ASPHYX VS. ENTOMBED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

Death...the Brutal Way VS. Serpent Saints - The Ten Amendments

ASPHYX - Death...the Brutal Way
50
60%
ENTOMBED - Serpent Saints - The Ten Amendments
34
40%

Liczba głosów: 84
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ASPHYX VS. ENTOMBED

17-12-2011, 09:45

Mort pisze:Nicram, wyluzuj. To tylko forum i niektorzy pisza tu z przymruzeniem oka. ;)
Ja jestem spokojny, przecież pisałem wcześniej także z przymrużeniem oka i dystansem, ale jak czytam o ułomności, bo ktoś woli płytę Entombed od Asphyx, to przecież tylko sobie wystawia laurkę "zwykłego idioty o mentalności pryszczatego onanisty z kompleksem małego fiutka - bez dystansu, bez poczucia humoru."
all the monsters will break your heart
Maria Konopnicka

17-12-2011, 09:54

nicram pisze:Ja jestem spokojny, przecież pisałem wcześniej także z przymrużeniem oka i dystansem, ale jak czytam o ułomności bo ktoś woli płytę Entombed od Asphyx
Ale tutaj nikt nic takiego nie napisał. Zastanawiałem się tylko nad tym, czy jeśli słuchaczowi sprawia większą przyjemność słuchanie muzyki, którą uważa za słabszą od tej, którą uważa za lepszą, to czy jest to oznaka jego ułomności. A może wręcz przeciwnie - ułomnością jest uważanie muzyki za lepszą mimo, że podoba się ona nam mniej niż inna muzyka na skutek jakiejś nabytej wiedzy lub czynników nazwijmy to kulturowo-społecznych. Zamiast się bulwersować czytaj uważniej. :)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 10:29

Mam wrażenie, że nie doceniasz elementu sentymentu czy różnych innych okoliczności, które mogą towarzyszyć każdej płycie, którą poznajesz, a które to elementy mogą bardzo istotnie wpłynąć na odbiór i wreszcie ocenę tejże.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 10:29

Maria stara sie godnie Drone'a zastapic. ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 10:31

Ciekawe, kiedy skasuje konto.

Oh, wait
535

17-12-2011, 10:37

Wam potrzebny jest wykład DOKTORA, dla higieny:
Maria Konopnicka

17-12-2011, 10:43

0ms pisze:Ciekawe, kiedy skasuje konto.

Oh, wait
Kasować konta nie będę, ale to prawda - moje dni na tym forum są policzone. :) Nudzi mi się tu bez Drone'a, Bonnego, którzy już nie piszą i bez kilku innych osób, które niby piszą, ale bardzo mało. :) Z drugiej strony ciąży na mnie odpowiedzialność, obawiam się, że jeśli i mnie zabraknie to będzie tu jeszcze nudniej. :)
535

17-12-2011, 10:47

Weź Pan nie pierdol DOKTOR załatwi sprawę
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 12:00

A tak właściwie, co się stało z Drone?
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 12:02

Opuscil go religijny zapal i zazyczyl sobie usuniecia konta
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-12-2011, 12:05

Dajmy mu 3 dni na zmartwychwstanie. ;)
Maria Konopnicka pisze:
longinus696 pisze:Sorry, ale moim zdaniem wrzucanie obu tych rzeczy do jednego worka jest bez sensu. To dwie różne sfery działalności. Można nagrać zajebistą płytę i w chwilę później zagrać kiepski koncert.
Można, bo w studiu miesiącami lepisz album przy pomocy producenta, inżyniera dźwięku czy chuj wie kogo, a później wychodzisz na scenę i masz to wszystko odegrać na żywo. To jest wyzwanie. Doskonała płyta jest tylko doskonałą płytą. Doskonałość zespołu potwierdzają dopiero koncerty.
Fenriz zwija się teraz ze śmiechu... ;)
Odnośnie tematu - kondycja obu zespołów jest taka, że najlepsze rzeczy już mają za sobą. Teraz ich płyty wychodzą bardziej przez pryzmat sentymentu i miłości do death metalu (to nie jest zarzut). Na szczęście nie ma w ich ostatnich materiałach ani grama wyrachowania, ale jakiegoś wybitnego pierwiastka też nie - to po prostu bardzo dobre płyty, które nie mają aspiracji do bycia czymś więcej niż death metalem z krwi i kości. W sumie trochę szkoda, bo chyba nawet wolę próby wyjścia poza schemat, jak w przypadku Morbid Angel, niż słuchanie kolejnej płyty z "piosenkami", które już kiedyś słyszałem.
A sonda? Hmm co lepsze? Mandarynki czy pomarańcze?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re:

