GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: GHOST - Swe
o to to, gimnazjalno-internetowy pokaz siły. Nie podoba się, to nie słuchaj , proste
KVLT lizania CZASZKI
- ultravox
- zahartowany metalizator
No właśnie.Pan_Kimono pisze:Nie podoba się, to nie słuchaj , proste
- Adrian696
sadzac po spodniach i ich nowomodnym wytarcio-postrzępieniu a la baunsujace pedzie, kolo chciał być prawdziwy :D
pomijam kwestie, ze szcza na Epke, która była muzycznie inna niz debiut - no ale ja sie nie znam - ja tylko słucham muzyki*
*by Maniek
pomijam kwestie, ze szcza na Epke, która była muzycznie inna niz debiut - no ale ja sie nie znam - ja tylko słucham muzyki*
*by Maniek
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
No tak, spodnie w jakich szcza się na balkonie, to wyznacznik tego, czy ukończyło się już gimnazjum, czy jeszcze nie.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Pomyje na srasz metal są wylewane przy każdej możliwej okazji. Nie zauważyłem zresztą żeby ktoś stawiał jakąś tam nową majspejsową kapelę na równi z np. Sodom, podczas gdy analogiczne głosy odnośnie Ghost się pojawiły.
- Adrian696
Czesiu - no kurwa nie osłabiaj - jak byle gówno w naszywkach podpisywało kontrakt z Nuclear, Century czy inna wytwórnia, to porównywania były nie tylko do Sodom, ale nawet do Slayer :D
a poza tym - posłuchaj tej Epki na która szcza ten obszczymurek - zrozumiesz absurdalność sytuacji - bo ona jest muzycznie dosc daleko do melodyjnego debiutu
a poza tym - posłuchaj tej Epki na która szcza ten obszczymurek - zrozumiesz absurdalność sytuacji - bo ona jest muzycznie dosc daleko do melodyjnego debiutu
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Adrianku - kurwa, nie wiem, nie czytam hardroker magazine, nie mam ani jednej pozycji wydanej w ostatnich latach przez nuclear blast czy inne podobne wytwórnie, nie obracam się w środowisku które przejmuje się takimi wynalazkami i generalnie mam to w dupie bo w ogóle mnie to nie dotyczy. Z Ghost sytuacja jest nieco inna: zespół został przemycony do kręgów z którymi mam styczność, więc czuję się w pełni zobowiązany wyrazić swoją opinię na jego temat.
- Adrian696
ale owej Epki Ghost nie słyszałeś :D bo inaczej byś śpiewał - ja obstawiam, ze napisałbyś, iż kolesiowi nie podoba sie surowy heavy-doom starej szkoły i dlatego na niego szcza :DCzesław pisze:Adrianku - kurwa, nie wiem, nie czytam hardroker magazine, nie mam ani jednej pozycji wydanej w ostatnich latach przez nuclear blast czy inne podobne wytwórnie, nie obracam się w środowisku które przejmuje się takimi wynalazkami i generalnie mam to w dupie bo w ogóle mnie to nie dotyczy. Z Ghost sytuacja jest nieco inna: zespół został przemycony do kręgów z którymi mam styczność, więc czuję się w pełni zobowiązany wyrazić swoją opinię na jego temat.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Nie myślałem że napiszę to do osoby sprawiającej wrażenie inteligentnej, no ale kurwa inaczej to się nie da:Drone pisze:Sam się szufladkujesz. Do jakich kurwa kręgów?
Co to ma znaczyć, że nie kupujesz płyt z Nuclear Blast, to jakaś demonstracja? Oprócz tego, że wydają chujnię, to zdarza im się wydać dobrą płytę - vide ostatni OVERKILL.
bla, bla, bla.
Jak dla mnie to nie jest tyle co komentarz bezpośrednio do samej epki jako autonomicznego tworu, niezależnie zawieszonego w historii muzyki bieżącej jako takiej, ale raczej komentarz do całego burdelu jaki się wytworzył wokół Ghost, a w jakim w tej chwili obaj uczestniczymy. Żeby było weselej, Norweg wydał MCD Devil.Adrian696 pisze:ale owej Epki Ghost nie słyszałeś :D bo inaczej byś śpiewał - ja obstawiam, ze napisałbyś, iż kolesiowi nie podoba sie surowy heavy-doom starej szkoły i dlatego na niego szcza :D
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
może nie miał debiutu pod ręką jak szczać się zachciało? ;)Adrian696 pisze:a poza tym - posłuchaj tej Epki na która szcza ten obszczymurek - zrozumiesz absurdalność sytuacji - bo ona jest muzycznie dosc daleko do melodyjnego debiutu
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Adrian696
ale ja nie uczestniczę w tym burdelu - jak poczytasz posty to zobaczysz, ze sam sie nabijałem gdy kilka osob odkryło nagle geniusz Ghost, nagle czyli dopiero po plotkach odnosnie składuCzesław pisze:Jak dla mnie to nie jest tyle co komentarz bezpośrednio do samej epki jako autonomicznego tworu, niezależnie zawieszonego w historii muzyki bieżącej jako takiej, ale raczej komentarz do całego burdelu jaki się wytworzył wokół Ghost, a w jakim w tej chwili obaj uczestniczymy. Żeby było weselej, Norweg wydał MCD Devil.
a co do Devil - oni maja tylko demo, wiec wydał demo na CD - no i tutaj mamy kompletny absurd, bo muzycznie epka Ghost i demo Devil to ta sama liga - wiec wniosek z tego, ze gosc zamist słuchac muzyki, zapierdala po forach i ocenia kapele po tym co o niej sie pisze, a nie co ona gra :D
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Podumaj trochę nad zdaniem wtrąconym w moim poście.
