MORTUARY DRAPE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: MORTUARY DRAPE

19-06-2012, 13:21

kakademona pisze:
535 pisze:ale przynajmniej sympatycznym
Po pierwsza zalezy dla kogo, po drugie wszystko do czasu.
Czyli jednak czas zacząć się bać. Tak właśnie przypuszczałem.
W ogóle ostatnio Użytkownicy jacyś nabuzowani. Sesja jednak w tyłek daje. Głowy do góry, Chłopaki.
Awatar użytkownika
HobGoblin
zaczyna szaleć

19-06-2012, 13:21

A Ty masz ? ;)
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
535

19-06-2012, 13:26

Ja straciłem swą szansę i teraz muszę wzorować się na tych co byli sprytniejsi.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

19-06-2012, 13:27

nie znam wszystkich plyt,a to co slyszalem to bylo sto lat temu wiec nie bede pierdolil ze gówno albo wspanialosci.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-06-2012, 13:44

Tak... słynne brzmienie demówek MD, a właściwie jego brak to był kiedyś motyw często przewijający się w zinach. Brzmienie jest tragiczne, ale niektóre z utworów nagrane później na płytach już brzmią zajebiście. Mówić, że gównianym jest zespół, który od lat podąża swoją ścieżką i jest rozpoznawalny po dwóch nutach... cóż... to musi być jakaś dziwna przypadłość. Fakt można nie lubić. No i jest pewna niekonsekwencja w tym co piszą Maleficio czy Trotzky... Nie lubicie punk rocka? Do tego morowe powietrze cmentarza i smród astralu... jak dla mnie czy ktoś chce czy nie, nawet sam zespół jest w MD coś "kultowego"... Choćby sama sesja na cmentarzu z okresu "AtWD". :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Drone

19-06-2012, 13:52

Jeśli ktoś nie czuje w muzyce MORTUARY DRAPE autentycznego OPĘTANIA, to znaczy, że w jego serduszku nie ma miejsca na Jezusa, a w konsekwencji - na black metal.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
DCI Hunt

19-06-2012, 14:06

trup pisze:zespół, który od lat podąża swoją ścieżką
A po "Secret Sudaria" wciąż to słychać? Pytam z ciekawości, bo nie znam późniejszych płyt, a nagrywali je już inni ludzie.
Maria Konopnicka

19-06-2012, 14:59

Maleficio pisze:Tu nie chodzi o Drone, on jest jaki jest, ale mi się wydaje, ze ty Marian zawsze robisz opozycje Trockiemu. Jak on coś pochwali to ty to zjebiesz i odwrotnie, jak on czegoś nie lubi to ty to uwielbiasz
E tam, źle Ci się wydaje - temat o Mortuary Drape założyłem 5 lat temu nie mając pojęcia o tym co sądzi o tym zespole Trocky :) Zresztą jest sporo kapel, które lubię a Trotzky nienawidzi, sporo takich, które lubię i ja i on, czy kapel, które polubiłem, bo on mi je polecił. Co to za problemy w ogóle wymyślasz ... :)
Maria Konopnicka

19-06-2012, 15:04

Triceratops pisze:Marian sie teraz czuje w moralnym obowiazku moralnym pomagac dronemu, bo go zaprosil, wiec daje mu wsparcie jakie moze ;)
Jakiego wsparcia, mam udawać ,że nie lubię Mortuary Drape, które lubię od chwili gdy ich po raz pierwszy usłyszałem? Nie chwalę przecież ostatniej Metallica, bo nie podzielam zachwytów Drone, ostatni Marduk też nie wydaje mi się tak dobry jak twierdzi Drone. Moje "pomaganie" Dronemu chyba się do tego sprowadza, że mu nie dopierdalam tylko rozmawiam o muzyce :) A, że lubię sobie poczytać jego posty - niezależnie od tego czy się z nimi zgadzam czy nie - to już inna sprawa.
Triceratops pisze:Inna inszosc, ze odmiennosc gustow mariana i pjotera jest rzeczywiscie dosc spolaryzowana, wiec sie nie dziwie. Jak trocki powie, ze gowno smierdzi to marian bedzie dowodzil, ze smrod to jest kwestia subiektywna :D
W sumie ciekawe twierdzenie w kontekście tego, że jeszcze niedawno pisało się na forum, że mnie Trotzy wyprał :) Ja po prostu lubię dobrą muzykę, a on słucha trochę dobrej muzyki ale też trochę chujni, której ja już nie lubię :) Tyle różnic w naszych gustach. Ostatni ULVER jest bardzo dobry! Nie mam pojęcia co sądzą o nim Trotzky i Drone :))
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-06-2012, 15:07

A co myslisz o projekcie Vince Clarka i Martina Gore?
Awatar użytkownika
Drone

19-06-2012, 15:09

DCI Hunt pisze:
A po "Secret Sudaria" wciąż to słychać? Pytam z ciekawości, bo nie znam późniejszych płyt, a nagrywali je już inni ludzie.
Na "Tolling 13 Knell" jest dalej wyczuwalny ten sam smród stęchlizny, lecz kompozycje wydają się bardziej dziwaczne. Dziwaczne choćby w tym sensie, że są dwa basy, z których jeden gra linie melodyczne tu i ówdzie, dzięki temu płyta ta dudni i pulsuje, choć z drugiej strony brzmienie jest bardziej suche niż poprzednio. Jest kilka nieoczywistych hitów.

