Podobała mi się - oprócz "Murder" lubię ich wszystkie płyty, każda czymś zaskakiwała, każda na długo zapisywała się w pamięci.[V] pisze:
jak Ci sie podobała WW?
GEHENNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: GEHENNA
-
- mistrz forumowej ceremonii
prawda.a może warto spróbować z Murder jeszcze raz?jutro będę ten plan uskuteczniał, od kilku lat nie słuchałem,zobaczymy czy coś się zmieniło.Maria Konopnicka pisze:Podobała mi się - oprócz "Murder" lubię ich wszystkie płyty, każda czymś zaskakiwała, każda na długo zapisywała się w pamięci.[V] pisze:
jak Ci sie podobała WW?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pewnie urodziła trójkę dzieci, przytyła 30kg i właśnie robi weki na zimę :) Ja GEHENNA lubiłem od początku, a do "Murder" każda ich płyta wydawała mi się lepsza od poprzedniej. Największy sentyment mam chyba właśnie do "Malice" - w chwili premiery uważałem, że to płyta, która najbardziej zbliżała się poziomem do "Nemesis Divina" - dla mnie numeru jeden takiego black metalowego grania z klawiszami (Emperor to już jednak było inne granie).[V] pisze:Sarcana fajna dupa była.ciekawe co dzisiaj porabia.
he! o tym samym pomyślałem w chwili gdy pisałem poprzedni post :)[V] pisze: prawda.a może warto spróbować z Murder jeszcze raz?jutro będę ten plan uskuteczniał, od kilku lat nie słuchałem,zobaczymy czy coś się zmieniło.
-
pamiętam,że gazetka ze Skały mocno nakręcała również hype na Admiron Black (pyszna płyta swoją drogą)Była okładka z zespołem,entuzjastyczne recenzje,wywiady,nawet Satyr chwalił że radykalizują się i grają ciężej niż wcześniej;))Maria Konopnicka pisze:Pewnie urodziła trójkę dzieci, przytyła 30kg i właśnie robi weki na zimę :) Ja GEHENNA lubiłem od początku, a do "Murder" każda ich płyta wydawała mi się lepsza od poprzedniej. Największy sentyment mam chyba właśnie do "Malice" - w chwili premiery uważałem, że to płyta, która najbardziej zbliżała się poziomem do "Nemesis Divina" - dla mnie numeru jeden takiego black metalowego grania z klawiszami (Emperor to już jednak było inne granie).[V] pisze:Sarcana fajna dupa była.ciekawe co dzisiaj porabia.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Tak, tak - "Admiron Black" to był interesujący i dość zaskakujący album - myślę, że do dziś oryginalny. Powiedziałbym, że jeśli "Malice" było odpowiednikiem "Nemesis Divina" (porównywało się te płyty) to "Admirion Black" był w ich dyskografii zwrotem na miarę "Rebel..." - nie chodzi mi porównania stylistyczne, ale pewien radykalizm...[V] pisze: pamiętam,że gazetka ze Skały mocno nakręcała również hype na Admiron Black (pyszna płyta swoją drogą)Była okładka z zespołem,entuzjastyczne recenzje,wywiady,nawet Satyr chwalił że radykalizują się i grają ciężej niż wcześniej;))
"Murder" była płytą zupełnie z dupy. Z dobrego zespołu black metalowego, który nabrał własnej tożsamości i oryginalności stali się przeciętnym, zupełnie nieoryginalnym zespołem death metalowym. Na szczęście udało im się jeszcze powrócić z dobrym materiałem. Coś mi mówi, że teraz może być jeszcze lepiej....
-
- postuje jak opętany!
jeb! nowa Gehenna! Ciesze sie jak dziecko! Uwielbiam ich, szczegolnie first spell i malice.
-
- zaczyna szaleć
w ciemno kupię, kapela od początku do końca do mnie trafia
ciekawe czy i tym razem usłyszymy Frosta na garach, na WW kapitalnie się wpasował
ciekawe czy i tym razem usłyszymy Frosta na garach, na WW kapitalnie się wpasował
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
GEHENNA – Unravel (CD and LP)
Release date 11th of October NOR and G/A/S, 14th of October in EUROPE
·Cult Band GEHENNA is back after 8 (!) years with an uncompromising new Black Metal masterpiece!
·GEHENNA are True Norwegian Black Metal since 1993!
·8th record in their career – 1ST brand new record for Indie Recordings!
·It carries the spirit from WW, and twists it to confront a more post-apocalyptic era.
·20 years anniversary in 2013!
