Tak teraz gra in flames? ostatnie co słyszałem to clayman i to już było słabe, ale to jest straszne do kwadratu.est pisze:A widziałeś ten teledysk mojego ulubionego zespołu?
Jest Terrorizer a muzyka coraz bardziej popowa. To dopiero zagadka ;)
SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hellion
- w mackach Zła
Re: SEPULTURA
-
- mistrz forumowej ceremonii
Teraz? Teraz to grają tak ciulato, że nawet mnie się to nie podoba. To piosenka sprzed dziewięciu lat :)
- Hellion
- w mackach Zła
o w kurwę...myślałem, że to coś nowego, jeśli teraz jeszcze chujowiej to nawet z ciekawości nie sprawdzę.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Wszystko się zgadza poza tym Linkin Parkiem, nie mógł się nimi zachwycać po premierze pierwszej płyty Soulfly ponieważ LP wtedy nie istniał.Nasum pisze:Maria Konopnicka pisze:Mam jednak wrażenie, że to wszystko jest cholernie sztuczne i na siłę. Jakoś mi się wierzyć nie chce, że Max siedzi w domu i słucha Terrorizer czy Morbid Angel.
Chyba nie tylko Ty odnosisz takie wrażenie. Pamiętam jeden z wywiadów Maxa po wydaniu debiutanckiej płyty Soulfly gdzie w którymś pytaniu padło czym teraz niedawny lider Sepultury się zasłuchuje.... i w sumie odpowiedź była trochę pokraczna, bo z jednej strony pytanie wcześniej odpowiedział że metal wrósł w jego serce i nigdy go nie zdrzadzi, a potem czytam że w chwili obecnej nie słucha za dużo metalu, więcej rege lub dubu ( cokolwiek to jest). Gdy wymieniał kapele jakie go kręcą oczywiście wymienił Korn, Limp Bizkit i Linking Park, które z brutalnym obliczem metalu maja zapewne wiele wspólnego, natomiast najnowsze płyty takiego Megadeth to nie zagrzeja długo u niego miejsca. Parę lat później widzę go w koszulkach Terrorizer... z jednej strony może mu minęła ta fascynacja Linking Parkiem, a z drugiej sam nie wiem, takie bardziej pod publikę, skoro czasy się zmieniły.
- Hellion
- w mackach Zła
Może prędzej Deftones, bo chyba się Max udzielał na ich drugiej płycie i gdzieś jakąś fotę widziałem jak miał ich koszulkę na sobie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
harvestman pisze: Wszystko się zgadza poza tym Linkin Parkiem, nie mógł się nimi zachwycać po premierze pierwszej płyty Soulfly ponieważ LP wtedy nie istniał.
Całkiem możliwe, nie sprzeczam się bo nie wiem kiedy wyszedł lp Linking Srark, który kompletnie mnie nie interesuje. Spróbuję znaleźć ten wywiad, kilka innych ciekawych rzeczy też tam Max powiedział.
- harvestman
Znałem kilku koneserów którzy przynosili mi płyty LP mówiąc że skoro słucham ciężkiej muzyki to powinno mi się to spodobać :) To był 2001 rok i wtedy oni debiutowali. Z innej beczki, miałem kiedyś wątpliwą przyjemność być na ich koncercie w Chorzowie kiedy grali przed Pearl Jam. Boże drogi co ja tam przeżyłem, do dzisiaj budzę się po nocach z krzykiem :)Nasum pisze:harvestman pisze: Wszystko się zgadza poza tym Linkin Parkiem, nie mógł się nimi zachwycać po premierze pierwszej płyty Soulfly ponieważ LP wtedy nie istniał.
Całkiem możliwe, nie sprzeczam się bo nie wiem kiedy wyszedł lp Linking Srark, który kompletnie mnie nie interesuje. Spróbuję znaleźć ten wywiad, kilka innych ciekawych rzeczy też tam Max powiedział.
-
harvestman pisze: Znałem kilku koneserów którzy przynosili mi płyty LP mówiąc że skoro słucham ciężkiej muzyki to powinno mi się to spodobać :)
Mi też ktoś kiedyś zapodał nowy, ciężki zespół i ciekaw był mojej opinii. Chyba niekoniecznie potrafił zrozumieć, dlaczego mi sie nie podoba;-)
- Riven
- Kontakt:
linkin park to faktycznie sraka najgorszego sortu, ale na tym forum byli zdaje sie jacys fani :)). no ale skoro ktos lubi dissection (:D).
this is a land of wolves now
- Zenek
Deftones, masa ok, zajebisty zespółHellion pisze:Może prędzej Deftones, bo chyba się Max udzielał na ich drugiej płycie i gdzieś jakąś fotę widziałem jak miał ich koszulkę na sobie.
http://www.youtube.com/watch?v=Q8wjOpxaNUo

-
- postuje jak opętany!
Zdarzyło mi się być w ten sposób w pracy "uszczęśliwiany" amonem amarthem, sabatonem oraz nightwishem... Coby się nie wdawać w zbędne dyskusje mówiłem "no ciekawe" i uciekałem. Stare czasy :)Nasum pisze:harvestman pisze: Znałem kilku koneserów którzy przynosili mi płyty LP mówiąc że skoro słucham ciężkiej muzyki to powinno mi się to spodobać :)
Mi też ktoś kiedyś zapodał nowy, ciężki zespół i ciekaw był mojej opinii. Chyba niekoniecznie potrafił zrozumieć, dlaczego mi sie nie podoba;-)
-
Hellion pisze:
Okładka i tracklista nowej płyty
W sumie teraz się przyjrzalem okładce i dawno takiej sraki nie mieli. Roorback chyba tez takie maziaje miało, nie mogli wrzucić na okładkę czegoś lepszego? O brak gustu ich nie podejrzewam, bo takie Beneath the remains to klasyk.
A tytuł też łatwy do zapamietania....
- Zenek
ostatnie dwie to kał straszny, ale skoro ta nagrana ma być z Rossem Robinsonem to przynajmniej sprawdzę, może jeszcze coś wyciśnie z coverbandu ;)

- vicek
- zahartowany metalizator
jednak sepultura bez maksa >solflaj
- harvestman
fajne ganie słychać w tle
- harvestman
jeszcze jeden
-
Gdzie oni te bębny nagrywali? W jakiejś szopie w lesie czy co?
- Riven
- Kontakt:
http://m.metalhammer.co.uk/news/exclusi ... he-atheist
Nowy numer, całkiem niezły. Trochę przywodzi na myśli killing joke, tylko ze średnim wokalem ;)
Nowy numer, całkiem niezły. Trochę przywodzi na myśli killing joke, tylko ze średnim wokalem ;)
-
i pisze to koleś pałujący się przy nowym Satyricon :D no ale jak ktoś lubi obecną Spulturę :)Riven pisze:linkin park to faktycznie sraka najgorszego sortu, ale na tym forum byli zdaje sie jacys fani :)). no ale skoro ktos lubi dissection (:D).
- Riven
- Kontakt:
Nie lubię współczesnej sepultury, ale jeśli nowy album będzie w stylu tego numeru to może zmienię zdanie ;)