AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

Re: AUTOPSY

28-06-2011, 22:21

Heretyk pisze:tu nie ma co pierdolić - nowa płyta to dla mnie ideał. 50 przesłuchań i wszystkie wątpliwości pojawiające się na samym początku dawno odeszły w niepamięć.
Nie rozumiem, jakie mogły być tutaj wątpliwości na początku. ;)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-06-2011, 10:44

w tej chwili sam tego nie rozumiem ;) chyba coś pierdoliłem, że jest za długa i lekko nudzi :facepalm:
535

29-06-2011, 10:56

Heretyk pisze:w tej chwili sam tego nie rozumiem ;) chyba coś pierdoliłem, że jest za długa i lekko nudzi :facepalm:
i w przeciwieństwie do niektórych potrafisz, po męsku to powiedzieć:) MACABRE ETERNAL
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-06-2011, 11:09

Bonny pisze:a ja mam takie pytanie niezwiązane z ostatnią płytą, a z ostatnim mini. pamiętam że przed premierą było wszędzie napisane, że Tomba wyjdzie m.in. w digi packu. nawet jak składałem zamówienie kilka dni przed premierą to w opisie stało 'digi pack'. a dostałem slipa, bo ponoć digi w ogóle się nie ukazał. to co oni kurwa w tym Peaceville nie wiedzą co sprzedają??? wyszedł w końcu ten digi pack, czy tylko w płyta w slipkach?

http://allegro.pl/autopsy-macabre-etern ... 20906.html

tu jest jakis digi book
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Heretyk

29-06-2011, 11:10

o Tomb Within mu chodziło
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-06-2011, 12:21

aha. kurwa niewyspany jestem: D
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
535

09-07-2011, 06:13

Brak pudru, lukru i zbędnych fatałaszków, tak charakterystycznych dla "mężczyzn" we współczesnym "brutalnym" świecie.
Dźwięk co prawda mizernie zerejestrowany, ale wystarczy , by wypatrywać ekipy Chrisa, gdzieś w pobliżu , za jakieś rozsądne - powtarzam, ROZSĄDNE KURWA, pieniądze:))

Autopsy Death Metal

E
O! we wrześniu grają w Szwajcarii , więc może , gdzieś bliżej ? Módlmy się , każdy jak potrafi:))
Maria Konopnicka

18-07-2011, 14:40

Jak robactwo, jak trąd - toczy mój umysł "Macabre Eternal" od kilku tygodni. Płyta nie zdążyła przyjść do mnie przed urlopem więc zabrałem ze sobą mp3. Przesłuchałem z pięć razy - stwierdziłem, że to dobry krążek, ale jednak nie powala. Po kolejnych 10 razach utwierdziłem się w przekonaniu, że to płyta najsłabsza w dyskografii Amerykanów (co nie znaczy, że słaba). Przedwczoraj spostrzegłem, że CD wciąż leży u mnie na biurku jeszcze nie rozpakowane. Wieczorkiem w sobotę odpaliłem płytę po raz pierwszy - przesłuchałem trzy razy pod rząd. W niedzielę zaliczyłem kolejne 5-6 przesłuchań. Dziś słucham dalej i jednak dochodzę do wniosku, że to album genialny, wspaniały. Spokojnie pierwsza trójka 2011 roku
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

18-07-2011, 14:54

wzruszyła mnie Twoja historia. ileż odcieni emocji, ile przeżyć... no i ten po mistrzowsku wpleciony nagły zwrot akcji... minimum literacki Nobel się należny
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Maria Konopnicka

18-07-2011, 15:00

A może coś na temat byś napisał zamiast ciągle krytykować moje posty - włącz sobie ignorowanie jak Ci przeszkadzają i z głowy - po cholerę zaczynać jakieś osobiste wycieczki, które z kolejnego tematu zrobią ściek?
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

18-07-2011, 15:08

Chciałbym, tylko wciąż się zastanawiam czy mam zacząć swoją historię od poznania trackilsty czy od okładki :D
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-07-2011, 15:32

