ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: ENTOMBED
Myślą sobie że taka metallica wymyśli kilka riffów w piosence i tłuką miliony
- Deviant
- w mackach Zła
Był już kiedyś taki death metalowy zespół,Therion się nazywał...
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Therion się rozpadł po "Time Shall Tell" ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Co za żenada...knaar pisze:http://www.metalinjection.net/video/ent ... -orchestra
arcydzieło w wykonaniu "prawdziwego" Entombed
The madness and the damage done.
- moonfire
Ale żenada. Kuc się drze, orkiestra gra melodyjki z Disneya. To ma być Entombed?knaar pisze:http://www.metalinjection.net/video/ent ... -orchestra
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a przy phoenix satyricion to wam sie podobalo riweny?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Brzmi jak soundtrack do Heroes III. A, przepraszam, w Heroes III jest oczywiście lepiej :)knaar pisze:http://www.metalinjection.net/video/ent ... -orchestra
-
- weteran forumowych bitew
Dla mojego mózgu to jest chyba zbyt egzotyczne, nie ogarniam i chce wierzyć, że to jakiś głupi dowcip. Bardzo głupi, bardzo chujowy i bardzo nieśmieszny.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- nicram
Moim zdaniem jest śmiesznie jak orkiestra gra, a gościu do tego growluje. Groteska pełną gębą. :-D
all the monsters will break your heart
- vicek
dla mnie tylko pierwsza płyta się liczy , druga może być ale wokal już gorszy .. reszte znam na wyrywki i to już nie to .
wole posłuchać sobie anal cunt
wole posłuchać sobie anal cunt
- [S.]
- zaczyna szaleć
tylko ja myślałem, że orkiestra ma stanowić dodatek do muzyki, jak na s&m?
śmieszne to, drugi raz chyba nie byłbym w stanie tego gówna obejrzeć ...
śmieszne to, drugi raz chyba nie byłbym w stanie tego gówna obejrzeć ...
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
-
Ciekawe co na takie wariacje powiedzieliby prawdziwi melomani, dla których metal to taka egzotyka jak dla nas ta orkiestra? Podobało im się? Zastanawiali się co boli tego kolesia który ryczy do mikrofonu? Byli zachwyceni awangardą muzyczną?
Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk i więcej tego typu eksperymentów ktokolwiek związany z Entombed czy innym death metalowym zespołem już robić nie będzie.
Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk i więcej tego typu eksperymentów ktokolwiek związany z Entombed czy innym death metalowym zespołem już robić nie będzie.
- WaszJudasz
Sądzę, że uznaliby partie orkiestry za kicz a wokal za kuriozum.Nasum pisze:Ciekawe co na takie wariacje powiedzieliby prawdziwi melomani, dla których metal to taka egzotyka jak dla nas ta orkiestra? Podobało im się? Zastanawiali się co boli tego kolesia który ryczy do mikrofonu? Byli zachwyceni awangardą muzyczną?
Żałosny spektakl.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Po pierwsze dźwięk jest zniekształcony, po drugie nie ma znowu takiej tragedii jak to tutaj Panowie przedstawiacie. No i po trzecie, najważniejsze. W meczu Entombed-Gorefest, Holendrzy wygrywają walkowerem.
- Glene
- weteran forumowych bitew
To nawet nie jest smieszne tylko straszne, growl to jakas padaka.
Wbrew pozorom zawod muzyka klasycznego jest jak kazdy inny, robia to co szef im karze choc bybylo to najgorsze gwono jak w tym przypadku. Biora kase i musza grac kucowe wizje.Nasum pisze:Nie zdzierżyłem przesłuchać w całości, parująca, cuchnąca kupa. Tyle.
Zawsze zachodzę w głowę, co tak naprawdę myślą muzycy z orkiestry, kiedy przychodzi nagrać im coś na album jakiejś metalowej kapeli, albo jak w tym przypadku zagrać wspólnie. Myślą: co ja tu robię, co to za gówno gram, ale skoro płacą i jeszcze ktoś uważa to za sztukę, to zacisnę zęby i gram te swoje nutki? Po prostu ciekawi mnie to.
-
No cóż, każdy ma jakieś rachunki do uregulowania, ale wydawało mi się że muzycy klasyczni są w jakiś pokraczny sposób elitą, wiecie, że im granie do kotleta nie w głowie, że sztuka wyższa ma swoje prawa. Pewnie to rozumowanie błędne, ale muzykę metalową odbierają pewnie jako abstrakcję, a tu jeszcze mają grać te numery klasycznie. Jak kiedyś spotkam jakiegoś muzyka z orkiestry nie omieszkam się go zapytać, jak się na to zapatruje.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Umiejętność grania na altówce czy waltorni nie stoi w opozycji do słuchania metalu. To, że sprawne posługiwanie się tymi instrumentami wymaga dużo umiejętności i pracy też nie świadczy o niczym. Można grać niesamowicie trudne partie z nut, a jednocześnie nie potrafić napisać nic na tej pięciolinii. Takie same wnioski można przedstawić na temat wielu muzyków sesyjnych uczestniczących w nagraniach popowych. Oni pop mogą odbierać jako totalne zaprzeczenie muzyki w sensie artystycznym, co w niektórych wypadkach może być prawdą. Robota jedno, a gust drugie.
- [S.]
- zaczyna szaleć
- myślę, że wielu gra to co ma na partyturze napisane, bierze kasę i ew. po koncercie dowiadują się w czym brali udział...Nasum pisze:Zawsze zachodzę w głowę, co tak naprawdę myślą muzycy z orkiestry, kiedy przychodzi nagrać im coś na album jakiejś metalowej kapeli, albo jak w tym przypadku zagrać wspólnie. Myślą: co ja tu robię, co to za gówno gram, ale skoro płacą i jeszcze ktoś uważa to za sztukę, to zacisnę zęby i gram te swoje nutki? Po prostu ciekawi mnie to.
ten myk z baletem jeszcze miał sens. taka tam egzotyka.
ale to jest poniżej wszelkich oczekiwań.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
No patrz Pan , a to podobno tylko chamski metal sprzed niemal ćwierć wieku.
- Riven
- Kontakt:
Behemoth?dr Kill pisze:Umiejętność grania na altówce czy waltorni nie stoi w opozycji do słuchania metalu. To, że sprawne posługiwanie się tymi instrumentami wymaga dużo umiejętności i pracy też nie świadczy o niczym. Można grać niesamowicie trudne partie z nut, a jednocześnie nie potrafić napisać nic na tej pięciolinii. Takie same wnioski można przedstawić na temat wielu muzyków sesyjnych uczestniczących w nagraniach popowych. Oni pop mogą odbierać jako totalne zaprzeczenie muzyki w sensie artystycznym, co w niektórych wypadkach może być prawdą. Robota jedno, a gust drugie.
this is a land of wolves now