METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: Nowa METALLICA

10-09-2008, 11:50

Triceratops pisze:
4m pisze:
Triceratops pisze: jezeli posluchac tego co sie dzieje na przyklad na ostatnim Exodus to rzygac sie chce.
Z studyjnych Exodus oprócz tej najnowszej nie znam tylko Impact Is Imminent i Force of Habit, gdzie Hunting akurat nie bębnił, ale znając to co Tom grał na pozostałych raczej trudno mi uwierzyć w to, że dał ciała :) Czuję się podpuszczany :evil:
Na ostatnim Exodus bebnil Bostaph.
Eee, kurna, moment :) Ostatni czyli jaki tytuł? :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Some serious shit?
postuje jak opętany!

10-09-2008, 11:52

Triceratops pisze:
Some serious shit? pisze:
vulture pisze:Tylko 600.000? a Metallicą inspiruje/inspirował sie KAŻDY kto kiedykowiek miał cokolwiek doczynienia z metalem.
no, nie powiedziałbym. A post o feelingu w grze Ulricha i tym, ze jest lepszy od Jordisona skwituje zajebistym LOL
No git a ja skwituje ze LOL to chyba twoj stary ma na imie
co za laps, ja pierdole :) widze, ze chuja masz pojecie o graniu na perkusji i FEELINGU przede wszystkim, jesli wysrywasz takie z dupy wyjete tezy. Moze Ulrich jest tez lepszy od Mayera, czy DOnatiego? Ktos, kto kaleczy sie na stopach i stosuje obcykane zagrywki, rytmy NIE MA FILINGU! Tym bardziej, jesli gra TYLE lat
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

10-09-2008, 11:52

Istnieje horda malkontentów, która obeszczała by portki gdyby tylko Lars napierdał na blastową modłę, obce są tym ludziom pojęcia takie jak feeling, zwykłe typowo metalowe myślenie o muzyce rockowej obecne wśród fanów Dying Fetus, Gorgasm i metalcore'a śmiejących się z L/R.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-09-2008, 11:54

czytalem dyskusje o nowej plycie na 2 forach i na zadnym nikt nie oczekiwal blastow. a chuj z tym, ze moze i sa tacy debile? no to gwarantuje ci, ze jest masa dyskomulow, ktorzy uwielbiaja Nothing Else Matters HARD STYLE (polecam sprawdzic na jutjub) i na pewno ucieszyliby sie jakby na DM byl skreczing i klawisze rodem z Protectora.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-09-2008, 11:55

Obrazek
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
vulture

10-09-2008, 11:56

jester pisze:obecne wśród fanów Dying Fetus, .
zdaje mi się że kiedyś wychwalałeś tutaj ten zespół :wink:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-09-2008, 11:57

hehehe

swoja droga zabawnie by ten album brzmial z porzadnym blastem. kurwa, nie wyobrazam sobie zeby ktokolwiek naprawde tego chcial :mrgreen:
Awatar użytkownika
Triceratops

10-09-2008, 11:57

Some serious shit? pisze:co za laps, ja pierdole :) widze, ze chuja masz pojecie o graniu na perkusji i FEELINGU przede wszystkim, jesli wysrywasz takie z dupy wyjete tezy. Moze Ulrich jest tez lepszy od Mayera, czy DOnatiego? Ktos, kto kaleczy sie na stopach i stosuje obcykane zagrywki, rytmy NIE MA FILINGU! Tym bardziej, jesli gra TYLE lat
A mi sie wydaje ze jestes z deko jebniety jezeli laczysz wykonanie z feelingiem, bo feeling czyli po naszemu czucie sie ma niezaleznie od tego jakie sie posiada umiejetnosci. Feeling, groove i tym podobne zwroty sa po prostu unikalne i nie do nabycia. Feeling mial Topper Headon z The Clash, John Bonham z Led Zeppelin i feeling mial Ringo Starr z The Beatles, nikt nie oczekiwal od nich technicznych wygibasow, bo feeling w pewnym stopniu okresla jak sie swoja gra koles wpasowuje w gre zespolu. Wydaje mi sie tez, ze twoj stary nie mial za grosz feelingu i napierdalal techniczne blasty, efekt jest jaki widac... :lol:

