AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: AUTOPSY
mam za sobą już kilkanaście przesłuchań i te 12 numerów zaczyna mi się układać w całość. mam już kilka żelaznych faworytów i murowanych kandydatów na klasyki :)
nagrali płytę tak stylową i pewną siebie, że ja nie mam pytań... wracam dalej słuchać.
nagrali płytę tak stylową i pewną siebie, że ja nie mam pytań... wracam dalej słuchać.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Po zapoznaniu się z nowym materiałem Autopsy mogę ze skruchą i uniżeniem klęknąć, zmówić kilka zdrowasiek i pokajać się, że nie zwracałem wcześniej tak bacznej uwagi na ten zespół. Shitfun - Mea Culpa, Too Extreme!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no autopsy zdecydowanie nie musi żadnego ze swoich numerów nazywać mea culpa.
-
i nigdy nie musial i musial nie bedzie (mam nadzieje)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz

cały się już gotuję i bulgoczę od tej płyty.........
Niniejszym to ogłaszam, jestem do końca bludgeoned and brained.Grindead pisze: tylko kwestia czasu gdy sam oglosisz "Macabre Eternal" plyta totalna i do konca spierdoli Ci ona zycie. :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba nikt nie spodziewał się takiego obrotu wydarzeń... ;)
The madness and the damage done.
Jakaś taka user-friendly po pierwszym przesłuchaniu mi się ta płyta wydała. Tak łatwo, tak przyjemnie, tak selektywnie i porywająco chyba jeszcze nigdy nie grali. Bynajmniej żadna z ich poprzednich płyt nie weszła mi tak gładziutko. Tu pojawia się pewna obawa - czy Macabre Eternal z kolejnymi przesłuchaniami nie będzie traciła?
Myślę, że chyba jednak nie - bo właśnie toczy się trzeci raz pod rząd i myśl o tym, żebym mógł ją wyłączyć, wydaje mi się równie absurdalna jak fakt, iż przez 3 tygodnie nie zdążyła do mnie dojść paczka z Agonii i defloracji nowej płyty Autopsy ostatecznie dokonałem za pomocą iPoda, nie mogąc już dalej ejekcji wstrzymywać, przez dwa tygodnie nadchodzącego urlopu. Pocieszam się tylko, że nie ukradłem, bo przecież już za nią zapłaciłem :)
Myślę, że chyba jednak nie - bo właśnie toczy się trzeci raz pod rząd i myśl o tym, żebym mógł ją wyłączyć, wydaje mi się równie absurdalna jak fakt, iż przez 3 tygodnie nie zdążyła do mnie dojść paczka z Agonii i defloracji nowej płyty Autopsy ostatecznie dokonałem za pomocą iPoda, nie mogąc już dalej ejekcji wstrzymywać, przez dwa tygodnie nadchodzącego urlopu. Pocieszam się tylko, że nie ukradłem, bo przecież już za nią zapłaciłem :)
Nie.IRONMIL pisze:Jakaś taka user-friendly po pierwszym przesłuchaniu mi się ta płyta wydała. Tak łatwo, tak przyjemnie, tak selektywnie i porywająco chyba jeszcze nigdy nie grali. Bynajmniej żadna z ich poprzednich płyt nie weszła mi tak gładziutko. Tu pojawia się pewna obawa - czy Macabre Eternal z kolejnymi przesłuchaniami nie będzie traciła? Myślę, że chyba jednak nie - bo właśnie toczy się trzeci raz pod rząd i myśl o tym, żebym mógł ją wyłączyć, wydaje mi się równie absurdalna jak fakt, iż przez 3 tygodnie nie zdążyła do mnie dojść paczka z Agonii i defloracji nowej płyty Autopsy ostatecznie dokonałem za pomocą iPoda, nie mogąc już dalej ejekcji wstrzymywać, przez dwa tygodnie nadchodzącego urlopu. Pocieszam się tylko, że nie ukradłem, bo przecież już za nią zapłaciłem :)
- __________
- zaczyna szaleć
a w dzisiejszych, trudnych czasach jest to dość trudne zadanie wręcz awykonalne - chwała imBonny pisze:mam za sobą już kilkanaście przesłuchań i te 12 numerów zaczyna mi się układać w całość. mam już kilka żelaznych faworytów i murowanych kandydatów na klasyki :)
До свидания Mother Fuckers
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Mnie także dosięgnie? :)Bonny pisze:no Sąsiedzie, teraz niech już Prokocim ogarnie smród trupa. co ja mówię Prokocim, całe Podgórze!535 pisze:Urlop sobie zaplanujcie, będziecie mogli spokojnie "nasiąknąć" atmosferą tego dzieła.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Bynajmniej =/= Przynajmniej.IRONMIL pisze:Ojojoj. Bynajmniej żadna z ich poprzednich płyt nie weszła mi tak gładziutko. Ojojoj.
