WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Re: WATAIN

28-05-2010, 11:43

Lykantrop ---> http://www.agoniarecords.com/index.php? ... le&id=2467 ;)

Jest tez potrojny winyl z plakatem i w ogole. Czuje lekkie zazenowanie obserwujac jak staja sie GWIAZDAMI. To bylo do przewidzenia, ale jakos mi opada cisnienie wzgledem tej kapeli przez ta szopke, mimo ze pierwsze 3 slucham regularnie i uwielbiam
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

28-05-2010, 11:46

Husar pisze:Widze, ze od kiedy stali sie krolami nei graja juz w takim zascianku jak PL
Nie bój nic, Drone ich sprowadzi :D
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

28-05-2010, 13:47

Tak sobie słucham tej płyty i nie rozumiem skąd narzekania, ze ciągnie się jak glut z nosa. Owszem, jest to 75 minut, ale na tej płycie jest tyle dynamiki, zmian temp itp, że moim zdaniem trudno tu mówić o nudzie. Mi w każdym razie mija jak z bicza strzelił. Jest zdecydowanie lepiej niż na "Sworn", jeśli chodzi o wartość muzyczną jest to jednak poziom wyższy od dwóch pierwszych albumów, aczkolwiek brakuje jej tej smoły i zaduchu, które tamte mają. Inna sprawa, ze tamta smoła już nie wróci, widocznie sprzedaje się gorzej niż zestaw z kielichem. Właśnie - naszła mnie taka myśl, że "Lawless Darkness" to trochę taki Dimmu Borgir bez klawiszy. I nie jest to bynajmniej zarzut. Jakkolwiek normalnie nie trawię black'n'rolla, tak black'n'roll z wykonaniu Watain podchodzi mi zdecydowanie. A kiedy przestają grać skocznie i rozrywkowo, a zaczynają grać black metal, jest jeszcze lepiej - vide mój faworyt, Hymn to Qayin. U mnie póki co podium 2010.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

28-05-2010, 13:55

Carnal_Malefactor pisze:U mnie póki co podium 2010.
Obrazek
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

28-05-2010, 14:17

Tymothy pisze:
Carnal_Malefactor pisze:U mnie póki co podium 2010.
Obrazek
Mało słyszałem tegorocznych jeszcze :) Co nie zmienia faktu, że dobra jest, i ****!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2010, 15:17

Carnal_Malefactor pisze:Właśnie - naszła mnie taka myśl, że "Lawless Darkness" to trochę taki Dimmu Borgir bez klawiszy. I nie jest to bynajmniej zarzut.
Jeśli odniesiesz to porównanie do roli na rynku a nie samej muzyki to zgadzam się.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

28-05-2010, 15:24

hcpig pisze:
Carnal_Malefactor pisze:. Właśnie - naszła mnie taka myśl, że "Lawless Darkness" to trochę taki Dimmu Borgir bez klawiszy. I nie jest to bynajmniej zarzut.
Jeśli odniesiesz to porównanie do roli na rynku a nie samej muzyki to zgadzam się.
Również, ale muzycznie widzę podobną "przebojowość". No i początek "Four Thrones" jakoś mi się dziwnie z "Moonchild Domain" kojarzy :wink:
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

28-05-2010, 17:15

Carnal_Malefactor pisze:
Również, ale muzycznie widzę podobną "przebojowość". No i początek "Four Thrones" jakoś mi się dziwnie z "Moonchild Domain" kojarzy :wink:
Cały "Malfeitor" brzmi jakby go Dimmu Borgir skomponowało.
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

28-05-2010, 18:40

Album jest bardzo ok, ale mimo to uważam, że taka a nie inna długość nie do końca wychodzi mu na dobre. Poprzednia płyta była bardziej zwarta, motoryczna a przy tym nie brakowało melodii i przebojowości. Na nowej jest trochę grania na czas.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-05-2010, 20:53

Husar pisze:Widze, ze od kiedy stali sie krolami nei graja juz w takim zascianku jak PL
Może czas się wziąć za organizację koncertów w naszym tanim kraju? ;)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

28-05-2010, 21:01

Triceratops pisze:
Drone pisze:A przesłuchałeś w ogóle ten nowy WATAIN, że zabierasz głos?
Tak nawet 2 razy, raz zeby moc czytac temat a 2 raz zeby moc napisac posta.
a Ceratops jak zwykle punktuje Drone'a :lol:
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

28-05-2010, 21:41

Wishman pisze:
Może czas się wziąć za organizację koncertów w naszym tanim kraju? ;)
Kiedys bym chcial sprobowac swoich sil w tym kierunku. chociaz raz w zyciu. Ale to po studiach
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

28-05-2010, 23:44

Może już nie chcą grać w podziemiach Biedronki, czy dla garstki jak w Winiarni w ZG ;)
Choć dla mnie, to koncerty przednie były.