@ i kto to jest Mayer i Donati ?
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 12:04 przez Triceratops, łącznie zmieniany 3 razy.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 11:58

Tu nie chodzi Riven o same blasty tylko o to, że pusta technika to chuj nie muzyka. Metalofczyki kochają puste efekciarstwo, stawiają oczekiwania z dupy a potem taki Lars zostaje wszędzie obsrany trochę tak od nomen omen dupy strony.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-09-2008, 12:00

ale akurat Bonham byl tez zajebisty technicznie :D
no i tu wychodzi zajebistosc Lombardo. mistrz techniki, gosc kurewnie wplywowy, a do tego nawet w thrashowych wygarach Slayer umial grac z feelingiem (np. na South of Heaven: Ghosts of War, Live Undead, Spill the blood)

jesters > no patrz, sprzeczamy sie, a wychodzi, ze mamy to samo zdanie. Tyle, ze moim zdaniem Lars za bardzo nie nadrabia brakow w technice jakims niesamowitym wyczuciem. Ale przyznam, ze ostatnio zapuscilem Load i bylem kurewsko milo zaskoczony. W zasadzie to wczesniej dobrze znalem tylko ten hujowy Mama Said, a tam jest przeciez kilka zajebistych rockowych kawalkow. I perkusja w Ain't my bitch jest wyjebista.

dobra, koniec tego slodkiego pierdolenia. ide kopac w ogrodku :(
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 12:03 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Some serious shit?
postuje jak opętany!

10-09-2008, 12:02

Triceratops pisze:
Some serious shit? pisze:co za laps, ja pierdole :) widze, ze chuja masz pojecie o graniu na perkusji i FEELINGU przede wszystkim, jesli wysrywasz takie z dupy wyjete tezy. Moze Ulrich jest tez lepszy od Mayera, czy DOnatiego? Ktos, kto kaleczy sie na stopach i stosuje obcykane zagrywki, rytmy NIE MA FILINGU! Tym bardziej, jesli gra TYLE lat
A mi sie wydaje ze jestes z deko jebniety jezeli laczysz wykonanie z feelingiem, bo feeling czyli po naszemu czucie sie ma niezaleznie od tego jakie sie posiada umiejetnosci. Feeling, groove i tym podobne zwroty sa po prostu unikalne i nie do nabycia. Feeling mial Paul Simonon z The Clash, John Bonham z Led Zeppelin i feeling mial Ringo Starr, nikt nie oczekiwal od nich technicznych wygibasow, bo feeling w pewnym stopniu okresla jak sie swoja gra koles wpasowuje w gre zespolu. Wydaje mi sie tez, ze twoj stary nie mial za grosz feelingu i napierdlal techniczne blasty, efekt jest jaki widac... :lol:
Dokladnie, wszyscy ci perkarze mieli feeling, Lars go niestety nie ma ;] i chuj mnie boli twoje zacofane pierdolenie o starym, naprawde :) moze za kilka lat zczaisz - jak ci stary wyjmie chuja z uszu (sory, nie moglem sie powstrzymac) - ze piszac o fellingu Jordisona nie mam na mysli ani blastow, ani lamania rytmów (chociaz w tym Joey kosi Larsa bez dwóch zdań)
Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 12:03

vulture pisze: zdaje mi się że kiedyś wychwalałeś tutaj ten zespół :wink:
Nie wychwalałem, tylko nie jestem takim radykałem jak np. Trocki, który ma to za absolutne gówno, a ja dla uczciwości broniłem tych dobrych RZEMIEŚLNIKÓW. Sam czasem to sobie zapodam ale ciśnienia nie będzie, bo nie ma FEELINGU, elementarnej podstawy muzyki rockowej, ale bawi mnie wyłapywanie pewnych bajerów na ich płytach, tyle że po uczynieniu tego album się dezaktualizuje i idzie kolokwialnie mówiąc jebać, bo bez feelingu nie ma zadatku bycie czymś więcej. Ja odbieram to jak rockers, bo tacy np. death/grindersi mają totalnie wypaczone postrzeganie całej muzyki rockowej.
Yare Yare Daze
Some serious shit?
postuje jak opętany!

