NAPALM DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: NAPALM DEATH

21-01-2015, 17:10

Kraft pisze:jaki straszny pojazd. ojejku jejku
Twój był straszniejszy.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

22-01-2015, 11:13

Kraft pisze:Schematyczna, egzaltowana siermięga z pucowatym tęczowym zjebem na wokalu. Tyle zostało z tego zespołu po odejściu Steera.
:D oplułem monitor kawą.
a teraz, gdybyś mógł, napisz co tak naprawdę o tym wszystkim sądzisz. już bez prowokowania i silenia się na kontrowersje :)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

22-01-2015, 12:05

Muszę Cię zawieść. Ja tak naprawdę uważam, a SC nawet oddałem Żułkowi. Jak wypadają ich bardziej defowe zapędy na tle ówczesnej sceny już kiedyś pisałem. Bieda straszna. Pisanie że zapuszczali się w rejony niebezpieczne dla innych, kiedy wymierzano im takie baty jak Kill Trend Suicide, The Codex Necro albo Phantom Limb? Jeśli dorzucić tu Converge, które w końcu wywodzi się z hc-punkowego undergroundu, to już nie ma czego zbierać... Dla mnie te wszystkie ochy i achy zalatują zwykłym fanbojstwem. Na Apexie żrną z Antigamy, ale to tak po łebkach, bo klimatu nie ma to żadnego. Nasterydowana łupanka z coraz bardziej znerwicowanym Barneyem, który odbiera resztki dynamiki temu materiałowi.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-01-2015, 12:11

Zdecydowanie wolę aktualny styl Barneya od tych wczesnych porykiwań a la Kam Lee. Wiecej ekspresji, więcej punka, po prostu lepiej.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

22-01-2015, 12:42

Mnie facet coraz bardziej śmieszy, a teraz kiedy nabawił się syndromu Mameliego mam bekę totalną. Jeden wyrykuje tytuły na początku, a drugi na końcu utworu. Ktoś jeszcze zauważył? :) Jeśli dołożyć do tego teksty a'la zbuntowany wege-gimbus oraz szreka łysiejącego na przedziałku, to nie potrafię już ich traktować poważnie. Sorry :)
Awatar użytkownika
Drone

22-01-2015, 12:50

Panowie! Apeluję o spokój. Przesadzacie w obie strony - prawda jest taka, że płyta nie jest zła, ale nie jest też nie wiadomo jakim objawieniem. Do złotego okresu nie ma oczywiście startu. Fakt, że Barney za bardzo krzyczy (pisałem już o tym z pięć razy), no i ta wciąż mocno lewicowa retoryka...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-01-2015, 13:11

Kraft pisze:Muszę Cię zawieść. Ja tak naprawdę uważam, a SC nawet oddałem Żułkowi.
jak masz więcej to ja chętnie przygarne ;)

dla mnie nowy album jest najlepszy chyba od Diatribes albo nawet Fear, musiałbym se przypomnieć bo dawno nie słuchałem, generalnie od The Code mają swietną serie jak dla mnie
nie bijcie za Enemy i Order bo tych albumów praktycznie nie pamietam :(
ale szykuje sie niedługo dzień z ND więc nadrobie :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Harlequin

22-01-2015, 13:13

Pany, z takim podejściem to przestałbym ich słuchać, bo wiedziałbym, że niewazne czego by nie nagrali to nie będzie to co kiedyś. No kaman. To moze zacznijcie słuchać tylko nowych zespołów - jest wieksza szansa na objawienie.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-01-2015, 13:19

Kraft pisze: Jeśli dołożyć do tego teksty a'la zbuntowany wege-gimbus)
hehe serio cos tam wegezjebanstwo przemyca w tekstach?

@trociniakowi sie to pewnie spodoba xD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

Re: Odp: NAPALM DEATH

22-01-2015, 13:29

Triceratops pisze:hehe serio cos tam wegezjebanstwo przemyca w tekstach?
Sam tytuł i okładka pokazują tematykę albumu. Biedne zwierzęta są zabijane a ludzie jak gdyby nigdy nic je konsumują, itd, itp.
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Harlequin

Re: Odp: NAPALM DEATH

22-01-2015, 13:30

Lobas pisze:
Triceratops pisze:hehe serio cos tam wegezjebanstwo przemyca w tekstach?
Sam tytuł i okładka pokazują tematykę albumu. Biedne zwierzęta są zabijane a ludzie jak gdyby nigdy nic je konsumują, itd, itp.
No własnie nie :)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

