DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEATHSPELL OMEGA
zero treści to jest w twojej paplaninie. Nic z niej nie wynika. Ja wiem że to przykre i nikt cię nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe ale ktoś ci to musi w końcu uświadomić.
A Deathspell Omega jest zespołem wpływowym. Ale do oddziaływania takiego jak miał i ma Celtic Frost to się nawet nie zbliżyli. A jednocześnie nie sądzę, żeby się zbliżyli kiedykolwiek. Co nie zmienia faktu że mam to w dupie czy odziaływali, stworzyli nurt, pięć gatunków czy siedemnaście... do mnie dociera taka muzyka i po prostu chłonę takie "SI..." całym mym czarnym "gruczołem" sercowym.
A że jakiś riven se lubi popierdolić i nic z tego nie wynika... to na pewno na nikogo nie przyczyni się do powstania kolejnego gatunku muzycznego...
A Deathspell Omega jest zespołem wpływowym. Ale do oddziaływania takiego jak miał i ma Celtic Frost to się nawet nie zbliżyli. A jednocześnie nie sądzę, żeby się zbliżyli kiedykolwiek. Co nie zmienia faktu że mam to w dupie czy odziaływali, stworzyli nurt, pięć gatunków czy siedemnaście... do mnie dociera taka muzyka i po prostu chłonę takie "SI..." całym mym czarnym "gruczołem" sercowym.
A że jakiś riven se lubi popierdolić i nic z tego nie wynika... to na pewno na nikogo nie przyczyni się do powstania kolejnego gatunku muzycznego...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Okładka wspaniała jak poprzednia, muzyka pewnie będzie równie chujowa.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
to ze nie zrozumiales nic z tego co napisalem, to nie znaczy ze nic tam nie ma. odnioslem sie w konstruktywny sposob do postu Lykantropa i dobrze wiem, ze gdyby nie twoja awersja do mnie, to w ogole nie pierdolibys teraz tych bzdur.
zreszta poziom merytoryczny twoich postow jest rownie niski jak stylistyczny. czarny gruczol sercowy.... a czekaj, to ty pisales o tych krzykach w eter?
porazka, idz lepiej doczytaj cos o islamie a nie sie madrujesz na temat DSO. zreszta co ty mozesz mowic o wplywach w muzyce, skoro jeszcze niedawno gardziles punkiem
edit: przez wymiane zdan z mistrzem erystyki nie zauwazylem posta z okladka . ALE ZAJEBISTA.
zreszta poziom merytoryczny twoich postow jest rownie niski jak stylistyczny. czarny gruczol sercowy.... a czekaj, to ty pisales o tych krzykach w eter?

porazka, idz lepiej doczytaj cos o islamie a nie sie madrujesz na temat DSO. zreszta co ty mozesz mowic o wplywach w muzyce, skoro jeszcze niedawno gardziles punkiem

edit: przez wymiane zdan z mistrzem erystyki nie zauwazylem posta z okladka . ALE ZAJEBISTA.