10-09-2008, 12:06

widzisz, a dla mnie DtO czy KoA ma całe tony feelingu, głownie dzięki zajebistej grze Talleya :) widocznie mamy inne pojmowanie filingu
Awatar użytkownika
Triceratops

10-09-2008, 12:09

Some serious shit? pisze:
Triceratops pisze:
A mi sie wydaje ze jestes z deko jebniety jezeli laczysz wykonanie z feelingiem, bo feeling czyli po naszemu czucie sie ma niezaleznie od tego jakie sie posiada umiejetnosci. Feeling, groove i tym podobne zwroty sa po prostu unikalne i nie do nabycia. Feeling mial Paul Simonon z The Clash, John Bonham z Led Zeppelin i feeling mial Ringo Starr, nikt nie oczekiwal od nich technicznych wygibasow, bo feeling w pewnym stopniu okresla jak sie swoja gra koles wpasowuje w gre zespolu. Wydaje mi sie tez, ze twoj stary nie mial za grosz feelingu i napierdlal techniczne blasty, efekt jest jaki widac... :lol:
Dokladnie, wszyscy ci perkarze mieli feeling, Lars go niestety nie ma ;] i chuj mnie boli twoje zacofane pierdolenie o starym, naprawde :) moze za kilka lat zczaisz - jak ci stary wyjmie chuja z uszu (sory, nie moglem sie powstrzymac) - ze piszac o fellingu Jordisona nie mam na mysli ani blastow, ani lamania rytmów (chociaz w tym Joey kosi Larsa bez dwóch zdań)
Ach tamci mieli feeling a Lars nie ma ? :( No kurwa zasmuciles mnie stary , nie ma bo ty tak napisales, od dzisiaj jestes moim perkusyjnym guru. Wez mi wytluimacz jak chlopu na miedzy dlaczego Lars nie ma feelingu a ma go Jordisson?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 12:10

My to już SSS przerabialiśmy chyba :)
Ja tutaj użyłem słowa "feeling" sensu largo, już w kontekście CAŁEJ muzyki.
Yare Yare Daze
Some serious shit?
postuje jak opętany!

10-09-2008, 12:10

i tak nie zrozumiesz
Awatar użytkownika
Triceratops

10-09-2008, 12:16

jester pisze:My to już SSS przerabialiśmy chyba :)
Ja tutaj użyłem słowa "feeling" sensu largo, już w kontekście CAŁEJ muzyki.
No zakutej metalowej pale trudno wytlumaczyc, zwlaszcza jak ktos sie obraca w waskich ramach muzycznych a jego schematy myslowe sa ciasne.
Some serious shit? pisze:i tak nie zrozumiesz
Wydaje mi sie ze raczej nie potrafisz, no ale jezeli dla ciebie perkusista Dying Fetus to wybitna persona to nie mam wiecej pytan.
woodpecker from space
Some serious shit?
postuje jak opętany!

10-09-2008, 12:17

w takim graniu, w jakim sie porusza jest to wybitna persona :) sek w tym, ze Lars na swoim podwórku nie jest nawet sredniakiem, ziomek :)

EDIT, a wybitni to są Jojo Mayer, czy Virgil Donati. A do nich jednak blizej Jordisonowi, niz Ulrichowi
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 12:18 przez Some serious shit?, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

10-09-2008, 12:18

Riven pisze:dobra, koniec tego slodkiego pierdolenia. ide kopac w ogrodku :(
Idziesz kopać w pantoflach czy kaloszach? Bo jeżeli w kaloszach to znaczy, że nie masz gustu (wątek warpath) :wink:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Triceratops

10-09-2008, 12:30

Some serious shit? pisze:w takim graniu, w jakim sie porusza jest to wybitna persona :)
No fakt wsrod slepych jednooki krolem :lol:
Some serious shit? pisze: sek w tym, ze Lars na swoim podwórku nie jest nawet sredniakiem, ziomek :)
Poprosze UZASADNIJ, bo tak pierdolic jak pod budka z piwem to sobie kazdy metaluch moze.
Some serious shit? pisze:EDIT, a wybitni to są Jojo Mayer, czy Virgil Donati. A do nich jednak blizej Jordisonowi, niz Ulrichowi
Tez mozesz UZASADNIC, napic sie z krynicy madrosci, zaden wstyd.
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 13:19 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