17-12-2011, 12:07

Skaut pisze:Dajmy mu 3 dni na zmartwychwstanie ;)
Mysle, ze predzej czy pozniej nastapi reinkarnacja. Poki co wydaje sie byc zadowolony z opetania Marii. ;)
Maria Konopnicka

Re:

17-12-2011, 12:20

Skaut pisze:Odnośnie tematu - kondycja obu zespołów jest taka, że najlepsze rzeczy już mają za sobą. Teraz ich płyty wychodzą bardziej przez pryzmat sentymentu i miłości do death metalu (to nie jest zarzut). Na szczęście nie ma w ich ostatnich materiałach ani grama wyrachowania, ale jakiegoś wybitnego pierwiastka też nie - to po prostu bardzo dobre płyty, które nie mają aspiracji do bycia czymś więcej niż death metalem z krwi i kości. W sumie trochę szkoda, bo chyba nawet wolę próby wyjścia poza schemat, jak w przypadku Morbid Angel, niż słuchanie kolejnej płyty z "piosenkami", które już kiedyś słyszałem.
A sonda? Hmm co lepsze? Mandarynki czy pomarańcze?
W przypadku Entombed masz rację, uważam jednak, że z Asphyx jest inaczej i oni naprawdę teraz są w życiowej formie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-12-2011, 12:22

Niepojętym jest dla mnie twierdzenie, że Asphyx jest dziś w życiowej formie. W takiej byli 20 lat temu. Natury nie oszukasz. Dziś po prostu sprawnie odcinają kupony.
Heretyk

17-12-2011, 12:27

Głos na Asphyx. Wyraźnie lepsza płyta wg mnie.
Maria Konopnicka

17-12-2011, 12:41

twoja_stara_trotzky pisze:Niepojętym jest dla mnie twierdzenie, że Asphyx jest dziś w życiowej formie. W takiej byli 20 lat temu. Natury nie oszukasz. Dziś po prostu sprawnie odcinają kupony.
Trudno mi polemizować, bo 20 lat temu Asphyx na żywo nie widziałem. Podejrzewam, że Ty nie widziałeś ich ani wtedy ani teraz i piszesz tak w oparciu o niczym nieuzasadnione przekonanie, że "The Rack" jest płytą lepszą niż "Death...the Brutal Way".
Awatar użytkownika
nicram

17-12-2011, 14:05

twoja_stara_trotzky pisze:Niepojętym jest dla mnie twierdzenie, że Asphyx jest dziś w życiowej formie. W takiej byli 20 lat temu. Natury nie oszukasz. Dziś po prostu sprawnie odcinają kupony.
O, właśnie! :-)
Maria Konopnicka

17-12-2011, 14:08

Kupony to odcina Megadeth. :) Asphyx po prostu dopisuje kolejne fascynujące rozdziały do dzieła, które rozpoczął pod koniec lat 80.
Awatar użytkownika
nicram

17-12-2011, 14:11

^ LOL! Coś długo robisz listę tych 20 płyt death metalowych wydanych w ostatnich 5 latach, a lepszych od ostatniego Entombed! :-)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-12-2011, 14:17

Nie no, przeciez ostatnie Entombed nie jest calosciowo zajebiste. Uwielbiam ten zespol, czolowka death metalu, ale dajmy spokoj z takim zyczeniowym mysleniem. Gdyby tam bylo wiecej utworow na poziomie Masters of Death i When in Sodom (absolutny holokaust), to nie byloby konkurencji. ale niestety reszta wyraznie odstaje. Solidna plyta, lepsza niz Inferno, ale nie wybitna.
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