Kupili mnie tym, że każdy kawałek jest inny i ma w sobie to coś. Oczywiście wspomniany wyżej utwór razi czystymi wokalami, ale ja w tym czasie sprawdzam czy na polskim rynku nie pojawił się CD ze Svart Records.Phantom pisze:Dokładnie,już mnie mają pomimo połowy albumu.Prawie 35min fajnego grania i dopisze że to jedna z plyt tego roku wg mojego rankingu.Rattlehead pisze:Po pierwszym odsłuchu - świetny album!
Jedynie psuje nijako obraz utwór "Ever Flowing Stream" ale dobre 30 min odegranego finskiego klimatu.Małe skojarzenia z Pan Thy Monium pod względem gardłowego.
CONVULSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CONVULSE
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
a nie mówiłem? ;-)
świetna płyta.
jeśli ktoś będzie sprowadzał ze Svarta, to ja chętnie dołożę się do winyla
świetna płyta.
jeśli ktoś będzie sprowadzał ze Svarta, to ja chętnie dołożę się do winyla
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja jakoś entuzjazmu nie podzielam. Owszem, po lekturze całości płyta okazała się lepsza niż można było oczekiwać po 'zapowiadaczu' jednak nie oznacza to jeszcze, że jest dobra. Jakoś brakuje mi spójności w tej róznorodności hehe A poza tym za wesoła jest ;)
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
CONVULSE
dla mnie i tak Convulse,to demo"Resuscitation of Evilness " jest no.1 , ale dobrze ,że wrócili znowu do death metalowego stylu

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Najprzewielebniejszy pisze:Album, jako calosc jest rewelacyjny. Swiezy, przestrzenny i fantastycznie plynacy
Potwierdzam, "Cycle of Revenge" jest świetna. Radość grania i radość słuchania.
-
Utwór z nadchodzącej płyty:
[youtube][/youtube]
Proszę się nie zniechęcać i dać temu kawałkowi popłynąć do końca
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Jakoś nie mam ciśnienia, pewnie sprawdzę za jakiś czas. Poprzedniczka niczym mnie nie zaskoczyła za to dość mocno wynudziła wątpliwej jakości patentami, ciągnącymi się plumkaniami gitarowymi i mocą wygłodniałego mieszkańca Etiopii po trzech dobach roboty w kopalni.
Ta kapela to w zasadzie debiut i tyle.
Ta kapela to w zasadzie debiut i tyle.
Jebać żuli.
-
Pacjent pisze:Utwór z nadchodzącej płyty:
[youtube][/youtube]
Dałem mu popłynąć do końca ale na razie wstrzymuję wszelkie rejsy pod tą banderą.
-
Mnie podoba się coraz bardziej. Po pierwsze jest bardzo fiński, a po drugie jestem wielkim fanem "Reflections".Nasum pisze:Pacjent pisze:Utwór z nadchodzącej płyty:
[youtube][/youtube]
Dałem mu popłynąć do końca ale na razie wstrzymuję wszelkie rejsy pod tą banderą.
-
Nagrany na próbie kawałek przeznaczony na nowy album:
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Jakbym słyszał mix Sepultury z Rotting Christ. Gufno...Pacjent pisze:Nagrany na próbie kawałek przeznaczony na nowy album:
-
- weteran forumowych bitew
Necropsy uraczy nas epka, a Convulse albumem, ktory bedzie nazywal sie, tak jak zapodany juz utwor czyli "Deathstar". Fragment okladki wyglada tak:

-
Logo żywcem wyjęte z debiutu. Powinno być dobrze.
- Believer
fajny cover roots bloody rootsVan Drunen pisze:Jakbym słyszał mix Sepultury z Rotting Christ. Gufno...Pacjent pisze:Nagrany na próbie kawałek przeznaczony na nowy album:
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Pytanko: jak się ma jakość ubiegłorecznego remastera "World Without God" ze Svart Records w stosunku do wydania Relapse z 2010?
-

Papiery z Transcending Records podpisane. Album ma nawiązywać do "dwójki". Akurat mi to pasuje. Piosenki:
“Extreme Dark Light”
“Whirlwind”
“The Summoning”
“Chernobyl”
“We Sold Our Soul For Rock'n Roll”
“Deathstar”
“Make Humanica Great Again”
“Light My Day”
“The End”
-
Akurat "Reflections" mi kompletnie nie podchodzi i uważam tą płytę za pomyłkę. Ale ja ogólnie nie lubię tego miksu rock'n'rolla z death metalem. I nie ważne czy to Convulse, Entombed czy Gorefest. Nie jestem w stanie przebrnąć.
-
Rozumiem, choć w przypadku GOREFEST to trochę inna bajka.
-
Pacjent pisze:Rozumiem, choć w przypadku GOREFEST to trochę inna bajka.
Może generalizuję, ale dla mnie to właściwie to samo. Wszystkie te trzy kapele w pewnym momencie swej kariery zaczęły być znudzone death metalem, zamarzyła im się kariera i przestali czuć tą muzykę, co bardzo często powtarzali w wywiadach w tamtym czasie. Szukali czegoś nowego, chwytliwego i połączyli death z rock'n'rollem, a GOREFEST z hard rockiem i rockiem lat 70-tych. Rozumiem ludzi, którym sie to podobało i podoba nadal, ale według mnie nie powinni tak grać. Dla mnie to cos zupełnie innego, na dłuższą metę niestrawnego i lepiej, gdyby zmienili szyld pod którym grają - byłoby uczciwiej. Tak jak Carcass zmienił szyld na Blackstar i kontynuował to, co rozpoczął na "Swansong".
-
Można posłuchać premierowego numeru z "Deathstar" na: https://www.metalsucks.net/2020/06/16/e ... summoning/