A "Buried In Time" to po prostu techno-thrash, ale cały czas z tym okultystycznym, grobowym zabarwieniem. Nie odbiega ta płyta poziomem od pozostałych - jest w dobrym tego słowa znaczeniu nowoczesna. Pogodzili kwadraty wykopane z grobu z finezją technothrashowego, gęstego riffowania - mi ta płyta emocjonalnie kojarzy się z "One Who Points To Death" wiadomo kogo.
Awatar użytkownika
trup

19-06-2012, 15:15

DCI Hunt pisze:
"Tolling 13..." spokojniejszy i bardziej natchniony niejako... Bardzo dobry album na którym czuć zdecydowanie ducha Mortuary Drape. "Buried..." mnie osobiście się nie podoba poprzez to zbyt wypolerowane, syntetyczne, dziwne brzmienie. Miało być potężnie, a wyszło nijako... a nawet plastikowo... Same aranże niezłe. Momentami bardzo dobre. Ale brzmienie psuje wszystko. Rzadko słucham. Po wokalu jednak poznasz co to za zespół. :-)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Drone

19-06-2012, 15:16

Maria Konopnicka pisze:
Maleficio pisze:Tu nie chodzi o Drone, on jest jaki jest, ale mi się wydaje, ze ty Marian zawsze robisz opozycje Trockiemu. Jak on coś pochwali to ty to zjebiesz i odwrotnie, jak on czegoś nie lubi to ty to uwielbiasz
E tam, źle Ci się wydaje - temat o Mortuary Drape założyłem 5 lat temu nie mając pojęcia o tym co sądzi o tym zespole Trocky :) Zresztą jest sporo kapel, które lubię a Trotzky nienawidzi, sporo takich, które lubię i ja i on, czy kapel, które polubiłem bo on mi je polecił. Co to za problemy w ogóle wymyślasz ... :)
Na przykład Trocki gardził AUTOPSY, INCANTATION, NAPALM DEATH czy APOLLYON SUN - dopiero na Masterfulu je pokochał pod wpływem innych użytkowników, także Mariana czy moim. Sam pamiętam, jak podsuwałem mu MAIN, LOOP, O.L.D., dzieła wybrane Plotkina czy Harrisa, a on się nieufnie krzywił, że to takie dziwne zgrzyty. Łatwo grać eksperta, gdy ślady prawdy nadgryzł ząb czasu. ;)
535

19-06-2012, 15:18

Zaczynam rozumieć co jest najważniejsze... i o co się wiecznie kłócicie.
Awatar użytkownika
trup

19-06-2012, 15:19

dobre pranie?
Awatar użytkownika
Drone

19-06-2012, 15:21

O AUTOPSY. Człowiek rozumny nie mógł źle się o nich wypowiadać. Nigdy.
Pelson
rasowy masterfulowicz

19-06-2012, 15:22

535 pisze:Zaczynam rozumieć co jest najważniejsze... i o co się wiecznie kłócicie.
O rozmiar siusiaków.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
535

19-06-2012, 15:26

Może w takim razie ankieta, bo sypnęły się różne opcje.
Awatar użytkownika
HobGoblin
zaczyna szaleć

19-06-2012, 15:30

No generalnie brak sympatii dla Autopsy podpada pod pederastię. Ale ja chciałbym wrócić do tematu Włochów i zadać pytanie co do tego, czy zgodzą się Szanowni Forumowicze z opinią, że twórczość MD można podzielić na dwa etapy. Pierwszy, ten lepszy, kiedy grali naprawdę oryginalnie i tworzyli świetny klimat. Kończy się na "Secret Sudaria". Potem to już nie jest to, brak im wczesniejszego feelingu, stracili na oryginalności i zaczęli zjadać własny ogon. Czy tylko ja mam takie odczucia ?
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
Awatar użytkownika
Triceratops

19-06-2012, 15:46

Drone pisze:Na przykład Trocki gardził AUTOPSY, INCANTATION, NAPALM DEATH czy APOLLYON SUN - dopiero na masterfulu je pokochał pod wpływem innych użytkowników, także Mariana czy moim. Sam pamiętam, jak podsuwałem mu MAIN, LOOP, O.L.D., dzieła wybrane Plotkina czy Harrisa, a on się nieufnie krzywił, że to takie dziwne zgrzyty. Łatwo grać eksperta, gdy ślady prawdy nadgryzł ząb czasu ;)
Na szczescie niektore prawdy czasu pozostaly nienadgryzione i nasuwa sie natretna mysl, ze bron boze nie podsuwales mu tych plyt MAIN i LOOP, ktore sam dopiero co kupiles? ;)
woodpecker from space
ODPOWIEDZ