z lepszych śmierć metalowych płyt ostatnich - umownie - 5 lat.
- Drone
Zatem jestem ciekawy nie tyle samej płyty, co mojej opinii na jej temat.Lykantrop pisze:To nie jest kapelka dla mało wymagających licencjatów, tylko śmierć metal w wykonaniu habilitantów, co mówi samo przez się :-)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
nie rozumiem, to w mniejszym stopniu interesuje Cię sama muzyka a większym własna opinia?
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Drone
Muzyka jest w zasadzie dodatkiem do mojej opinii.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardziej satysfakcjonują Cię Twoje pozytywne opinie czy negatywne? A może wszystko Ci jedno?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Tak naprawdę zupełnie nie wiem, czego się spodziewać - nie słuchałem tego w ogóle, kupiłem w ciemno. Jedni piszą tak, drudzy inaczej, nie bardzo to składam w całość :)
- beastov23
Jak napisał Lykan, jeśli ktoś lubi Autopsy, Voivod, Carcass i oczekuje trochę własnego charakteru, a nie ślepego naśladownictwa, to debiut jest bardziej niż wskazany do odsłuchu. Dwójki ciągle nie znam i zamierzam w najbliższej przyszłości zmienić ten stan.
maximum walrus yields maximum walrus
- Self
- rasowy masterfulowicz
No to ciekawe, bo ja po paru przesłuchaniach całkiem sporo pamiętam, choć to nie jest wcale taki prosty materiał. Co do brzmienia to akurat racja, z początku było ciężko z przyswojeniem więcej niż 1-2 utworów, ale pryzwyczaiłem się.kregozmyk pisze:Nie czaję kultu Diskord :( Przesłuchałem nową płytę i poza "Tremble", który zawiera sporo wariacji na temat "God of Emptiness" niczego nie pamiętam i nic mnie nie podjarało. jak dla mnie, za suche brzmienie jest na tej płycie..
Skopiuj sobie jakąś własną opinię nt. jakiejkolwiek płyty tektonicznej, na jedno wyjdzie, a i czasu na słuchanie jakiegoś tam death metalu nie zmarnujesz.Drone pisze:Zatem jestem ciekawy nie tyle samej płyty, co mojej opinii na jej temat.
- Morph
- Kontakt:
Meh, nic specjalnego jak na razie ten Diskord.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
to zapuść sobie Electronic, Hip Hop country czy inne badziewie:-/
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Morph
- Kontakt:
No niby mogę. Mogę też sobie zapuścić Autopsy, Entombed, Incantation. Jak mnie najdzie ochota na naśladowców to mam Repugnant, Verminous albo jedynkę Necrovation. Nie rozumiem po co od razu w skrajności popadasz.
Give birth to something dead