THY WORSHIPER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: THY WORSHIPER
Podszedłem do tego z życzliwym zainteresowaniem ale fakty są takie, że nie da się zbytnio słuchać tych rzeczy. Mija się to z wszystkim, co mógłbym polubić w takim graniu.
Grrrówno!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Cala EP do odsluchu
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Ciężko się tego słucha, choć wcześniej udostępniony kawałek dawał nadzieję na coś lepszego.
all the monsters will break your heart
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
No ale przyznajcie sami, stwierdzenie, że "ciężko się tego słucha" jest swego rodzaju nobilitacją dla zespołu - wszak 95% kapel z tego nurtu słucha się lekko, zwiewnie i przyjemnie. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Lukass
- zahartowany metalizator
Zamieńmy "ciężko" na "bez przyjemności", zgodnie z uwagą powyżej. Niestety, w pełni się zgadzam. "Ozimina" była ciekawa, a to tutaj znowu robi się męczące.nicram pisze:Ciężko się tego słucha, choć wcześniej udostępniony kawałek dawał nadzieję na coś lepszego.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
TEN ZESPOL TO TYLKO POPIÓŁ
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Szatan_z_pacanowa
- starszy świeżak
[youtube][/youtube] Chyba nie tylko "Popiół". Jak dla mnie naprawdę dobra atmosfera, czekam na więcej.
-
nie wiem, co myśleć o tej płycie - z jednej strony to jest jakaś koszmarna pomyłka, a z drugiej strony, coś w tym materiale jest - być może to tylko wrażenie i tak naprawdę to zwykły wypchany słomą chochoł
nie wiem, co myśleć o tej płycie - z jednej strony to jest jakaś koszmarna pomyłka, a z drugiej strony, coś w tym materiale jest - być może to tylko wrażenie i tak naprawdę to zwykły wypchany słomą chochoł
Grrrówno!
- Plastek
- Kontakt:
Łajno niesamowite.Plasfodeur pisze:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Przy wstępnym badaniu stwierdziłem, że
ale jak żywcem nie będę miał co robić, to dam temu jeszcze szansę.Plasfodeur pisze: to jest jakaś koszmarna pomyłka,
- trup
THY WORSHIPER trzeba po prostu polubić. Taka muza może się albo bardzo podobać albo byc dla kogoś niestrawną przytupają. Nic odkrywczego nie powiem. Ale To jest specyficzny Twór od początku. Kochaj albo rzuć.
Tak nawiasem mówiąc jeszcze nowej nie słuchałem, ale jestem bardzo ciekaw.
Przypomniała mi się taki zapomniany materiał MISTERIUM. To było bardzo fajne coś. Tez w klimacie TW ale akustycznie i folkowo. Dobre było. Pamięta ktoś?
Przypomniała mi się taki zapomniany materiał MISTERIUM. To było bardzo fajne coś. Tez w klimacie TW ale akustycznie i folkowo. Dobre było. Pamięta ktoś?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Szatan_z_pacanowa
- starszy świeżak
Szczerze powiedziawszy, słuchałem tego materiału dwa razy i mam mieszane uczucia. Na pewno byłem zaskoczony bo tego nie spodziewałem się po tej płycie. Kawałek który wyszedł przed premierą jest zgoła inny, żywszy, co o samej płycie ciężko mi powiedzieć. Mam gust jaki mam i w wolnej chwili nie odpuszczę by jakoś nie zgryźć tego materiału.
- vicek
jestem na nie
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Można ten materiał określić jednym słowem. Kaszan.
- Bohdan
Kasztan!AroHien pisze:Można ten materiał określić jednym słowem. Kaszan.
- Lukass
Przesłucham w wolnej chwili, niektóre fragmenty twórczości lubię, może coś mi podejdzie. Na pewno nie można odmówić THY WORSHIPER pewnego własnego klimatu i pomysłu na muzykę. A że pomysł chwilami mi nie pasuje, no cóż. A MISTERIUM? To ci od "Czuję zapach ognia i krwi, bogów wojny nastał dzień"? Muzycznie, o ile pamiętam, było ciekawie. Teksty, ponownie o ile pamiętam, były raczej nieporadne.trup pisze:THY WORSHIPER trzeba po prostu polubić. Taka muza może się albo bardzo podobać albo byc dla kogoś niestrawną przytupają. Nic odkrywczego nie powiem. Ale To jest specyficzny Twór od początku. Kochaj albo rzuć.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Najważniejsze, że jest to od samego początku oryginalne i posiadające własny, bardzo specyficzny klimat (notabene, słowo-klucz w twórczości tego zespołu) - dla mnie to taki trochę Neurosis pagan metalu. ;)trup pisze:THY WORSHIPER trzeba po prostu polubić. Taka muza może się albo bardzo podobać albo byc dla kogoś niestrawną przytupają. Nic odkrywczego nie powiem. Ale To jest specyficzny Twór od początku. Kochaj albo rzuć.
Płyta długa, intrygująca, ale trzeba posłuchać parę razy, by coś sensownego napisać. Ze swoje strony polecam (o ile podobała Ci się "Czarna dzika czerwień").trup pisze:Tak nawiasem mówiąc jeszcze nowej nie słuchałem, ale jestem bardzo ciekaw.
Tak, szkoda, że ten materiał nigdy nie ujrzał światła dziennego na żadnym nośniku. Utwór "Bogowie Wojny" (z gościnnym udziałem wokalisty Raincarnation) był hitem niejednej imprezy. ;)trup pisze:Przypomniała mi się taki zapomniany materiał MISTERIUM. To było bardzo fajne coś. Tez w klimacie TW ale akustycznie i folkowo. Dobre było. Pamięta ktoś?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
25/04/2017
Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei) CD (Arachnophobia)
Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei) CD (Arachnophobia)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Kontynuacja wczesnego Thy Worshiper w starym składzie:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- nicram
Wczesny czy też późny, dla mnie ten zespół jest w każdej formie niestrawny.
all the monsters will break your heart