Przykład łopatologiczny:
Czy Maria zachowuje zimną krew w ocenach polubionych płyt? Bynajmniej!
Ale przynajmniej nie wkleja fotek na których liże swoje matexy w uniesieniu.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Scaarph
no kurwa, zastanów się komu ty to tłumaczysz. przecież on to wie, a jak się myli to specjalnie.
..., ale wybuchła awantura o , a kurwa sam nie wiem o co :)) i nie mogę się wcisnąć, normalnie jak stare baby na Kleparzu...
Ciebie dosięgnie także, a może już się tak stało:)?
E
Sadistic Gratification -AUTOPSY w pełnej krasie i ostatni numer Spill the...(przepraszam zestaw z Biedronki robi swoje) my Blood.
Ciebie dosięgnie także, a może już się tak stało:)?
E
Sadistic Gratification -AUTOPSY w pełnej krasie i ostatni numer Spill the...(przepraszam zestaw z Biedronki robi swoje) my Blood.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Arjuszur? Maria jest dla mnie nieodgadniony niczym idea veganizmu. A poza tym zwyczajnie bynajmniejnizm działa mi na nerwy i chuj! Krucjata trwa...Scaarph pisze:no kurwa, zastanów się komu ty to tłumaczysz. przecież on to wie, a jak się myli to specjalnie.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Pomyśl czy jeśli bym myślał, że "bynajmniej" znaczy to samo co "przynajmniej" - to zdanie, które napisałem miałoby jakiś sensu :))) Słowo "bynajmniej" ma wzmacniać zaprzeczenie i dokładnie w tym celu go użyłem.
- Scaarph
polska język trudna język.IRONMIL pisze: Pomyśl czy jeśli bym myślał, że "bynajmniej" znaczy to samo co "przynajmniej" - to zdanie, które napisałem miałoby jakiś sensu :)))
Bardzo - przyznam, że prawie co tydzień poznaję jakiś nowy polski wyraz, albo odkrywam, że pisownia jakiegoś wyrazu czy zwrotu jest inna niż się spodziewałem. :) Ostatnio odkryłem jaki jest mianownik liczby pojedynczej słowa "dżdżu". Albo, że córka pana Kupaga to wcale nie Kupagówna, jak uczyła nas pani na języku polskim w podstawówce. :)
Jebnijcie tym dyskursem Bracia Słowianie, ja zwykly Jasiek z budowy, "asceta językoznawczy", Wam to prawię. Słuchajcie AUTOPSY, bo na północ w temacie , tego zespołu nazwa, tam! widnieje:)
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Nie wiem, czy miałoby jakiś sensu. ;) To zależy od kontekstu i stylistyki autora, nie uważasz? Pojmujesz, dlaczego się przyczepiłem? Nie chcę i nie mam sił się spierać o niuanse. Zwyczajnie słowo "bynajmniej", mimo podobieństwa do "przynajmniej", pełni inną rolę semantyczną i zwykło przyjmować inne miejsce w zdaniu. Albo być równoważnikiem zdania - samodzielną emfazą. Ma też inny wydźwięk. Tyle.IRONMIL pisze:Pomyśl czy jeśli bym myślał, że "bynajmniej" znaczy to samo co "przynajmniej" - to zdanie, które napisałem miałoby jakiś sensu :))) Słowo "bynajmniej" ma wzmacniać zaprzeczenie i dokładnie w tym celu go użyłem.Wujek Lucyferiusz pisze:Arjuszur? Maria jest dla mnie nieodgadniony niczym idea veganizmu. A poza tym zwyczajnie bynajmniejnizm działa mi na nerwy i chuj! Krucjata trwa...Scaarph pisze:no kurwa, zastanów się komu ty to tłumaczysz. przecież on to wie, a jak się myli to specjalnie.
Bracie Jaśku - bez nerwów. :)