AGENT STEEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AGENT STEEL
Nie będzie większego zainteresowania. Na tym forum 95% użytkowników nie słyszało w całej swojej karierze życiowej więcej niż 10 albumów speed metalowych :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Zawsze miałem problem z szufladkowaniem co jest heavy co jest speed a co już thrash. A dalej czy to już death czy jeszcze thrash. Np. "The Awakening" Merciless, u mnie zawsze będzie gdzieś między Massacra (Fr.) a Agressor (Fr.) i zawsze dla mnie będzie mocnym Traszychem.
Natomiast Stalowy Agent zawsze był Thrash, tylko bardziej finezyjny, że się tak wyrażę.
Natomiast Stalowy Agent zawsze był Thrash, tylko bardziej finezyjny, że się tak wyrażę.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
slucham sobie właśnie tego "Unstoppable Force". wokale to jakaś komedia :D
Może, tylko problem polega na tym, że mało kto zgadza się, czym jest speed metal, bo raz jest bliższy heavy metalowi, innym razem thrashowi, a jeszcze innym power. Jak dla mnie łatka, bez której można by się obyć. Sam zawsze nazywałem speed metalem "IX" Bulldozer i to jest moja ulubiona płytka w tej stylistyce. O Metal Church nigdy nie słyszałem jako o speed metalu, zawsze to był heavy albo power, rzadziej thrash.Drone pisze:Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A kogo interesuje łatka? Agent Steel w stylistyce metalowej nagrało kilka obiektywnie zajebistych albumów i tyle.
Twoja stara komedia. :-)Mistrz pisze:slucham sobie właśnie tego "Unstoppable Force". wokale to jakaś komedia :D
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
Nie widzi mi się, nie wobec takich płyt jak Exciter jak "Heavy Metal Maniac" (1983), Griffin "Protectors Of The Lair" (1986) czy Holy Terror "Mind's Eye" (1988).Drone pisze:Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
- Block69
- zahartowany metalizator
Muszę jej dokładniej posłuchać w takim razie, bo jakoś specjalnie nie katowałem po premierze.Maria Konopnicka pisze:Ostatnia jest doskonała - moim zdaniem lepsza od trójki i czwórki!
PENIS METAL
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Z Griffin dobry typ, chociaż postawiłbym na "Lot Griffina", ale i tak Master of Disgajs kładzie te wszystkie Agenty Borewicze już samą tylko okładką.Raf pisze:Nie widzi mi się, nie wobec takich płyt jak Exciter jak "Heavy Metal Maniac" (1983), Griffin "Protectors Of The Lair" (1986) czy Holy Terror "Mind's Eye" (1988).Drone pisze:Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Drone
Nie, nie, nie. AGENT STEEL jest niedościgniony. Z różnych względów. Że byli 10 lat do przodu, jeżeli chodzi o aranżację kawałków, (sekcja brzmi nowocześnie i giętko), że brzmienie z Morrisound nadało muzyce głębię, że wokale - choć kontrowersyjne - są wyjątkowo niesztampowo zaaranżowane, wreszcie za koncept i wysmakowaną oprawę graficzną, która biła na głowę ówczesne klisze. Całość składa się na album wyjątkowy (a w zasadzie albumy, bo jedynka też już miała prawie wszystko, co trzeba).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
sprał was fenriz na te speed metale jak gówniarzy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Zenek
Jeszcze chwilę, a dowiem się, że w drugiej połowie lat osiemdziesiątych liczył się tylko Agent Steel. Proszę niech ktoś to przerwie.
- Zenek
Fenriz to kolekcjoner, oni lubią się pławić w czwartoligowych wynalazkach. Chociaż jak tu się pisze, że Reign in Blood to 8/10 to się nie dziwie, że takie spusty nad Agent Steel się uskutecznia.

- Lykantrop
Dupa, a nie kolekcjoner. Co poniektórzy na tym forum kupują więcej w ciągu miesiąca, niż Gylve ma na półkach :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Zenek
Dla mnie ktoś kto chwali się winylem Detente podczas wywiadu to kolekcjoner czwartej ligi. ;D

-
- w mackach Zła
Ja się już dawno przestałem dziwić ;)Zenek pisze:Chociaż jak tu się pisze, że Reign in Blood to 8/10 to się nie dziwie, że takie spusty nad Agent Steel się uskutecznia.
-
- w mackach Zła
Przerywam.535 pisze:Jeszcze chwilę, a dowiem się, że w drugiej połowie lat osiemdziesiątych liczył się tylko Agent Steel. Proszę niech ktoś to przerwie.
..ale podejrzewam, że niewiele to pomoże ;)
- Dragazes
- w mackach Zła
Ja tak mam, ale z power i speed metalem. Nie wiem gdzie się jeden kończy, a drugi zaczyna ; )SOWIX666 pisze:Zawsze miałem problem z szufladkowaniem co jest heavy co jest speed a co już thrash. A dalej czy to już death czy jeszcze thrash. Np. "The Awakening" Merciless, u mnie zawsze będzie gdzieś między Massacra (Fr.) a Agressor (Fr.) i zawsze dla mnie będzie mocnym Traszychem.
Dla mnie AS to power (czy speed), ale nie thrash...
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To są chyba właśnie objawy piątego poziomu, jeżeli dobrze pamiętam.535 pisze:Jeszcze chwilę, a dowiem się, że w drugiej połowie lat osiemdziesiątych liczył się tylko Agent Steel. Proszę niech ktoś to przerwie.
The madness and the damage done.