EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Re: EMPEROR
A ja gdzieś tam rozumiem zarówno Fanatyka, jak i resztę i uważam, że to jest kwestia balansu. Weźmy taki (opluwany tu i ówdzie) Watain. Osiągneli duży sukces, jakby nie patrzeć, a jednak dalej nie spuścili z tonu, nie ma w nich grama „hehe dystansiku”, nie zmiękły im rurki w kwestii odpierdalania rzeczy złych. Pojęcie „mainstream” i „komercja” w dzisiejszych czasach płynności tych granic i deewaluacji pojęć nie maja racji bytu i nie można nimi operować tak, jak w rzeczywistości lat 90, kiedy nie było tylu możliwości nagrywania, grania koncertów, dostępu do sprzętu czy sal prób i duże koncerty oraz wydawanie płyt było zarezerwowane tylko dla kapel związanych z kilkoma głównymi graczami na o wiele mniejszym niż dziś rynku wydawniczym. Black Metal owszem, jest czymś więcej, emanacją Otchłani, niszą w niszy, prywatnie marzę już o tym, żeby się dzisiejszej modzie już przejadł, znudził i wrócił z tego świecznika w mrok, ale to jest nie kwestia komercjalizacji, tylko dostępności informacji, że ludzie nie mający z tym nic wspólnego nagle zaczęli się tym interesować i pojawiła się swoista kulturowa gentryfikacja gatunku.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Pomijając , że Watain to gówno śmierdzące ogniem z teledysków buchające. Dej pan spokój. To już wolę Emperor w wełnianym golfie i profesorskich okularach odgrzewający kotlety.
- Oferma
Ja wiem? „Casus Luciferi” nagrali, a Emperor w Golfie tak się zachowuje jakby był zażenowanym faktem bycia kiedyś tam Emperorem w Ćwiekach i te przepraszające gadki Ihsahna są dla mnie nie do strawienia.
Właściwie to racja. Nie wchodźmy w dyskusję na temat stopniowania imagożenady.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Ale już chyba nie mówią w wywiadach, że grupowe gwałty na nastolatkach i Hitler są spokoOferma pisze: ↑13-04-2021, 11:48A ja gdzieś tam rozumiem zarówno Fanatyka, jak i resztę i uważam, że to jest kwestia balansu. Weźmy taki (opluwany tu i ówdzie) Watain. Osiągneli duży sukces, jakby nie patrzeć, a jednak dalej nie spuścili z tonu, nie ma w nich grama „hehe dystansiku”, nie zmiękły im rurki w kwestii odpierdalania rzeczy złych.

- Oferma
Ostatnie co było z Alfim, to głośny odlot kolegi Seta Teitana xD
- Darekthrone
- w mackach Zła
Co ten Emperor? Ja tam nie wiem, w czym panowie Ihsahn i Samoth latają ubrani. Jebią mnie ich pulowerki i modne okularki. ( Fenriz mówił: Big sunglasses - cool band. Not Emperor sunglasses ). Ja tam lubię bardzo ich dwa pierwsze albumy, późniejszych nie słucham.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Uwielbiam ich split z Enslaved i dwa pierwsze albumy. IX Equilibrium posiadam ale nie słucham. Wszystko co wydali potem jest dla mnie niesłuchalne tak samo jak solowy projekt Pana Artysty. Co z tego, że umie grać, jak w tej muzyce nie ma serca ani szczerości. Tak samo odcinanie kuponów i utrzymanie kapeli przy życiu tylko do grania koncertów - pluje na takie zachowanie.
Jeśli nagrają nową płytę to posłucham i tyle.
Jeśli nagrają nową płytę to posłucham i tyle.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
A to nie było "big swastika - good band"?Darekthrone pisze: ↑13-04-2021, 13:19Fenriz mówił: Big sunglasses - cool band. Not Emperor sunglasses ).

- Darekthrone
- w mackach Zła
A to może Varg powiedział?bartwa pisze: ↑13-04-2021, 13:43A to nie było "big swastika - good band"?Darekthrone pisze: ↑13-04-2021, 13:19Fenriz mówił: Big sunglasses - cool band. Not Emperor sunglasses ).![]()

-
Ważne żeby wielcy wizjonerzy z Furii nagrywi swe wiekopomne dzieła. Oni zamiast okularów noszą pewnie stringi , więc powinno bardziej pasować co niektórym metroseksualistom. 
- vicek
- zahartowany metalizator
bartwa pisze: ↑13-04-2021, 13:43A to nie było "big swastika - good band"?Darekthrone pisze: ↑13-04-2021, 13:19Fenriz mówił: Big sunglasses - cool band. Not Emperor sunglasses ).![]()

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Image Emperor to siara, że ojoj 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No dobra, ale dlaczego uważasz, że gówno śmierdzące?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
Bo tak w istocie jest. Fenomen tej kapeli jest dla mnie zagadką. Wynika zapewne z napinki prezentowanej przez tych krasnali. Podobnie jak Belphegor, spuszczam ich twórczość w porcelanie. Mentalna, wizualna, ale co najważniejsze muzyczna miernota. Z tym, że oczywiście nikt nie musi przejmować się moją opinią i z góry uprzedzam, że nie mam zamiaru marnować czasu na jakiekolwiek przepychanki w tej sprawie.
- dzik
- zahartowany metalizator
Ten cały marketing i strona wizualna Watain zdecydowanie odpychające, ale muzycznie jest ok.
dobry kościół to kościół spalony