THE DEATHTRIP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: THE DEATHTRIP
No nie wiem, na razie daleko tym utworom do "Deep Drone Master", zarówno stylistycznie, jak i jakościowo. Są tu jednak intrygujące momenty. Chuj, trzeba czekać na całość, mam wrażenie, że będzie to zwarte i monolityczne. Debiutu zajebiście się słucha zarówno w całości, jak i pojedyncze utwory, w ogóle dla mnie to najlepszy black metal ostatnich lat, kwintesencja tego o co biega w tym gatunku.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mam podobne wrażenia. Niby mi się podoba, ale nie do końca. Jakby zbyt wiele przeciętności się do tej muzyki wkradło, choć pomysł z surowym brzmieniem jest bardzo dobry.Deathhammer66 pisze:No nie wiem, na razie daleko tym utworom do "Deep Drone Master", zarówno stylistycznie, jak i jakościowo. Są tu jednak intrygujące momenty.
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
O tak, od razu zwraca to uwage, i nieco zaskakuje przy okazji jakby nie bylo nieco 'wiekszej' nazwy. Ale z promo kawalkow ten pierwszy zrobił na mnie lepsze wrażenie. Przy czym - jak wyżej, są tu jakieś mielizny, nie wchodzi to do końca jak powinno.nicram pisze:Mam podobne wrażenia. Niby mi się podoba, ale nie do końca. Jakby zbyt wiele przeciętności się do tej muzyki wkradło, choć pomysł z surowym brzmieniem jest bardzo dobry.Deathhammer66 pisze:No nie wiem, na razie daleko tym utworom do "Deep Drone Master", zarówno stylistycznie, jak i jakościowo. Są tu jednak intrygujące momenty.
- dzik
- zahartowany metalizator
^ Zgadzam się z paniczami. Trzeba będzie posłuchać całość.
Nie do końca mi tez odpowiadają wszystkie rozwiązania wokalne.
Nie do końca mi tez odpowiadają wszystkie rozwiązania wokalne.
dobry kościół to kościół spalony
Mimo skrajnej wtórności. Te dwa numery rozjeżdżają, trzy opublikowane przez znacznie słynniejszych kolegów.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Jak debiut mnie rozwalił to tutaj przesluchalem jeden kawałek zajawkowy i tak jakoś nie chce mi się dalej. Kupię pewnie bo pana A. Uwielbiam
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Block69
No to nie musisz kupować, bo tu udziela się Pan K. co zresztą od razu słychać (in minus).maciek z klanu pisze:Jak debiut mnie rozwalił to tutaj przesluchalem jeden kawałek zajawkowy i tak jakoś nie chce mi się dalej. Kupię pewnie bo pana A. Uwielbiam
PENIS METAL
- Ascetic
- nicram
No to sobie już parę razy posłuchałem "Demon Solar Totem". Jest to jednak bardzo dobra płyta. W sumie spodziewałem się mocnego nakurwu, a całość jest zupełnie inna. Bardzo melancholijna, refleksyjna. Dużo zaśpiewów. Ogólnie świetny klimat. Miłe, bardzo pozytywne zaskoczenie na koniec roku.
all the monsters will break your heart
-
Posluchalem I ja. Napewno mniej oczywisty album niz poprzedni; zgodze sie z kolega, ze unosi sie tutaj jakis zawiesisty, melancholijny klimat. Jeszcze glebiej w las, ale inaczej niz to sobie wyobrazalem przed premiera.. Podtrzymuje, ze w kwestii brzmienia to byl strzal w dyche w kontekscie calosci.
Chociaz tak jak po pierwszym odsluchu EHLDER bylem od razu kupiony, tak tutaj jednak dam sobie na wstrzymanie z finalna ocena.
Edit: kto ceni Hexvessel ten poczuje sie jak w domu, przebija sie temat mocno zwlaszcza w czystych zaspiewach i "chorkach".
Chociaz tak jak po pierwszym odsluchu EHLDER bylem od razu kupiony, tak tutaj jednak dam sobie na wstrzymanie z finalna ocena.
Edit: kto ceni Hexvessel ten poczuje sie jak w domu, przebija sie temat mocno zwlaszcza w czystych zaspiewach i "chorkach".
- ozob
Dostalem mejla wczoraj, ze wyslane, ale zapytam gdzie jest calosc do odsluchu?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
YT - [youtube][/youtube]
- ozob
Dzieki.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- dzik
Jeszcze nie słuchałem, ale trochę mnie niepokoją te czyste zaśpiewy i "chórki"Bless this tongue pisze:Posluchalem I ja. Napewno mniej oczywisty album niz poprzedni; zgodze sie z kolega, ze unosi sie tutaj jakis zawiesisty, melancholijny klimat. Jeszcze glebiej w las, ale inaczej niz to sobie wyobrazalem przed premiera.. Podtrzymuje, ze w kwestii brzmienia to byl strzal w dyche w kontekscie calosci.
- ozob
Odsluchalem dwa razy i juz wiem, ze ta plyta nie potrzebuje analizy tekstow czy zachwytow nad brzmieniem dla podbicia wartosci.
- bullet
- zaczyna szaleć
- Triceratops
- Bohdan
świetna płyta, a występy Kvosta wcale nie kojarzą mi się tu z Hexvessel ani też z <Code>, jest trochę nowej jakości, którą przygotował specjalnie na ten LP.
ed
...choć odrobinkie wilczego wycia Aldrahna to mi brakuje mimo wszystko :(
ed
...choć odrobinkie wilczego wycia Aldrahna to mi brakuje mimo wszystko :(
Ostatnio zmieniony 16-11-2019, 13:38 przez Bohdan, łącznie zmieniany 1 raz.
- dzik
Płyta świetna, ale jednak ocenę obniżają te całe czyste zaśpiewy i "chórki".