THE CAVALERA CONSPIRACY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: THE CAVALERA CONSPIRACY
Max powinien spytać się Igora co robić, by utrzymać formę, bo starszy z braci to już niestety cień samego siebie. Wygląda jakby mu się nie chciało, albo jakby miał zadyszkę po pokonaniu kilku schodków...
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Więcej marihueen niech pali.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
[youtube][/youtube]
Takie coś, naprawdę robi się przykro jak się patrzy na Maxa, te próby zagajania tłumu " on guitar - Rizo, Rizo...., who's on the drums - Igor, Igor.... żal. Do tego zachęcanie do skandowania Seek and Destroy, wiadomo kogo, za przeproszeniem, chuj wie na co, tragedia. Druga sprawa, jeżeli Max bierze się za granie kawałków Sepultury, to nich określi, które gra z którym zespołem. Wciskanie wszędzie Refuse/ Resist, Territory i Roots stało nudne dawno, dawno temu.
Takie coś, naprawdę robi się przykro jak się patrzy na Maxa, te próby zagajania tłumu " on guitar - Rizo, Rizo...., who's on the drums - Igor, Igor.... żal. Do tego zachęcanie do skandowania Seek and Destroy, wiadomo kogo, za przeproszeniem, chuj wie na co, tragedia. Druga sprawa, jeżeli Max bierze się za granie kawałków Sepultury, to nich określi, które gra z którym zespołem. Wciskanie wszędzie Refuse/ Resist, Territory i Roots stało nudne dawno, dawno temu.
-
Maxowi przydałby się po pierwsze odpoczynek, nie wiem jak długi ale żeby nabrał sił i werwy do grania; odwyk, bo chyba zbyt czysty nie jest, jakiś trening aby mógł się rozruszać i fryzjer, aby sćiął to coś z tyłu głowy, bo wygląda to naprawdę obleśnie.
- harvestman
Do tego czegoś z tyłu głowy, potrzebny jest bardziej drwal niż fryzjer :)
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Chłop kurwa na oparach jedzie, wygląda jak by miał zaraz łyżke odłożyć.
- Gunman
Według mnie weterynarz. To wygląda jak łasica, która go ugryzła w tył głowy i zdechła z zaciśniętą paszczą.harvestman pisze:Do tego czegoś z tyłu głowy, potrzebny jest bardziej drwal niż fryzjer :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Na to z tyłu głowy to nasze babki mówiły "kołtun", a ścięcie tego zwiastowało jakieś nieszczęścia. Może Max w to wierzy?
Poza tym, strasznie smutny obrazek, który przejrzałem wyrywkowo.
Poza tym, strasznie smutny obrazek, który przejrzałem wyrywkowo.
-
ramonoth pisze:Na to z tyłu głowy to nasze babki mówiły "kołtun", a ścięcie tego zwiastowało jakieś nieszczęścia. Może Max w to wierzy?
.
Całkiem mozliwe, jego wiara to dziwna mikstura chrześcijaństwa i religii indian brazylijskich, coś w ten deseń, w swojej autobiografii o tym mówił...
-
No nie wygląda to najlepiej; lepiej brzmi niż wygląda, przynajmniej dopóki Max nie zaczyna śpiewać, bo wtedy powietrze schodzi.
Wygląda na stanowczo zbyt przepalonego, gastrofaza chyba też daje się we znaki.
Wygląda na stanowczo zbyt przepalonego, gastrofaza chyba też daje się we znaki.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Gdzie się podziała ta jego charyzma??? Gdzie ten dawny Max chociażby z czasów "Roots"?? Teraz widzę jakiegoś zasapanego dziada z ogonem bobra z tyłu głowy a nie muzyka, który potrafił wraz z zespołem roznieść scenę w drzazgi.
- Nerwowy
Niech ginie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Cavalera Conspiracy wykona kultowe „Roots” Sepultury w całości
http://www.deathmagnetic.pl/newsy/caval ... w-calosci/" onclick="window.open(this.href);return false;
parodia...
http://www.deathmagnetic.pl/newsy/caval ... w-calosci/" onclick="window.open(this.href);return false;
parodia...
Guilty of being right
- Ascetic
- moonfire
Od "Chaos A.D.".Ascetic pisze:tak od Arise po równi pochyłej ….
- harvestman
Tutaj pozwolę sobie zaprotestować, odświeżyłem sobie ostatnio płyty od Against do Dante i jest tam naprawdę masa dobrego grania, innego, mniej przebojowego, to fakt, jednak po odrzuceniu uprzedzeń, naprawdę dobrze się tych płyt słucha.moonfire pisze:Od "Chaos A.D.".Ascetic pisze:tak od Arise po równi pochyłej ….
Tak więc, spadek formy to nie jest najlepsze określenie, moim zdaniem, raczej pójście w innym, mniej oczywistym kierunku.
btw. jakieś dwa-trzy lata temu, sam bym się za takie historie, solidnie opierdolił. Tak więc, jakby coś, to się nie obrażę :)
-
Widzę że nawet ich wzięło na wspominki - jakby nie patrzeć, Roots"to płyta która wyniosła Sepulturę na sam szczyt mainstreamu, więc powtórzyć ten sukces grając te kawałki.... Dobry biznes.uglak pisze:Cavalera Conspiracy wykona kultowe „Roots” Sepultury w całości
parodia...
Natrafiłem też na taką wypowiedź Maxa:
"Z Igorem te numery są bliższe oryginałowi, więc daje to więcej radości. Na ostatniej trasie Cavalera Conspiracy graliśmy dużo mało znanego materiału, jak ‚We Who Are Not As Others’, graliśmy też ‚Derperate Cry’. Rozmawialiśmy nawet o tym – nie udało się nam jednak tego zrobić – żeby odkopać ‚Necromancer’. Próbowaliśmy nawet grać rzeczy w stylu ‚From The Past Comes The Storm’. Nie zagraliśmy tego na żywo, ale myślę, że zrobimy to w przyszłości, bo Cavalera Conspiracy jest bliższe Sepultury, niż kiedykolwiek. To ja i Igor, twórcy Sepultury – on na perkusji i ja na wokalu sprawiamy, że rzeczy te są bardzo podobne do oryginału."
Skoro myśli w ten sposób, nic dziwnego, że chce zagrać korzenie w całości. Z tym, że jego obecny zespół, jakikolwiek by to nie był, nie jest duchem bliższy Sepulturze, co najwyżej pokrywa się polowa składu.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
z ta polowa to tez bym nie przesadzal, bo max to cien tamtego czlowieka. rodzina powinna wyslac go na leczenie, a nie w kolejne trasy
Guilty of being right