SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: SHINING

28-05-2012, 21:26

zekke pisze:podejrzewasz nikolasa o taka inteligencje i wyrafinowany zart w ktorym wcielil sie w umysl metalowej brudaski i specjalnie zlozyl zdanie w tak bezsensowny sposob?
Chuj go tam wie, ale taki szyk bardziej pasuje mi do pipki, która założyłaby taką koszulkę. ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-05-2012, 21:26

zekke pisze:jakby ktos nie skumal to chodzi oczywiscie o szyk zdania, i moze 'gramatycznie' jest poprawne w laickim sensie, natomiast taki szyk zdania stosuja ludzie ktorzy sie nie potrafia wyslowic.
Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.

Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;) A to jest tylko koszulka... całkiem zabawna swoją drogą.

A jeśli chodzi o tę epkę z kowerami, to niestety nie da się tego słuchać ;)
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

28-05-2012, 21:35

ultravox pisze:Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;)
plotki. BURST COMMAND 'TIL WAR KURWA!!!!!!!!!! ;)
DCI Hunt

28-05-2012, 21:37

ultravox pisze:Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.
Jest poprawny gramatycznie. Pisząc jakiś artykuł, pracę itd. milej widziany jest szyk wcześniej wspomniany przez Asfalta, ale w języku potocznym użycie takiej formy jak na koszulce jest zupełnie normalne. Nie mam od kilku lat styczności z nauką angielskiego ( choć moje studia były z nim dość mocno powiązane ), więc nieomylnego eksperta zgrywać nie będę, ale większość angoli, których poznałem nie zawracało sobie głowy przesadna dbałością o takie sprawy.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

28-05-2012, 22:10

DCI Hunt pisze:Jest poprawny gramatycznie. Pisząc jakiś artykuł, pracę itd milej widziany jest szyk wcześniej wspomniany przez Asfalta, ale w języku potocznym użycie takiej formy jak na koszulce jest zupełnie normalne[...]większość angoli, których poznałem nie zawracało sobie głowy przesadna dbałością o takie sprawy.
Ależ oczywiście, że tak. Idealnie spasował do tego przykład który podałeś wcześniej. Ja się tylko czepiłem, bo ktoś tam wspomniał o gramatyczności sensu stricte, a co bardziej upierdliwy wykładowca za taką konstrukcję ujebałby punkty w pracy. Just sayin'.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 22:57

ultravox pisze:
zekke pisze:jakby ktos nie skumal to chodzi oczywiscie o szyk zdania, i moze 'gramatycznie' jest poprawne w laickim sensie, natomiast taki szyk zdania stosuja ludzie ktorzy sie nie potrafia wyslowic.
Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.

Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;) A to jest tylko koszulka... całkiem zabawna swoją drogą.

A jeśli chodzi o tę epkę z kowerami, to niestety nie da się tego słuchać ;)
'w laickim' znaczy tyle ze jak mam ci uzasadniac dlaczego nie jest poprawne to wniosek sie nasuwa ze w twoim (laickim) mniemaniu jest poprawne. Pogubiles sie juz? Tu nie chodzi o angielski tylko jak juz wiele osob pisalo - chodzi o skladnie, albo jest czysta i klarowna albo zjebana jak na glupiego metalucha, ktory prawdopodobnie i tak nie zauwazyl tego bledu, przystalo. Do samego tekstu nikt sie nie oburza (a przynajmniej ja), bo po huj - mozna najwyzej ulitowac sie nad tym co oni odpierdalaja, kazdy tutaj i tak zlewa juz Shining od paru plyt, bo nagrywaja przecietne/gowniane albumy.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-05-2012, 07:34

