VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: Vader
Najgorsze jest to, że po ostatnich kilku rozczarowaniach (od "Revelations") nie mam w ogóle chęci, aby zapoznać się z nowym materiałem Vadera. Obojętność słuchaczy to śmierć muzyki.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Che,che, a u mnie trzyma się bardzo dzielnieNerwowy pisze:Bije się bije i srogi wpierdol dostajeAroHien pisze:Jeśli chodzi o nasze podwórko, to w tej chwili Necropolis bije sie o trzecie miejsce z kilkoma innymi płytami...

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
AroHien, a czy jest jakaś dm płyta, która w tym roku Cię rozczarowała? Bo z tego co czytam, to nawet przeciętny Pestilence jest u Ciebie bardzo dobryAroHien pisze:Che,che, a u mnie trzyma się bardzo dzielnieNerwowy pisze:Bije się bije i srogi wpierdol dostajeAroHien pisze:Jeśli chodzi o nasze podwórko, to w tej chwili Necropolis bije sie o trzecie miejsce z kilkoma innymi płytami...

Coś tam było! Człowiek!
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re:
Ano, Obituary mnie rozczarowało, a Pestilence wcale nie jest przeciętnySkaut pisze:
AroHien, a czy jest jakaś dm płyta, która w tym roku Cię rozczarowała? Bo z tego co czytam, to nawet przeciętny Pestilence jest u Ciebie bardzo dobry

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie, zaczynam od dobrych w gore, z przewaga bardzo dobrych i wybitnych. nie chce mi sie marnowac czasu na srednie. ostatnie plyty Vader sa srednie.est pisze:Ja pierdolę, to ty słuchasz tylko rzeczy wybitnych?Riven pisze: w sumie kurwa co ja sie zastanawiam nad gustem plebsu..
this is a land of wolves now
- wombat
- zaczyna szaleć
Po dłuższym obcowaniu z płytą, jedyne numery które zrobiły na mnie naprawde pozytywne wrażenie to Impure (który i tak wypadł lepiej w wersji z przedprodukcji, inne talerze były, mniej zagłuszające gitary) i When the sun drowns in dark. Chciałbym usłyszeć zarówno jeden jak i drugi w wersji Live.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
a będzie kto w Łolsztynie na cumcercie 30.08?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Dosyć ciekawy post na temat Ultimate Incantation wydanego przez Earache oraz samej kapeli na blogu Digbiego. Szczególnie ciekawy jest wątek managera i jego kompetencji oraz czemu jednak nagrali tylko jedna płytę dla Earache.
http://askearache.blogspot.com/2009/01/ ... y-90s.html
http://askearache.blogspot.com/2009/01/ ... y-90s.html
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Oj coś ten Vader przeciętny. Nie słaby, nie dobry, ale właśnie przeciętny. Bezjajeczny. Owszem, jak to zwykle u Vadera, są na płycie momenty dobre. Nawet na "The Beast" był przecież "The Sea Came In At Last", a tutaj kołami ratunkowymi są "Anger" i "When Sun Drowns In The Dark". Poza tym miętolenie ciągle tego samego, wtórno i nudnawo. Akurat po płytach Vadera nie spodziewam się wiele, ale jednak kapela o statusie co by nie mówić tuzów europejskiego death metalu, mogłaby się postarać bardziej, a nie nagrywać takie 33 minutki i to jeszcze z jakimiś zapchajdziurami typu "The Seal" i "Summoning The Futura". Jak dla mnie wydawnictwo nagrane na odpierdol, trochę się sprzeda, trochę się zarobi, a i pretekst do nowego Blitzkriegu jest... czyli znowu się trochę zarobi. Niestety w Vaderze od czasu "Litany" nie widać pasji grania, tylko produkt. A szkoda, bo rewelacyjne "The Art of War" pokazało, że jak się chce, to można.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
ja będę się ładnie uśmiechał do sceny, ale chuj i tak się nie rozpoznamy.black_lava pisze:a będzie kto w Łolsztynie na cumcercie 30.08?
w ogóle Vader w Olsztynie już jakiś czas nie grał, licze że naprawdę pokażą na co ich stac i dojebią niezłym setem.
Poszło już ponad 600 biletów więc jakiś to juz coś, choć w sumie tylko vader może tu tyle ludzi ściągnąć...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
chuj,. przecietna jest ta plyta i nudna ale po pijaku jak jest dobry palm muting i podwojna stopa to sie milo siedzi na fotelu
this is a land of wolves now
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
W ogóle to myślałem, że zagrają cos jeszcze z demówek np Trupi Jad czy Giń Psie ale jednak sobie odpuścili. Było świetne Sothis, Testimony również zmiażdżyło, tyle masy to nie widziałem jeszcze w Olsztynie, ale teraz to tylko Vader może przyciągnąć taką ilość. Pod sceną było tęgo, ochrona miała strach w oczach, ogólnie koncert udany
a Reyash i tak się lepiej prezentował niż Peter w jakichś butach na obcasach hehe
Fajnie jak by za rok również zrobili coś takiego, w tym amfiteatrze.

Fajnie jak by za rok również zrobili coś takiego, w tym amfiteatrze.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bardzo udany koncert w olsztynie.zagrali sporo starych utworów
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Block69