Chuj go tam wie, ale taki szyk bardziej pasuje mi do pipki, która założyłaby taką koszulkę. ;)zekke pisze:podejrzewasz nikolasa o taka inteligencje i wyrafinowany zart w ktorym wcielil sie w umysl metalowej brudaski i specjalnie zlozyl zdanie w tak bezsensowny sposob?
SHINING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: SHINING
- ultravox
- zahartowany metalizator
Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.zekke pisze:jakby ktos nie skumal to chodzi oczywiscie o szyk zdania, i moze 'gramatycznie' jest poprawne w laickim sensie, natomiast taki szyk zdania stosuja ludzie ktorzy sie nie potrafia wyslowic.
Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;) A to jest tylko koszulka... całkiem zabawna swoją drogą.
A jeśli chodzi o tę epkę z kowerami, to niestety nie da się tego słuchać ;)
- Mistrz
- postuje jak opętany!
plotki. BURST COMMAND 'TIL WAR KURWA!!!!!!!!!! ;)ultravox pisze:Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;)
Jest poprawny gramatycznie. Pisząc jakiś artykuł, pracę itd. milej widziany jest szyk wcześniej wspomniany przez Asfalta, ale w języku potocznym użycie takiej formy jak na koszulce jest zupełnie normalne. Nie mam od kilku lat styczności z nauką angielskiego ( choć moje studia były z nim dość mocno powiązane ), więc nieomylnego eksperta zgrywać nie będę, ale większość angoli, których poznałem nie zawracało sobie głowy przesadna dbałością o takie sprawy.ultravox pisze:Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ależ oczywiście, że tak. Idealnie spasował do tego przykład który podałeś wcześniej. Ja się tylko czepiłem, bo ktoś tam wspomniał o gramatyczności sensu stricte, a co bardziej upierdliwy wykładowca za taką konstrukcję ujebałby punkty w pracy. Just sayin'.DCI Hunt pisze:Jest poprawny gramatycznie. Pisząc jakiś artykuł, pracę itd milej widziany jest szyk wcześniej wspomniany przez Asfalta, ale w języku potocznym użycie takiej formy jak na koszulce jest zupełnie normalne[...]większość angoli, których poznałem nie zawracało sobie głowy przesadna dbałością o takie sprawy.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- zekke
- weteran forumowych bitew
'w laickim' znaczy tyle ze jak mam ci uzasadniac dlaczego nie jest poprawne to wniosek sie nasuwa ze w twoim (laickim) mniemaniu jest poprawne. Pogubiles sie juz? Tu nie chodzi o angielski tylko jak juz wiele osob pisalo - chodzi o skladnie, albo jest czysta i klarowna albo zjebana jak na glupiego metalucha, ktory prawdopodobnie i tak nie zauwazyl tego bledu, przystalo. Do samego tekstu nikt sie nie oburza (a przynajmniej ja), bo po huj - mozna najwyzej ulitowac sie nad tym co oni odpierdalaja, kazdy tutaj i tak zlewa juz Shining od paru plyt, bo nagrywaja przecietne/gowniane albumy.ultravox pisze:Co to znaczy "poprawne w laickim sensie"? Albo jest poprawne albo nie jest. Jeżeli nie jest, to fajnie by było to jakoś uzasadnić. Dlaczego nie można zastosować takiego szyku zdania? Nie jestem alfą i omegą jeśli chodzi o angielski, więc chętnie bym się dowiedział co tutaj jest nie tak.zekke pisze:jakby ktos nie skumal to chodzi oczywiscie o szyk zdania, i moze 'gramatycznie' jest poprawne w laickim sensie, natomiast taki szyk zdania stosuja ludzie ktorzy sie nie potrafia wyslowic.
Swoją drogą nawet gdyby to rzeczywiście był błąd to oburzanie się na coś takiego w przypadku koszulki zespołu metalowego jest trochę nie na miejscu. Poczytajcie sobie teksty na pierwszej płycie Sodom, sensu niektórych zwrotów nie da się rozszyfrować ;) A to jest tylko koszulka... całkiem zabawna swoją drogą.