·Produced by GEHENNA in their home catacombs
Tracklist CD & LP:
1. The Decision
2. Unravel
3. Nothing Deserves Worship
4. Nine Circles of Torture
5. A Grave of Thoughts
6. Lead to the Pyre
7. End Ritual
8. Death Enters
Gehenna is:
Dolgar – Bass | Sanrabb - Giutar & vocals | Skinndød – Guitar | Slaktaren - Drums
"It's finally here. Having kept us waiting since their 2005 release of WW, Unravel is GEHENNA’s latest addition to the Norwegian black metal experience. It carries the spirit from WW, and twists it to confront a more post-apocalyptic era – rather than the ragnarok of the bourgeoise, the individual, and the failings of western society – Gehenna faces 21st century existence head on. There is no remorse, no compromise – there is only perfect hate."
Release date 11th of October NOR and G/A/S, 14th of October in EUROPE
·Cult Band GEHENNA is back after 8 (!) years with an uncompromising new Black Metal masterpiece!
·GEHENNA are True Norwegian Black Metal since 1993!
·8th record in their career – 1ST brand new record for Indie Recordings!
·It carries the spirit from WW, and twists it to confront a more post-apocalyptic era.
·20 years anniversary in 2013!
·Produced by GEHENNA in their home catacombs
Tracklist CD & LP:
1. The Decision
2. Unravel
3. Nothing Deserves Worship
4. Nine Circles of Torture
5. A Grave of Thoughts
6. Lead to the Pyre
7. End Ritual
8. Death Enters
Gehenna is:
Dolgar – Bass | Sanrabb - Giutar & vocals | Skinndød – Guitar | Slaktaren - Drums
"It's finally here. Having kept us waiting since their 2005 release of WW, Unravel is GEHENNA’s latest addition to the Norwegian black metal experience. It carries the spirit from WW, and twists it to confront a more post-apocalyptic era – rather than the ragnarok of the bourgeoise, the individual, and the failings of western society – Gehenna faces 21st century existence head on. There is no remorse, no compromise – there is only perfect hate."
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN
No, w końcu:>
Oby:)Maria Konopnicka pisze: Coś mi mówi, że teraz może być jeszcze lepiej....
Zapowiada się ciekawie.black_lava pisze: Produced by GEHENNA in their home catacombs
'Come the Blessed Madness'
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
NEWS-KURWA-ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111 NA KOLANA POLSKIE CHAMY PRZED NORWESKIM PANEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- weteran forumowych bitew
Tak więc klękaj chamie ;) Zajebista okładeczka będzie wieńczyć to dzieło ! Obesrałem się ze szczęścia po tym newsie....Anthropophagus pisze:NEWS-KURWA-ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111 NA KOLANA POLSKIE CHAMY PRZED NORWESKIM PANEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111
- Lykantrop
Nie tak w sumie miało być, miało być nowe Gehennah, a nie Gehenna...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- krz63
- weteran forumowych bitew
Kto to wyda? Chodzą słuchy o Malignant Voices.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- COFFIN
Tytuł więc podpasował:Lykantrop pisze:Nie tak w sumie miało być, miało być nowe Gehennah, a nie Gehenna...
;)nicram pisze:
Tak, ale wersja tylko na RPA.krz63 pisze:Kto to wyda? Chodzą słuchy o Malignant Voices.
'Come the Blessed Madness'
- Lykantrop
Pewnie żydzi. Tak jak Jezusa.krz63 pisze:Kto to wyda?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Klęcze od rana! A to ze wszech miar genialne logo, w tym wcieleniu czarne jak piekielna smoła na tle kredowego błękitu, wkomponowane w tak zajebisty front cover rozpierdala mózg i sprawia, że to oczekiwanie w tym momencie zostało rozpalone żywym ogniem pożądania! Jestem ze wszechmiar po stokroć obesrany ze szczęścia!!!:-)))Wódka i Piwo pisze:Tak więc klękaj chamie ;) Zajebista okładeczka będzie wieńczyć to dzieło ! Obesrałem się ze szczęścia po tym newsie....Anthropophagus pisze:NEWS-KURWA-ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111 NA KOLANA POLSKIE CHAMY PRZED NORWESKIM PANEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
To wrzućcież okładkę na wierzch, co by inni też mogli nacieszyć oczy, a nie..

Zmodyfikowane na Adimiron Black i zupełnie zarzucone na WW, logo w końcu wraca w pełnej krasie. Na skrzydłach.. no właśnie chuj wie czego.

Zmodyfikowane na Adimiron Black i zupełnie zarzucone na WW, logo w końcu wraca w pełnej krasie. Na skrzydłach.. no właśnie chuj wie czego.
This is where everything goes backwards.
-
NAJLEPSZA okadka metalowego zespolu jaka widzialem od bardzo dawna..
-
- rasowy masterfulowicz