this is a land of wolves now
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
odpowiem przekornie. nie pamiętam, aby zbyt wiele kapelek grało 20 lat temu pod Voivod - owszem pojawiały się, i to z różnych stron, ale generalnie, były to raczej rodzynki, a nie wory pszenicy. dziś co druga metalowa załoga gra riffy zajebane Kanadyjczykom. i tu DsO ma dziś większy wpływ na swoje podwórko, niż Voivod 20-25 lat temu. zwróć też uwagę, że takie Celtic Frost było przez blisko dekadę (gdzieś tak 1995-2005) praktycznie zapomniane. dopiero później ich muzyka wróciła. albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem. sądzę, że dziś są znacznie bardziej wpływowym zespołem niż tak przecież popularne niegdyś Cannibal Corpse, Obituary, Deicide czy nawet Death. sztuką nie jest patrzeć przez pryzmat teraźniejszości, sztuką jest wybiegać w przyszłość. GWARANTUJĘ CI, że za 10-15 lat DsO nadal będzie miało status zespołu kultowego. ich muzyka jest po prostu zbyt niezwykła, zbyt doskonała i za bardzo rozpierdalająca od środka skostniałe metalowe schematy. w ostatnim czasie zrobili przewrót kopernikański w black metalu. ale to nic, bo mają potencjał, aby i tą nową muzyczną rzeczywistość znów przewartościować. oczywiście nie ma sensu zastanawiać się czy może będą bardziej czy mniej wpływowi niż Voivod, Autopsy, Celtic Frost, Slayer, cokolwiek... po prostu będzie się ich wymieniać w jednym rzędzie. to nie zawody, to nie wyścig. ale z faktami nie ma co dyskutować. a twój problem to... no właśnie, to twój problem. po prostu jeszcze nie wiesz, jak wielki to zespół. zapewne jednak kiedyś się dowiesz. tak jak ja skumałem z ostro spóźnionym zapłonem np. geniusz Autopsy.Zenek pisze:Sądzisz, że kiedyś DSO będzie miało porównywalny wpływ na tą muzykę jak Celtic Frost?twoja_stara_trotzky pisze:aha, czyli kolejna prowokacja w stylu "nie porównujcie DsO do Slayer"?
oczywiście, że nie ma co porównywa DsO do Slayera, bo DsO to raczej dzisiejszy odpowiednik Voivod / Celtic Frost, a nie Slayer
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Glene
- weteran forumowych bitew
Okładka genialna jak zwykle.
- Riven
- Kontakt:
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Drone pisze:Ja z racji wieku doskonale pamiętam, jak w analogiczny sposób szydzono z CELTIC FROST (nuda, wolne, jałowe), VOIVOD (bez ładu i składu, kakofonia), DARKTHRONE (ordynarna zrzyna z BATHORY i CELTIC FROST) czy nawet AUTOPSY (nie ma pierdolnięcia jak OBITUARY czy DEICIDE).

ale to chyba u Ciebie na podwórku

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jedni są radykalni, a inni słuchają crabcore.
- trup
Primo: Widzisz jaki ten tekst o eterze był przełomowy!? Nawet taka "gnida dworska" jak ty go zapamiętała! Ha!Riven pisze:to ze nie zrozumiales nic z tego co napisalem, to nie znaczy ze nic tam nie ma. odnioslem sie w konstruktywny sposob do postu Lykantropa i dobrze wiem, ze gdyby nie twoja awersja do mnie, to w ogole nie pierdolibys teraz tych bzdur.
Secundo: Gardziłem i gardzę ideologią punka walczącego a nie muzyką kilku znaczących kapel. Ktoś chyba majstrował przy twoim IQ. Rozklepało się trochę.
Tercjo: W baaardzo "konstruktywny" sposób odnosisz się do wszystkiego. Włącznie z dyskusją o islamie.
Aversję to ty masz na mnie. A ja reaguję choć szczerze pisząc coraz mniej mnie to bawi.
W temacie: Okładka wróży bardzo zacną całą oprawę wizualną. Jakości muzyki także się nie obawiam. Sądzę, że w tej chwili Deathspell Omega i Watain są daleko przed resztą peletonu. Choć to rzeczywiście nie wyścigi. Swoją drogą skoro Deathspell Omega ma takie olbrzymie grono naśladowców może ktoś mądrzejszy ode mnie pokusi się o wypisanie tych zainspirowanych, zżynających?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Watain na czele peletonu? Chyba rowerków dla dzieci.
- trup
Dokładnie tak. Voivod, Slayer, Celtic Frost, Venom, (Tormentor)/Kreator, Autopsy.... ich geniusz dostrzeżono od razu! Nasladowców było znacznie mniej bo wtedy zespoły jednak siliły się bardziej na coś swojego, niż na tzw. "oddawanie hołdu"... mniej kapel, mniej klonów...Adrian696 pisze:Drone pisze:Ja z racji wieku doskonale pamiętam, jak w analogiczny sposób szydzono z CELTIC FROST (nuda, wolne, jałowe), VOIVOD (bez ładu i składu, kakofonia), DARKTHRONE (ordynarna zrzyna z BATHORY i CELTIC FROST) czy nawet AUTOPSY (nie ma pierdolnięcia jak OBITUARY czy DEICIDE).![]()
![]()
![]()
ale to chyba u Ciebie na podwórkubo ja jakos nic takiego nie pamietam, wrecz przeciwnie - prasa podziemna - to biła pokłony kazdej kapeli która wymieniłes... no może DT - ale to juz inne czasy były
- Riven
- Kontakt:
ta...
