Tyle, że te piosenki mnie nie przekonują. Gdzie im do Iron Tuska.harvestman pisze:O dobre piosenki i grę Dailora, który wciąż, niezmiennie, prezentuje poziom dostępny nielicznym.moonfire pisze:Do "Crack the Skye" włącznie lubię i przekonuje mnie to, co panowie grali. Od "Huntera" w górę nie rozumiem, o co tyle hałasu.
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: MASTODON
No właśnie kłopot w tym, że po "Crack..." te piosenki przestały być świetne, a zaczęły być tylko dobre. Jak wiadomo, życie jest za krótkie na płyty z "dobrymi" piosenkami.
-
- weteran forumowych bitew
Przecież przed Hunterem ten zespól nie nagrał ani jednej piosenki. Piosenki są tylko na dwóch ostatnich płytach, wcześniej były kolorowe, kamienne monolity napędzane kwasem i energią geotermalną, których się najlepiej słuchało w całości, od początku do końca.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
Teza tyleż odważna, co tylko w połowie prawdziwa. Poza wszystkim Mastodon zawsze pisał rzeczy o potencjalne piosenkowym. Fakt, najlepiej smakowały w kontekście całości, ale taki urok concept albumów. Nie zmienia to jednak faktu, że samodzielnie te wałki dawały sobie świetnie radę.
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
E tam pierdolicie, nowy Mastodon jest piosenkowy bardzo, na pewno bardziej słuchany od nudnego i pompatycznego "Crack The Skye", który uważam za najgorszy album w ich dorobku. Najlepsza jest za to jedynka, jedna z moich ulubionych płyt, nie ma nan niej słabego momentu
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
O to, to!kenediusze pisze:Przecież przed Hunterem ten zespól nie nagrał ani jednej piosenki. Piosenki są tylko na dwóch ostatnich płytach, wcześniej były kolorowe, kamienne monolity napędzane kwasem i energią geotermalną, których się najlepiej słuchało w całości, od początku do końca.
Ten zespół nie nagrał słabego materiału, ba, nie nagrał nawet słabego kawałka. Zaletą ich płyt jest równy poziom i jednorodność materiału. "Crack The Skye" to płyta genialna, ich opus magnum póki co, rzecz, która za 30 lat będzie wymieniana jako perła w swoich czasach.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Dragazes
- w mackach Zła
celne uwagi, wszak piosenka =/= utwór ;)Drone pisze:O to, to!kenediusze pisze:Przecież przed Hunterem ten zespól nie nagrał ani jednej piosenki. Piosenki są tylko na dwóch ostatnich płytach, wcześniej były kolorowe, kamienne monolity napędzane kwasem i energią geotermalną, których się najlepiej słuchało w całości, od początku do końca.
Ten zespół nie nagrał słabego materiału, ba, nie nagrał nawet słabego kawałka. Zaletą ich płyt jest równy poziom i jednorodność materiału. "Crack The Skye" to płyta genialna, ich opus magnum póki co, rzecz, która za 30 lat będzie wymieniana jako perła w swoich czasach.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Nerwowy
Kilka gorszych utworów im się trafiło jednak co nie zmienia faktu, że jest to kapela wybitna ze stuprocentowym potencjałem na klasyka. Zdecydowanie najlepsza rzecz w obecnym mainstreamie.Drone pisze:O to, to!kenediusze pisze:Przecież przed Hunterem ten zespól nie nagrał ani jednej piosenki. Piosenki są tylko na dwóch ostatnich płytach, wcześniej były kolorowe, kamienne monolity napędzane kwasem i energią geotermalną, których się najlepiej słuchało w całości, od początku do końca.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- postuje jak opętany!
+1Nerwowy pisze:Kilka gorszych utworów im się trafiło jednak co nie zmienia faktu, że jest to kapela wybitna ze stuprocentowym potencjałem na klasyka. Zdecydowanie najlepsza rzecz w obecnym mainstreamie.Drone pisze:O to, to!kenediusze pisze:Przecież przed Hunterem ten zespól nie nagrał ani jednej piosenki. Piosenki są tylko na dwóch ostatnich płytach, wcześniej były kolorowe, kamienne monolity napędzane kwasem i energią geotermalną, których się najlepiej słuchało w całości, od początku do końca.
Crack the Skye to absolutne 10/10. Obecny, Mastodon "piosenkowy" mniej mi się podoba od "koncepcyjnego", lecz nadal jest to bardzo wysoki poziom.
-
- postuje jak opętany!