A jeśli chodzi o tę epkę z kowerami, to niestety nie da się tego słuchać ;)
- ultravox
Widzę, że jednak umiesz wyciągać wnioski z tego co czytasz. Owszem, w moim laickim mniemaniu to zdanie jest poprawne i brzmi zupełnie naturalnie.zekke pisze:"W laickim' znaczy tyle ze jak mam ci uzasadniac dlaczego nie jest poprawne to wniosek sie nasuwa ze w twoim (laickim) mniemaniu jest poprawne. Pogubiles sie juz?
Świetnie to uzasadniłeś, już wszystko jasne. ;) Na moje oko jest to zupełnie normalne i klarowne zdanie, a że styl raczej uliczny, to nie ma się co dziwić, bo skoro występuje tam zwrot "fuck me" to taki właśnie styl jest jak najbardziej na miejscu. Sam zresztą takim stylem się posługujesz, więc może nie jest Ci tak daleko do tego głupiego metalucha jak myślisz. ;) Mam wrażenie, że Ty również jesteś w tym temacie laikiem, bo stawiasz jakiś zarzut i nie potrafisz go uzasadnić. Chętnie bym przeczytał opinię kogoś, kto ma o tym jakieś pojęcie. Chyba są tu jacyś ludzie zajmujący się zawodowo nauczaniem angielskiego (nie mam na myśli udzielania korepetycji) lub tłumaczeniami? Choć w sumie nie wiem czy warto w nieskończoność ciągnąć wątek jakiegoś tam napisu na koszulce...zekke pisze:Tu nie chodzi o angielski tylko jak juz wiele osob pisalo - chodzi o skladnie, albo jest czysta i klarowna albo zjebana jak na glupiego metalucha, ktory prawdopodobnie i tak nie zauwazyl tego bledu, przystalo.
Chyba niezbyt uważnie czytasz forum, albo nie zależy Ci na tym, żeby to co piszesz pokrywało się z prawdą.zekke pisze:Kazdy tutaj i tak zlewa juz Shining od paru plyt, bo nagrywaja przecietne/gowniane albumy.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sweden’s Shining has today announced that the band's new album will be called ”Redefining Darkness.” Unlike all previous Shining albums, ”Redefining Darkness,” which will be the band’s eighth full-length release, will not preface its title with a number.
According to founder and front man Niklas Kvarforth ”The use of numbers to describe our albums is no longer something that Shining is interested in doing. The new album is without a doubt the darkest thing I have ever done or heard. People will be upset for sure – and hopefully its divine genius will destroy the lives of thousands."
”Redefining Darkness” is set for release on Spinefarm Records International later this year. In other news from the band, a new website has been set up
http://www.shiningasylum.com/
According to founder and front man Niklas Kvarforth ”The use of numbers to describe our albums is no longer something that Shining is interested in doing. The new album is without a doubt the darkest thing I have ever done or heard. People will be upset for sure – and hopefully its divine genius will destroy the lives of thousands."
”Redefining Darkness” is set for release on Spinefarm Records International later this year. In other news from the band, a new website has been set up
http://www.shiningasylum.com/
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wierzysz w moje zdolności językowe? One są bdb!!!!:-)))
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- zekke
- weteran forumowych bitew

ten obrazek znaczy tyle ze kvalforth dostal w koncu prace biurowa (biala koszula i krawat), odkryl mroki normalnego zycia zamiast latac najebany jak gowniarz po gigach i teraz ostatecznie wypusci najwiekszego kloca - zdefiniuje ciemnosc na nowo.
-
- w mackach Zła
posłucha się tego nowego czegoś... ale pewno znowu będzie chuynia.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
a ja sobie odświeżałem przez ostatnie dwa dni Jedyny Shajning Jaki Znam, czyli Halmsztad i było fajnie
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
ja do 6tki bardzo lubie (6stka juz jest srednia) potem juz nie nic nie slyszalem i slyszec nie chce
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
"Klagopsalmer" fajna jest i nie najgorzej im eksperyment ze smaczkami wyszedł. Inna sprawa, że kompletnie nie chce mi się już do tej kapeli wracać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
Dla mnie największym błędem "Klagopsalmer" jest brak spójności. Czuję, że ta płyta to zlepek różnych utworów na różne albumy. :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Morph
- Kontakt:
Największy błąd Klapopsalmer zaczął się pierwszego dnia sesji nagraniowej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- zaczyna szaleć
shining zawiewa gejostwem i narkomanami, nie zbyt przepadam.
- Scaarph