Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Może o dziuni nic nie napiszę, ale dla mnie "Painkiller" (album) to pierwsza trójka w klasycznym heavy metalu, a tytułowy numer zawsze przyprawia mnie o ciarki.
Co do opery, nie znam się, ale chciałbym widzieć miny renesansowych klasycystów muzycznych, kiedy po raz pierwszy zobaczyli widowisko muzyczno-teatralno-plastyczne z wyjącymi babami. Reakcje z pewnością nie były tak stonowane jak u rzeczonej pani.
Może o dziuni nic nie napiszę, ale dla mnie "Painkiller" (album) to pierwsza trójka w klasycznym heavy metalu, a tytułowy numer zawsze przyprawia mnie o ciarki.
O, a jakie są te dwa pozostałe?
Bo u mnie "Painkiller" zajmuje pozycję nr 2 na mojej prywatnej liście wszech czasów.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Co do opery, nie znam się, ale chciałbym widzieć miny renesansowych klasycystów muzycznych, kiedy po raz pierwszy zobaczyli widowisko muzyczno-teatralno-plastyczne z wyjącymi babami. Reakcje z pewnością nie były tak stonowane jak u rzeczonej pani.
Chyba nie byli aż tak bardzo zdziwieni, przed operą była długa tradycja ulicznych maskarad, ich kontynuacją są wodewile oraz gatunek opera buffa.
Opera to właściwie przeniesienie do teatru i rozwinięcie wodewilu.
Dyskusja natchnęła mnie, żeby wreszcie obejrzeć farinelli ostatni kastrat, bo jeszcze chyba nie oglądałem.
Nawet Mozart tworzył jako chałtury wodewile dla gawiedzi.
Bo u mnie "Painkiller" zajmuje pozycję nr 2 na mojej prywatnej liście wszech czasów.
"The Number of the Beast" oraz "Battle Cry" Omen.
U, to bardzo mocna liga.
A u mnie są to Kings Of Metal Manowar, Under Jolly Roger Running Wild i Hammerheart wiadomo jakiego wykonawcy.
Tak, dzisiaj odebrałem że szpitala towarzystwo, odwiozłem do domu,
(Tatuś jeszcze nie był w stanie kierować...młody, niedoświadczony...) niech Mama odpocznie, bo w sobotę całą ekipą zbieramy się w domu rodziców, aby oficjalnie powitać nową fankę metalu ma tym świecie.
Będzie Heavy Metal Is The Law.
Ostatnio zmieniony 14-04-2021, 22:26 przez Stary Metal, łącznie zmieniany 2 razy.
Mama parę miesięcy temu przeszła.
Ciekawe, jak to jest z dzieckiem. Nie pytałem, czy było badane.
Ja już jestem zaszczepiony (pierwszą, bo pierwszą, ale zawsze), a zresztą Painkiller zabija wszelkie wirusy.
(Tatuś jeszcze nie był w stanie kierować...młody, niedoświadczony...) niech Mama odpocznie, bo w sobotę całą ekipą zbieramy się w domu rodziców, aby oficjalnie powitać nową fankę metalu ma tym świecie.
^ pierwszy raz widzę i słyszę , nie ukrywam nie jest to gatunek , w którym się odnajduję : ) Ale pana policjanta,
z tekturową gitarą, podziwiam za nawrócenie muzyczne.
Original KK'S PRIEST drummer Les Binks (ex-JUDAS PRIEST), unfortunately, sustained a wrist injury, but will make special guest live appearances when the band tours.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."