HYPOCRISY (SWE)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: HYPOCRISY (SWE)
W pierwszej chwili myślałem, że jest nowy kawałek do posłuchania...
- Żułek
ano jest

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Bieda.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Podoba mi się. Jest ciężar, klimat i zajebista melodia. Dawno żaden ich kawałek mi tak nie podpasował.
all the monsters will break your heart
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Jak na Hypocrisy to spoko kawałek. Trochę długawy. Mógłby być z minutę krótszy bo pod koniec już nieco przynudza, ale generalnie się broni na 4.0.
-
- weteran forumowych bitew
Nowe Hypocrisy raczej nie porwa , jak lata temu .
-
- postuje jak opętany!
Jak na nowe Hypocrisy to całkiem spoko. Przyjemnie się słucha. Takie do posłuchania w aucie czy pracy przy domu. Czekam na całość.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Spoko ten kawałem.
-
- weteran forumowych bitew
Jak zwykle. Od kilku ich płyt nie daje już rady. Nie rozróżniam poszczególnych utworów. Niewiele jest zespołów które z takim zacięciem wpierdalają własny ogon. Aczkolwiek ciągle to trzyma jakiś poziom. Kawałek stanowczo za długi, gdyż niewiele się w nim dzieje. Ciekawe czy będzie jak na szkolnej dyskotece, jeden szybki, drugi wolny.... Tak czy srak, poczekam na całość.
- Darekthrone
- w mackach Zła
Przecież ten kawałek mógłby się znaleźć na takim Abducted czy The Final Chapter. A to znaczy, że niemal od ćwierć wieku wałkują prawie to samo. Słychać, że to Hypocrisy, więc plus za jakiś tam swój styl i charakter, ale oryginalności w tym zero. Tak szczerze to ja nie bardzo jestem obeznany w ich ostatnich płytach, gdzieś tam raz posłuchałem po łebkach i tyle z tego.
- KKK
- postuje jak opętany!
Nędza
- Żułek
obawiam się że nieDarekthrone pisze: ↑10-09-2021, 23:36Przecież ten kawałek mógłby się znaleźć na takim Abducted czy The Final Chapter.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Kawałek jak przystało na nowe oblicze Hypocrisy jest całkiem udany i nie zamierzam obrzucać go gównem. Melodyjny, wpadający w ucho, taki nie za brutalny, nie za szybki.... Martwię się tylko, że pójdą za ciosem i znów nagrają jeden szybki, jeden melodyjny, na zasadzie przekładańca....
Ostatnie ich płyty nie goszczą specjalnie często u mnie, ale zawsze to miło posłuchać kapel, na których człowiek zaczynał swoją przygodę z death metalem na początku lat 90-tych. Nową przełucham, nie spodoba się, to nie będę do niej wracał. Ot i wszystko.
Ostatnie ich płyty nie goszczą specjalnie często u mnie, ale zawsze to miło posłuchać kapel, na których człowiek zaczynał swoją przygodę z death metalem na początku lat 90-tych. Nową przełucham, nie spodoba się, to nie będę do niej wracał. Ot i wszystko.
- empir
- zahartowany metalizator
Coś w ten deseń.
Pewnie do pierwszych 4, 5 płyt poziomem już się nie zbliżą ale miło byłoby gdyby nagrali coś na zbliżonym poziomie.
Na koncert po raz kolejny chętnie się wybiorę. Jest to wybitnie koncertowy band. Szkoda że u nas tak rzadko występują.
-
Że zbliżą sie muzycznie do pierwszych dwóch płyt już nikt normalny nie marzy, więc albo się akceptuje nowe oblicze albo nie. I tak jak ostatnie płyty nie zachwycają aż tak mocno, to na żywo bardzo chętnie bym ich znów zobaczył. Faktycznie, fajnie prezentują się na żywo i szkoda, że od ostatniej wizyty upłynęło w chuj sporo czasu....
- empir
3 lata to nie aż tak w chuj sporoNasum pisze: ↑19-09-2021, 17:48Że zbliżą sie muzycznie do pierwszych dwóch płyt już nikt normalny nie marzy, więc albo się akceptuje nowe oblicze albo nie. I tak jak ostatnie płyty nie zachwycają aż tak mocno, to na żywo bardzo chętnie bym ich znów zobaczył. Faktycznie, fajnie prezentują się na żywo i szkoda, że od ostatniej wizyty upłynęło w chuj sporo czasu....

-
empir pisze: ↑19-09-2021, 18:263 lata to nie aż tak w chuj sporoNasum pisze: ↑19-09-2021, 17:48Że zbliżą sie muzycznie do pierwszych dwóch płyt już nikt normalny nie marzy, więc albo się akceptuje nowe oblicze albo nie. I tak jak ostatnie płyty nie zachwycają aż tak mocno, to na żywo bardzo chętnie bym ich znów zobaczył. Faktycznie, fajnie prezentują się na żywo i szkoda, że od ostatniej wizyty upłynęło w chuj sporo czasu....![]()
Widocznie ten gig przeoczyłem.
- empir
Grali 3 lata temu we Wrocławiu z Kataklysm. Niestety byli tylko co-headlinerami więc mieli ciut krótszą setlistę. Zagrali dobry koncert ale miałem mały niedosyt.Nasum pisze: ↑19-09-2021, 18:30empir pisze: ↑19-09-2021, 18:263 lata to nie aż tak w chuj sporoNasum pisze: ↑19-09-2021, 17:48Że zbliżą sie muzycznie do pierwszych dwóch płyt już nikt normalny nie marzy, więc albo się akceptuje nowe oblicze albo nie. I tak jak ostatnie płyty nie zachwycają aż tak mocno, to na żywo bardzo chętnie bym ich znów zobaczył. Faktycznie, fajnie prezentują się na żywo i szkoda, że od ostatniej wizyty upłynęło w chuj sporo czasu....![]()
Widocznie ten gig przeoczyłem.
Może dlatego że lepszy (i dłuższy) koncert zagrali kilka lat wcześniej w Mega Clubie.
-
No właśnie ten koncert z Mega miałem na myśli.
- Najprzewielebniejszy
Najprzewielebniejszy pisze: ↑27-03-2021, 08:04Mam nadzieje, ze nie bedzie jak na szkolnej dyskotece. Jeden szybki, jeden wolny. Wielokrotnie stosowali ten system i pikielnie wynudzal.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769