"macabre eternal" wyśmienity album. Zero potknięć. Autopsy są w świetnej formie. Szkoda, że takie duże honorarium za koncerty biorą. W Polsce raczej nie zagrają :(((
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

18-07-2011, 15:50

A ja się ciągle zastanawiam, jak można było w jednym temacie zestawić ze sobą Macabre Eternal i Surreal Overdose. Przecież to kompletnie nie ta liga...
The madness and the damage done.
est

18-07-2011, 16:11

trup pisze:"macabre eternal" wyśmienity album. Zero potknięć. Autopsy są w świetnej formie. Szkoda, że takie duże honorarium za koncerty biorą. W Polsce raczej nie zagrają :(((
sophisticated rotting profit;)
535

18-07-2011, 18:16

IRONMIL pisze:Jak robactwo, jak trąd - toczy mój umysł "Macabre Eternal" od kilku tygodni. Płyta nie zdążyła przyjść do mnie przed urlopem więc zabrałem ze sobą mp3. Przesłuchałem z pięć razy - stwierdziłem, że to dobry krążek, ale jednak nie powala. Po kolejnych 10 razach utwierdziłem się w przekonaniu, że to płyta najsłabsza w dyskografii Amerykanów (co nie znaczy, że słaba). Przedwczoraj spostrzegłem, że CD wciąż leży u mnie na biurku jeszcze nie rozpakowane. Wieczorkiem w sobotę odpaliłem płytę po raz pierwszy - przesłuchałem trzy razy pod rząd. W niedzielę zaliczyłem kolejne 5-6 przesłuchań. Dziś słucham dalej i jednak dochodzę do wniosku, że to album genialny, wspaniały. Spokojnie pierwsza trójka 2011 roku
A mnie podoba się ta opowieść, i jej zakończenie. Kolejny Kolega, który posiada obecnie "dziurę zamiast głowy":) , nie chwaląc się byłem pewien, że to się tak skończy:) MACABRE ETERNAL - pędzę ku "tabernakulum" , by uwolnić robactwo...
Kto następny? Nie wstydzić się.
Heretyk

19-07-2011, 11:09

Kurt pisze:A ja się ciągle zastanawiam, jak można było w jednym temacie zestawić ze sobą Macabre Eternal i Surreal Overdose. Przecież to kompletnie nie ta liga...
A mimo wszystko Deceased mieli/mają sporo głosów. :)
DCI Hunt

19-07-2011, 11:53

Kurt pisze:A ja się ciągle zastanawiam, jak można było w jednym temacie zestawić ze sobą Macabre Eternal i Surreal Overdose. Przecież to kompletnie nie ta liga...
To akurat bardzo trafne zestawienie, ale ostatnich płyt nie porównam, bo Autopsy wciąż nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

19-07-2011, 14:03

Jak dla mnie kompletnie nietrafione, za mało punktów stycznych między tymi płytami. Bo stwierdzenie, że obie kapele grają w jakimś stopniu death metal i w jakimś stopniu inkorporują heavy metal do swojej muzyki, to jednak trochę mało.

Że nie wspomnę o tym, że Autopsy jest po prostu przezajebiste i kompletnie bezkonkurencyjne, a Deceased tylko dobre (jak dla mnie rzecz jasna, co by się żaden obiektywny wojownik nie przyczepił do mnie).
The madness and the damage done.
Maria Konopnicka

19-07-2011, 14:21

Conflagrator pisze: ostatnich płyt nie porównam, bo Autopsy wciąż nie słyszałem.
Już nie bądź taki pedantyczny - akurat czy ją słyszałeś czy nie, na tym forum nie ma większego znaczenia. :) Możesz się wypowiedzieć. :)
DCI Hunt

19-07-2011, 16:19

Kurt pisze:za mało punktów stycznych między tymi płytami. Bo stwierdzenie, że obie kapele grają w jakimś stopniu death metal i w jakimś stopniu inkorporują heavy metal do swojej muzyki, to jednak trochę mało.
Wynikałoby z tego, że porównywać można tylko kapele, które grają prawie to samo. Poza tym myślę, że takie, a nie inne zestawienie było spowodowane nie tylko sama muzyką.
ODPOWIEDZ