Fajny ten Ghost - przesłuchałem kilka razy w samochodzie - niektóre kawałki podobają mi się mniej, inne bardziej. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale z drugiej strony na pewno nic specjalnie chujowego, na co wypadło by szczać. Na pewno na winylu bym sobie tego nie kupił, w koszulkę bym się nie zaopatrzył, ale jakby grali w pobliżu koncert to pewnie z chęcią bym się wybrał. Mimo oczywistych inspiracji paradoksalnie są dość oryginalni. Ciekaw jestem czy tę formułę będą w stanie w jakiś sposób rozwijać i czy w ogóle mają takie ambicje. Mam wrażenie, że dobrze się bawią grając taką muzę i chodzi chyba o to by równie dobrze bawili się przy niej słuchacze. Tak po prostu - bez większych uniesień, tatuowania okładki na klacie, czy wycinania logo na przedramieniu.
PS. A propos zdjęcia - to dla mnie straszny pajac i tyle. Ja tam nie naszczałbym nawet na LP Prodigy. Wolałbym go po prostu oddać komuś, kto by się nim cieszył :)
PS. A propos zdjęcia - to dla mnie straszny pajac i tyle. Ja tam nie naszczałbym nawet na LP Prodigy. Wolałbym go po prostu oddać komuś, kto by się nim cieszył :)
- ultravox
Wydali też ostatnie Immolation i Melechesh, jak dla mnie jedne z najlepszych płyt zeszłego roku. No ale jak ktoś chce muzykę oceniać przez pryzmat wytwórni, popularności czy jeszcze czegoś innego, to już jego sprawa.Drone pisze:Oprócz tego, że wydają chujnię, to zdarza im się wydać dobrą płytę - vide ostatni OVERKILL.
A co do samego Ghost, to ich płyta jest całkiem niezła. Nie jest to może coś, co rzuciło mnie na kolana, ale słucha się tego dobrze i w fajny sposób nawiązuje to do klasycznych wzorców.
- Duvelor
- Maleficio
- Kontakt:
Pan który sika na fotce i pan który wydał Devil to dwie inne osoby
- BadBlood
no i spoko, ja nie mam żadnego "ale" do samego zespołu. zaskoczonym jedynie, że jego muzyka wywołuje tak ogromne kontrowersje.maciek z klanu pisze:ale o to chyba zespolowi chodzilo
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
No to komplikuje nieco sprawę, chociaż chyba akurat to jest najmniej istotne.Maleficio pisze:Pan który sika na fotce i pan który wydał Devil to dwie inne osoby
Słyszałeś o czymś takim jak czytanie ze zrozumieniem? Czy ja gdzieś napisałem że Immolation jest chujowy, czy że nie kupuję płyt z NB oraz - co za tym idzie - nie orientuję się zbytnio w nowoczesnym oldscholowym srasz metalu? Gdzie ty mi się w ogóle wpierdalasz w rozmowę z Adrianem? Postudiuj na następny raz poszczególne litery z mojego postu, bo ci zaraz przypomnę że twój stopień doktora jest tyle warty co tytuł profesorski Giertycha.Drone pisze:Ale napisz do jakich kręgów wciśnięto niby ten GHOST? I dlaczego nie kupujesz płyt z NUCLEAR BLAST? OVERKILL czy IMMOLATION są złe czy po prostu za mało wyćwiekowane? ;)
Kto by pomyślał że oszczana epka aż tak wkurwia ludzi - widać warto było.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Nie widzę najmniejszej niespójności, najwyżej próbę wyrwania z kontekstu. Może będzie to cios poniżej pasa, ale odwracanie kota ogonem z tą listą debili to mi trochę zajechała pewną partią opozycyjną, która ciągle jest bezpodstawnie atakowana przez wrogów polskości, a głównie przez sojuszników rosjan. Tak czy siak muszę się zgodzić że niezła kloaka się tutaj zrobiła - ot, Ghost.Drone pisze: Przeczytaj te swoje wypociny i się zastanów, czy to jest spójne. A poza tym - jak ktoś pisze o "czytaniu ze zrozumieniem", to od razu dopisuję go do listy debili.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Drone pisze:Powiedz mi szczerze, dlaczego:
Czy IMMOLATION albo OVERKILL to jakiś wynalazek?"nie mam ani jednej pozycji wydanej w ostatnich latach przez nuclear blast czy inne podobne wytwórnie, nie obracam się w środowisku które przejmuje się takimi wynalazkami
Czy może generalizacja to jednak zła rzecz?
Ty tak na poważnie, czy udajesz? Z wynalazkami chodziło o wszelkie srasz metale podpisujące papiery z dużymi wytwórniami, a nie o Immolation.