22-01-2015, 13:44

Heretyk pisze:
Kraft pisze:Schematyczna, egzaltowana siermięga z pucowatym tęczowym zjebem na wokalu. Tyle zostało z tego zespołu po odejściu Steera.
:D oplułem monitor kawą.
a teraz, gdybyś mógł, napisz co tak naprawdę o tym wszystkim sądzisz. już bez prowokowania i silenia się na kontrowersje :)
to barnej jest gejem??? <tęczowy zjeb>
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

22-01-2015, 13:48

Triceratops pisze:serio cos tam wegezjebanstwo przemyca w tekstach?
Skrót myślowy. Tak się dziwnie składa, że zazwyczaj z wegeoszołomstwem idą w pakiecie inne lewackie idee. W tekstach sobie nie pozwala na otwarte ruganie. Napisze o niepohamowanej konsumpcji czy obżarstwie. No ale wiadomo że jest wege od 14 roku życia. Twierdzi, że prawa zwierząt są równe prawom człowieka i rząd powinien zając się promocją wege, uczyć dzieci w szkołach o poniewieraniu zwierzątek na fermach, w rzeźniach itd. Zjeb kompletny.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-01-2015, 14:11

O kurwa to rzeczywiscie zjeb na maxa. Ale mu przejdzie kiedys jak kazdemu wegezjebowi
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

22-01-2015, 14:26

Myślę, że taki gusiec czy bawół wpierdalany na żywca przez lwa chętnie zamieniłby się ze świnką w ubojni. Błyskawiczne ogłuszenie, a w niektórych nowoczesnych zakładach nawet hypoxia. No ale to temat na długą dyskusję. Dla nich to wszystko jakby się kumuluje, tworząc jeden wielki ocean niewyobrażalnych cierpień. Pierdolony holokaust zwierzątek. Hehehe, jebać.
Awatar użytkownika
Drone

22-01-2015, 14:28

Bez przesady z tym krytykowaniem wegetarianizmu. Z etycznego punktu widzenia jest w tym dużo racji - dlatego jestem za tym, aby technologia przyszłości umożliwiła hodowanie samych mięśni w celach konsumpcyjnych, a nie całych zwierząt.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

22-01-2015, 14:33

Drone pisze:Bez przesady z tym krytykowaniem wegetarianizmu. Z etycznego punktu widzenia jest w tym dużo racji - dlatego jestem za tym, aby technologia przyszłości umożliwiła hodowanie samych mięśni w celach konsumpcyjnych, a nie całych zwierząt.
Samych mięśni? A co z wielce wartościowymi i smakowitymi podrobami? :)
Karkasonne

22-01-2015, 14:42

Nigdy wcześniej nie lubiłem Napalm Death, na koncercie ziewałem, ale ta nowa płyta to huragan ognia. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Brzmienie wykręca suty.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-01-2015, 14:44

Kraft pisze:Myślę, że taki gusiec czy bawół wpierdalany na żywca przez lwa chętnie zamieniłby się ze świnką w ubojni. Błyskawiczne ogłuszenie, a w niektórych nowoczesnych zakładach nawet hypoxia. No ale to temat na długą dyskusję. Dla nich to wszystko jakby się kumuluje, tworząc jeden wielki ocean niewyobrażalnych cierpień. Pierdolony holokaust zwierzątek. Hehehe, jebać.
Ten kolo z Blink182, Travis Barker tez byl wegusem ze cwierc wieku. Po wypadku cialo slabo sie renegerowalo i sie przeprosil z mieskiem :D
http://www.ecorazzi.com/2008/10/09/trav ... ane-crash/" onclick="window.open(this.href);return false;

Faktem jest, ze zwierzeta sa zabijane i hodowane w koszmarny sposob ale niejedzenie miesa to tak jak male dzieci zamykaja oczy i mysla, ze nikt ich nie widzi. Wystarczy nie jesc miesa z masowego uboju tuczonego syfiasta mieszanka gmo, sruty sojowej, antybiotykow i hormonow.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

22-01-2015, 14:46

Kraft pisze:
Drone pisze:Bez przesady z tym krytykowaniem wegetarianizmu. Z etycznego punktu widzenia jest w tym dużo racji - dlatego jestem za tym, aby technologia przyszłości umożliwiła hodowanie samych mięśni w celach konsumpcyjnych, a nie całych zwierząt.
Samych mięśni? A co z wielce wartościowymi i smakowitymi podrobami? :)
No wlasnie miesnie jedza z reguly padlinozercy, najcenniejsze sa podroby. Duze ilosci miesni powoduja tzw krolicza glodowke a w krajach gdzie rzadzily junty etc uzywano potraw z duzej ilosci miesni do eleganckiego usuwania wiezniow politycznych,
woodpecker from space
ODPOWIEDZ