btw, pisze sie 'tertio'.
ja pierdole, jakie truizmy. moze jeszcze napisz, ze graja dobry black metal i ze nie wiadomo kto jest w skladzie.
a ostatni watain to przy dso w ogole nawet nie stal, uszy z dupa zamieniles? przy dso mozna postawic funeral mist czy kathaarsis (a i tak pod wzgledem formalnym to chyba nikogo nie mozna do nich porownac), a nie jakis watain co sie masturbuje soloweczkami i sprzedaje plyty w wydaniach dla fanow 'gothic rocka' spod znaku nightwish
btw, pisze sie 'tertio'.
ja pierdole, jakie truizmy. moze jeszcze napisz, ze graja dobry black metal i ze nie wiadomo kto jest w skladzie.
a ostatni watain to przy dso w ogole nawet nie stal, uszy z dupa zamieniles? przy dso mozna postawic funeral mist czy kathaarsis (a i tak pod wzgledem formalnym to chyba nikogo nie mozna do nich porownac), a nie jakis watain co sie masturbuje soloweczkami i sprzedaje plyty w wydaniach dla fanow 'gothic rocka' spod znaku nightwish
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Dronik - ile wypiles?? bo nic sie w Twoich dwóch ostatnich wypowiedziach kupy nie trzyma...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- trup
trochę ciepła, człowieku.So_It_Is_Done pisze:Watain na czele peletonu? Chyba rowerków dla dzieci.
- Riven
- Kontakt:
sa takie momenty, ze zgadzam sie z Siidem w 100%, to jest jeden z nichSo_It_Is_Done pisze:Watain na czele peletonu? Chyba rowerków dla dzieci.
-
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, skończcie już pierdolić te kocopoły...
- trup
To chyba m.in. ty się śliniłeś przy ostatnim "finezyjnym" Darkthrone? Więc o słuchu absolutnym to mi nie mów.Riven pisze:ta...
btw, pisze sie 'tertio'.
- koreaniec
- w mackach Zła
Skoro już o Watain mowa, to podobnie jak w ich przypadku, lekko obawiam się, że zmiana barw na Season of Mist może trochę zaszkodzić, nie mam obaw co do muzyki, bardziej chodzi mi o aurę, czy nie zaczną się jakieś sesje zdjęciowe wywiady dla popularnych mediów, mam nadzieję, że szefowie tej wytwórni zdają sobie sprawę z tego, że w przypadku tego zespołu im mniej wiadomo tym lepiej. Zresztą Aspa też jest chyba na tyle świadomym ARTYSTĄ, że nie dał się wplątać w jakieś badziewne zapisy kontraktowe, które mogłyby zaszkodzić zespołowi... pod względem twórczym oczywiście.trup pisze: W temacie: Okładka wróży bardzo zacną całą oprawę wizualną. Jakości muzyki także się nie obawiam. Sądzę, że w tej chwili Deathspell Omega i Watain są daleko przed resztą peletonu.
źródło http://www.season-of-mist.com/band/deta ... pell-omega
Lefthandpathyoga
- Riven
- Kontakt:
jestem przekonany, ze DSO nigdy nie ujawni swoich danych personalnych. a z tego co mowil Morph, to SoM bedzie ich wydawac w USA, w Europie nadal NED.
trup > daruj juz sobie. zestawiasz dwa zespoly ktore prezentuja kompletnie inne podejscie do black metalu (abstrahujac juz od mojej opinii nt watain), znowu blyszczysz.
trup > daruj juz sobie. zestawiasz dwa zespoly ktore prezentuja kompletnie inne podejscie do black metalu (abstrahujac juz od mojej opinii nt watain), znowu blyszczysz.