zekke pisze:"W laickim' znaczy tyle ze jak mam ci uzasadniac dlaczego nie jest poprawne to wniosek sie nasuwa ze w twoim (laickim) mniemaniu jest poprawne. Pogubiles sie juz?
Widzę, że jednak umiesz wyciągać wnioski z tego co czytasz. Owszem, w moim laickim mniemaniu to zdanie jest poprawne i brzmi zupełnie naturalnie.
zekke pisze:Tu nie chodzi o angielski tylko jak juz wiele osob pisalo - chodzi o skladnie, albo jest czysta i klarowna albo zjebana jak na glupiego metalucha, ktory prawdopodobnie i tak nie zauwazyl tego bledu, przystalo.
Świetnie to uzasadniłeś, już wszystko jasne. ;) Na moje oko jest to zupełnie normalne i klarowne zdanie, a że styl raczej uliczny, to nie ma się co dziwić, bo skoro występuje tam zwrot "fuck me" to taki właśnie styl jest jak najbardziej na miejscu. Sam zresztą takim stylem się posługujesz, więc może nie jest Ci tak daleko do tego głupiego metalucha jak myślisz. ;) Mam wrażenie, że Ty również jesteś w tym temacie laikiem, bo stawiasz jakiś zarzut i nie potrafisz go uzasadnić. Chętnie bym przeczytał opinię kogoś, kto ma o tym jakieś pojęcie. Chyba są tu jacyś ludzie zajmujący się zawodowo nauczaniem angielskiego (nie mam na myśli udzielania korepetycji) lub tłumaczeniami? Choć w sumie nie wiem czy warto w nieskończoność ciągnąć wątek jakiegoś tam napisu na koszulce...
zekke pisze:Kazdy tutaj i tak zlewa juz Shining od paru plyt, bo nagrywaja przecietne/gowniane albumy.
Chyba niezbyt uważnie czytasz forum, albo nie zależy Ci na tym, żeby to co piszesz pokrywało się z prawdą.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-08-2012, 21:54

Sweden’s Shining has today announced that the band's new album will be called ”Redefining Darkness.” Unlike all previous Shining albums, ”Redefining Darkness,” which will be the band’s eighth full-length release, will not preface its title with a number.

According to founder and front man Niklas Kvarforth ”The use of numbers to describe our albums is no longer something that Shining is interested in doing. The new album is without a doubt the darkest thing I have ever done or heard. People will be upset for sure – and hopefully its divine genius will destroy the lives of thousands."

”Redefining Darkness” is set for release on Spinefarm Records International later this year. In other news from the band, a new website has been set up
http://www.shiningasylum.com/
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-08-2012, 22:17

Nie wierzysz w moje zdolności językowe? One są bdb!!!!:-)))
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

14-08-2012, 22:45

Obrazek

ten obrazek znaczy tyle ze kvalforth dostal w koncu prace biurowa (biala koszula i krawat), odkryl mroki normalnego zycia zamiast latac najebany jak gowniarz po gigach i teraz ostatecznie wypusci najwiekszego kloca - zdefiniuje ciemnosc na nowo.
Arisowicz
w mackach Zła

14-08-2012, 22:56

posłucha się tego nowego czegoś... ale pewno znowu będzie chuynia.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-08-2012, 23:23

Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno, a dokładniej od 6tej płyty.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

15-08-2012, 10:24

a ja sobie odświeżałem przez ostatnie dwa dni Jedyny Shajning Jaki Znam, czyli Halmsztad i było fajnie
Heretyk

Re:

16-08-2012, 19:11

Skaut pisze:Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno, a dokładniej od 6tej płyty.
Podobnie, z tym że od piątej.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-08-2012, 07:58

ja do 6tki bardzo lubie (6stka juz jest srednia) potem juz nie nic nie slyszalem i slyszec nie chce
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-08-2012, 16:14

"Klagopsalmer" fajna jest i nie najgorzej im eksperyment ze smaczkami wyszedł. Inna sprawa, że kompletnie nie chce mi się już do tej kapeli wracać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-08-2012, 11:01

Dla mnie największym błędem "Klagopsalmer" jest brak spójności. Czuję, że ta płyta to zlepek różnych utworów na różne albumy. :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-08-2012, 11:07

Największy błąd Klapopsalmer zaczął się pierwszego dnia sesji nagraniowej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Zephyrous
zaczyna szaleć

18-08-2012, 11:32

shining zawiewa gejostwem i narkomanami, nie zbyt przepadam.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

18-08-2012, 11:51

:D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