Jeśli na Mayhem a Atillą w PL czekało te 200 osób, to o czym tu gadać.
DCI Hunt

28-05-2010, 23:48

W Katowicach też szału z frekwencją nie było.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-05-2010, 00:31

No. a teraz sa prawdziwymi gwiazdami tej muzyki. Mayhem to ich supportowalo na Kings of Black Metal u szkopow
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

29-05-2010, 01:26

Husar pisze:
Wishman pisze: Może czas się wziąć za organizację koncertów w naszym tanim kraju? ;)
Kiedys bym chcial sprobowac swoich sil w tym kierunku. chociaz raz w zyciu. Ale to po studiach
To jest jak z pracą w Biedronce :) Musisz zacząć w trakcie studiów. Wiesz, podzielna uwaga :D
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
hcpig

29-05-2010, 06:20

http://truecultheavymetal.com/blog2.php ... anscript-2

What I would like is that when people refer to black metal they should refer to a band like us or to Dissection instead of referring to a band that is based upon what someone who meant what they did, did. To me, its a bit embarrassing to think that these people that are following others, that they are meant to represent the genre. That's why we never aim for anything less than world domination with Watain, because I want people to refer to Watain when it comes to black metal not to Dark Funeral, although I understand what Dark Funeral are doing and they are doing what the director of Rosemary's Baby did. They are also doing entertainment with a satanic concept. [And that's] fine. It always works like that, I mean so did Judas Priest and the Rolling Stones. They were not satanists, and maybe they were in it more seriously than Dark Funeral, but still, for them it was about entertainment. For some people it is not, and these kind of parts of the music scene have always been the ones that attracted me.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

29-05-2010, 09:35

Nie widzę w tym nic "crazy", natomiast moja ciekawość względem nowej płyty rośnie coraz bardziej.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

29-05-2010, 10:25

Ten nowy, "przepitolony" Watain podoba mi sie najbardziej ze wszystkiego, co dotad nagrali. Zaskakujaco dobra plyta jak na nich
Awatar użytkownika
Skaut

29-05-2010, 10:27

Drone pisze:Najważniejszy jest ten fragment:

Do you feel you are a channel for something beyond this world?

E: “That's what makes a difference between a person that believes in the ego and the person that believes in external powers. For me, Watain has always been the channelling of external powers that I have been blessed to correspond with. The shaman will always acknowledge the external powers to the extent that they are able to enter in. I see Watain as an interpreter of these powers, I see ourselves as translators of these powers. It's a point that tends to get lost whenever I do interviews, because its not a thought of the modern day man that there are powers that transcend the human being. This is what religion has always dealt with and this is what defines religion, and that man himself is not the utmost being. He can however be a channel for a greater power and that is when he reaches Godhood. Because the second that an external power takes charge of you, because of an intention that you yourself as a human being have had to correspond with that power, the second that power in turn corresponds with you, that's when magic is created, that is when real art is created. I think that this is maybe something that is more important to the artist than to the listener. It is important to the listener in the sense that someone who is genuinely interested in music will always appreciate this kind of art. The kind of art that is permeated by something greater than an artist that is just inspired by other artists. Real art that survives the course of history will always be the kind of art that is blessed, that has external influence by something that is not human and to me this is where the point I'm expressing often clashes, but to me this is a very natural thought. I have had this all my life. This is something that is part of my reality. While to some I might sound like a crazy person. The wellspring of my artistry doesn't necessarily have to do with me as a human being but rather with the powers that I have come to correspond with in my course of life. This is the very foundation of Watain.”

Trwajcie w modlitwie, osłabiajcie siłę ego, zrzućcie okowy ateizmu!
tak jakoś przeczuwałem, że to zacytujesz ;)
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