DJEVEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: DJEVEL
W fallen temple TANEJ.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Stoigniew
+1
mam podobnie, zamówione i czekam, bielizna na zmianę przygotowana
-
- mistrz forumowej ceremonii
- dzik
- zekke
- weteran forumowych bitew
wielki filozof z koziej dupyDrone pisze: ↑30-01-2015, 15:44Skończył się trend religijny, to zaczął się następny, to znaczy granie pod starą Norwegię. Ale trend, jak to trend, ma to do siebie, że przejaskrawia i eksponuje to, co w wartościowym oryginale pozostawało stonowane. Krótko mówiąc, w przypadku black metalu sprowadza się to zazwyczaj do bezbrzeżnego i nieskrępowanego pitolenia. DJEVEL na "Besatt av maane og natt" jest tego najlepszym przykładem. Wtórne, płytkie, miałkie, szablonowe do bólu. Nie mówiąc o tym, że ta nowa okładka też jest trendziarska do bólu. Do dołu z wapnem z tym gównem!
- ozob
Każdy zrewiduje w piątek.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- COFFIN
- Bohdan
Takie samo zajebicho.
- COFFIN
Tak, fajnie buja. Wokal Eskila mi się podoba, chyba nawet bardziej niż w wiadomych projektach. Wieksza moc jest.
'Come the Blessed Madness'
- ozob
Mam takie same zarzuty do tych nowych kawałków jakie mialem do poprzedniej płyty. Zarzuty, które wówczas przerodziły się w zalety. Ciekaw jestem jak będzie tym razem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
wczoraj sobie przypomniałem Besatt av maane og natt, pamiętam ,że jak wyszło to nie zrobiło zbyt dobrego wrażenia, i teraz tak samo. Taki projekt z generatora norweskiego BM.
W muzyce juz słychać, że ma potencjał, ale najgorszy jest wokal bo brak mu czegokolwiek.
Nowy wokalista sprawił, że to brzydkie kaczątko stało się piękną królewską kaczką.
djevel kiedyś:

vs
djevel dziś:

W muzyce juz słychać, że ma potencjał, ale najgorszy jest wokal bo brak mu czegokolwiek.
Nowy wokalista sprawił, że to brzydkie kaczątko stało się piękną królewską kaczką.
djevel kiedyś:

vs
djevel dziś:

Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Raagoon
Do sprawdzenia w wypożyczalniach.
- Stoigniew
fsczymam siem
aczkolwiek presja jezd...
aczkolwiek presja jezd...
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
-
Wsiąkam w nową płytę. Nocny odsłuch.
-
Włączyłem sobie z samego rana już z oficjalnych źródeł. Bardzo mi się podoba.
-
Zajebiscie. W Niedzielę jak wrócę z Warszawy to myk na spacer z tym materiałem na uszach.
-
O tak! To świetny soundtrack do spaceru po lesie. Właśnie z takiego wróciłem. Słuchawki, Djevel, las.
Bardzo dobra płyta. Zdecydowanie najbardziej klimatyczna w ich dyskografii. Dostałem to czego oczekiwałem. Bardzo lubię takie zespoły, które bez ciśnienia robią swoje. Bez zwracania uwagi na pierdolenie brudasów, że kiedyś, na pierwszym demo albo na debiucie to było wspaniale a teraz nie jest....
- ozob
W drugim utworze parapety żywcem wyjęte z płyt Dimmu Borgir z drugiej połowy lat 90-tuch. Słucham dalej.