Tak oglądam niektóre nagrania z koncertów i słucham "Deathbound". Myślę przy tym, że Bill powinien mieć większą rolę jeśli chodzi o wokale.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Może i na Billa przyjdzie czas jeśli chodzi o jego wokalny udział. Mastodon konsekwentnie idzie w coraz to bardziej piosenkowe formy (w najlepszym tego słowa znaczeniu), kładąc coraz większy nacisk na wokale i harmonie głosowe, więc może się okazać, że dodatkowy wokal już wkrótce będzie niezbędnym elementem tej układanki. Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby na kolejnym albumie poszli w kierunku zaprezentowanym na White Walker z Gry o tron, wyciągając wokale jeszcze bardziej do przodu. Chociaż po cichu liczę na to, że jednak czymś zaskoczą. Czymś niespodziewanym.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Gunman
http://www.blabbermouth.net/news/gone-i ... streaming/
Pierwszy kawałek do posłuchania nowej supergrupy.
Pierwszy kawałek do posłuchania nowej supergrupy.
- Drone
Fantastyczny! Tyle, że brzmi zupełnie jak MASTODON :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gunman
Zanim wchodzi wokal brzmi bardziej jak QOTSA ale później to już tylko Mastodon ;)
- Lukass
Szkoda, że na żywo to im wychodzi bardzo różnie. Co ciekawe, na tym przerwanym przez ulewę po trzech numerach koncercie przed Slayer/Rammstein (Bemowo) akurat wszystko zmierzało ku świetnemu występowi. Cóż z tego, jak się zjebało, a ja debil przez te kilkanaście minut zmokłem tak, że do końca gigu byłem o kilka kg cięższy, niż normalnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- harvestman
Wygląda na to że zamiast zapowiadanej ep, będziemy mieli podwójny album. Do tego płyty mają się od siebie znacznie różnić. Mam nadzieję że jeden będzie powrotem do tego co grali na początku.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... album.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... album.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
oby tak było. Drugie Remission by się przydało.harvestman pisze:Wygląda na to że zamiast zapowiadanej ep, będziemy mieli podwójny album. Do tego płyty mają się od siebie znacznie różnić. Mam nadzieję że jeden będzie powrotem do tego co grali na początku.
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
- TheDude
A nie mogą nagrać jednego porządnego albumu, który da się wysłuchać do końca za jednym razem bez zaśnięcia ?
-
Z tego newsa wynika że to będzie raczej coś w stylu dwóch albumów a nie typowej podwójnej płyty, więc spoko. Byle nie przesadzili z długością materiału i powinno być ok.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Gumiak
Nowe albume wczesnym 2017.
Artykuł tu:
http://www.metalinjection.net/upcoming- ... early-2017" onclick="window.open(this.href);return false;
Wywiade dla leni tu:
[youtube][/youtube]
Dla mega leni:
Nie będzie dwupłytowca, mają obecnie 11-12 songów i w studio zdecydują, które z nich znajdą się na finalnym wydaniu. Nówka ma być nieco progresywniejsza i mroczniejsza niż ostatni OMATS, choć utrzymana w podobnym tonie.
Artykuł tu:
http://www.metalinjection.net/upcoming- ... early-2017" onclick="window.open(this.href);return false;
Wywiade dla leni tu:
[youtube][/youtube]
Dla mega leni:
Nie będzie dwupłytowca, mają obecnie 11-12 songów i w studio zdecydują, które z nich znajdą się na finalnym wydaniu. Nówka ma być nieco progresywniejsza i mroczniejsza niż ostatni OMATS, choć utrzymana w podobnym tonie.
"What I can tell you is it definitely sounds like Mastodon, and there are peaks and valleys of one extreme to the other. But, you know, to me, a lot of the things that I wrote sound like 'Once More 'Round The Sun', but even delving deeper into all those nooks and crannies or progression and a lot of catchy choruses and just melodic verses and stuff like that, but not so much like 'The Motherload'; that's pretty poppy for us, probably as poppy as we'd ever be sounding. [It's] not quite in that direction, but trying to get into more of a darker… It's hard to say 'dark' and 'pop' at the same time, but, to me, it's an easy way to… When something pops and it really speaks to you and it's catchy, like something you wanna hear again. 'Cause I like to go back to things when I'm writing — something that kind of comes full circle. Not on every song, but a lot of the songs that I've written for this record are like that — they need to come back to the chorus to bring back that same good feeling you got in the beginning. That's just me; I like to tie everything up nice and neatly most of the time."