SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

Re: SEPULTURA

19-08-2013, 14:51

fear6 pisze:Nieprawda. Shizophrenia Beneath the reamains i Arise to najlepsze płyty wszechczasów i nikt mi nie powie że Chaos AD i Roots to lepsze płyty od tych trzech.Pozdrawiam
Zważywszy na to, że nie ma takiego słowa jak "wszechczas" to nie możemy wykluczyć, że nie masz racji :)
Buła pisze: jak po rozpoadzie mogli zaliczyć spadek formy?>
to rozpadli się czy nie?
Rozpadli się, ale nadal działają - są jak samochód, któremu odpadło jedno koło, w podwoziu ma dziury, szyby potłuczone, karoseria powyginana, ale silnik jeszcze rzęzi i z trudem przemieszcza się z punktu A do punktu B. Jeździć jeździ, ale cóż to za jazda...
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-08-2013, 17:21

Samochód na trzech kołach to długo nie pojeździ, a te chuje brazylijskie bujają się już dobrych kilka lat. Mógłby ktoś im w końcu silnik zatrzeć.
support music, not rumors
Maria Konopnicka

19-08-2013, 19:09

Rattlehead pisze:Samochód na trzech kołach to długo nie pojeździ, a te chuje brazylijskie bujają się już dobrych kilka lat. Mógłby ktoś im w końcu silnik zatrzeć.

Sprytnie wstawili czwarte koło z hebanu - niby drewniane, brak resorowania i ślizga się na zakrętach, ale jakoś się to toczy... w chujowym stylu, ale do przodu :) Tymczasem koło, które im podpadło najpierw śmiesznie podskakiwało, a później sparciało , zeszło z niego powietrze a felga pokryła się rdzą...
Słabo to wszystko niestety wygląda - ani na wyścigi, ani do codziennego użytku, ani do muzeum motoryzacji się nie nadaje. Proponowałbym zezłomować...
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-08-2013, 19:29

Jedno mnie zastanawia, jak takie coś przeglądy coroczne przechodzi?
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-08-2013, 19:34

w łape dają
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Maria Konopnicka

19-08-2013, 19:35

Rattlehead pisze:Jedno mnie zastanawia, jak takie coś przeglądy coroczne przechodzi?

Pracownicy Stacji Kontroli Pojazdów wyjątkowo wyrozumiali bo patrzą przez pryzmat dokonań sprzed lat, a policja przymyka oko, no bo przecież oni kiedyś byli wielcy... I tak to się latami toczy ulicami, hałasując i zanieczyszczając powietrze.
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

26-08-2013, 20:30

Obrazek
Okładka i tracklista nowej płyty

1. Trauma of War
2. The Vatican
3. Impending Doom
4. Manipulation of Tragedy
5. Tsunami
6. The Bliss of Ignorants
7. Grief
8. The Age of the Atheist
9. Obsessed
10. Da Lama ao Caos (Chico Science & Nação Zumbi cover)
————–
Bônus
Stagnate State of Affairs
Zombie Ritual (Death cover)
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

26-08-2013, 21:45

Uuu, po coverowanych kapelach mam rozumieć, że Sepa robi powrót do przeszłości?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
satanking666
rozkręca się

27-08-2013, 13:39

co najwyżej powrót do Korzeni
Awatar użytkownika
Triceratops

27-08-2013, 13:43

szybko sie uwineli, dopiero co Kairos zdzieralem, pamietam
woodpecker from space
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

27-08-2013, 14:11

nigdy nie słyszałem całej Kairos ,ale z chęcią posłucham niebawem. To zawodowy legendarny band ,nie ogórki z garażu.
Nasum

28-08-2013, 15:48

Lykantrop pisze:Uuu, po coverowanych kapelach mam rozumieć, że Sepa robi powrót do przeszłości?

Max chodzi w koszulkach Morbid Angel czy Terrorizer, to starym kompanom wypada zrobić cover Death;-)

Jak to się wszystko zmienia - kiedyś, w okolicach Chaos AD na wieść o tym, że Sepultura nagrywa nową płytę takie czasopisma jak dostępny wtedy Metal Hammer zrobiłyby co numer jakis wywiad, spora część metalowej gawiedzi wstrzymywałaby oddech czy aby przypadkiem Sepa do nas nie przyjedzie i ogólnie pełno byłoby wszędzie Sepultury. Teraz gruchła wieść i jakoś specjalnie dużego odzewu nie ma, ot, po prostu, kolejna płyta...
Maria Konopnicka

30-08-2013, 00:47

Mam jednak wrażenie, że to wszystko jest cholernie sztuczne i na siłę. Jakoś mi się wierzyć nie chce, że Max siedzi w domu i słucha Terrorizer czy Morbid Angel.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-08-2013, 07:05

Bo Soulfly w ogóle cały jest sztuczny i na siłę. Ten zespół to koniunkturalne gówno które nigdy nie powinno powstać - nawet jeśli udało im się nagrać jakieś mile dla ucha piosenki.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-08-2013, 07:21

Zamiast Soulfly można by wstawić Deathspell Omega i twierdzenie także byłoby prawdziwe.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-08-2013, 07:23

Skoro Plastek tak mówi
this is a land of wolves now
Nasum

30-08-2013, 18:17

Maria Konopnicka pisze:Mam jednak wrażenie, że to wszystko jest cholernie sztuczne i na siłę. Jakoś mi się wierzyć nie chce, że Max siedzi w domu i słucha Terrorizer czy Morbid Angel.

Chyba nie tylko Ty odnosisz takie wrażenie. Pamiętam jeden z wywiadów Maxa po wydaniu debiutanckiej płyty Soulfly gdzie w którymś pytaniu padło czym teraz niedawny lider Sepultury się zasłuchuje.... i w sumie odpowiedź była trochę pokraczna, bo z jednej strony pytanie wcześniej odpowiedział że metal wrósł w jego serce i nigdy go nie zdrzadzi, a potem czytam że w chwili obecnej nie słucha za dużo metalu, więcej rege lub dubu ( cokolwiek to jest). Gdy wymieniał kapele jakie go kręcą oczywiście wymienił Korn, Limp Bizkit i Linking Park, które z brutalnym obliczem metalu maja zapewne wiele wspólnego, natomiast najnowsze płyty takiego Megadeth to nie zagrzeja długo u niego miejsca. Parę lat później widzę go w koszulkach Terrorizer... z jednej strony może mu minęła ta fascynacja Linking Parkiem, a z drugiej sam nie wiem, takie bardziej pod publikę, skoro czasy się zmieniły.
est

30-08-2013, 19:13

Ogólnie to Max lubił pobzdurzyć już za czasów Roots a może nawet i wcześniej. Nie zdziwiłbym się też gdyby okazało się, że to wytwórnia kazała mu nosić takie a nie inne koszulki, albo jego żona.
Maria Konopnicka

30-08-2013, 19:17

est pisze:Ogólnie to Max lubił pobzdurzyć już za czasów Roots a może nawet i wcześniej. Nie zdziwiłbym się też gdyby okazało się, że to wytwórnia kazała mu nosić takie a nie inne koszulki, albo jego żona.

Dokładnie tak to wygląda - hype na nu metal minął, reaktywowało się z powodzeniem parę death metalowych zespołów, więc Soufly zmienia profil... Tak to widzę.
est

30-08-2013, 19:22

A widziałeś ten teledysk mojego ulubionego zespołu?

Jest Terrorizer a muzyka coraz bardziej popowa. To dopiero zagadka ;)
ODPOWIEDZ