SLAYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SLAYER
Chyba niektórzy nie załapali o co chodzi.
Pierwsze 5 płyt Slayera to absolut, kanon itp. ale nie o to pytano i nie potrzeba kolejnych 45635 postów o treści 'SLAYER, KU**A!'
Chodzi o indywidualną ścieżkę rozwoju muzycznego użyszkodników.
Pierwsze 5 płyt Slayera to absolut, kanon itp. ale nie o to pytano i nie potrzeba kolejnych 45635 postów o treści 'SLAYER, KU**A!'
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No z debiutem to bym tak nie szarzowal, byl dosc nieporadny na tle reszty
woodpecker from space
Moja indywidualna ścieżka była taka, że gdy zacząłem zdradzać objawy fascynacji cięższym gitarowym dźwiękiem nazwa Slayer nie istniała w obiegu, a potem poleciało po kolei w miarę możliwości krajowych "dystrybutorów".hcpig pisze:Chyba niektórzy nie załapali o co chodzi.
- vicek
- zahartowany metalizator
Ehe co ty pierdolisz ... Właącz sobie natychmiast" metal storm face the slayer"Triceratops pisze:No z debiutem to bym tak nie szarzowal, byl dosc nieporadny na tle reszty
- hcpig
Nie ma tam jeszcze do końca ukształtowanego stylu zespołu ale nie zmienia to faktu, że jest ważna.Triceratops pisze:No z debiutem to bym tak nie szarzowal, byl dosc nieporadny na tle reszty
Yare Yare Daze
Bądźmy precyzyjni. Owa nieporadność wkurwia do dzisiaj. Nierówna praca sekcji, sprzężenia, nieumiejętność grania solówek, fatalny, kuriozalny wręcz wokal.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Bohaterów tematu poznałem na początku mojej przygody z metalem.Za cały wakacyjny urobek na jakimś zbieractwie,kupiłem dwie torby "oryginalnych kaset" od pewnego poczciwego, starego metalucha.Jeśli chodzi o Slayera, to w torbach znalazłem HA,RiB,SoH i DI. Nie polecę teraz sloganem-od tej pory nic nie było już takie samo a moja młodzieńcza psychika została na zawsze zmieniona.Nie,nic z tych rzeczy.Kasetony po paru przesłuchaniach, wylądowały w na półce i stały na niej nie niepokojone przez kilkanaście miesięcy.Wróciłem do nich, znużony licealnym bieganiem po lesie i obsłuchaniem do porzygu Mejhemów,Burzumów i innych Darktronów.Od tego momentu nima tygodnia bez Slayera.
- Triceratops
Wazna a kanon to dwie rozne sprawy. Masz jakas dziwna tendencje do aprioryzowania roznych spraw ze wzgledu na obiegowa opinie.hcpig pisze:Nie ma tam jeszcze do końca ukształtowanego stylu zespołu ale nie zmienia to faktu, że jest ważna.Triceratops pisze:No z debiutem to bym tak nie szarzowal, byl dosc nieporadny na tle reszty
woodpecker from space
- Medard
No i słusznie, majhemy i burzumy na allegro, albo śmietnik, a do słuchania slayery, deathy, necrophagisty.Rumburak pisze:Bohaterów tematu poznałem na początku mojej przygody z metalem.Za cały wakacyjny urobek na jakimś zbieractwie,kupiłem dwie torby "oryginalnych kaset" od pewnego poczciwego, starego metalucha.Jeśli chodzi o Slayera, to w torbach znalazłem HA,RiB,SoH i DI. Nie polecę teraz sloganem-od tej pory nic nie było już takie samo a moja młodzieńcza psychika została na zawsze zmieniona.Nie,nic z tych rzeczy.Kasetony po paru przesłuchaniach, wylądowały w na półce i stały na niej nie niepokojone przez kilkanaście miesięcy.Wróciłem do nich, znużony licealnym bieganiem po lesie i obsłuchaniem do porzygu Mejhemów,Burzumów i innych Darktronów.Od tego momentu nima tygodnia bez Slayera.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
jak czekasz na wstydliwe wyznania to ja Slayera poznalem dopiero na poczatku studiow. tak to jest jak sie od Black Sabbath od razu przeskakuje do blacku, death/doomu i, to dopiero wstydliwe, gothic metalu ;-)hcpig pisze:Chodzi o indywidualną ścieżkę rozwoju muzycznego użyszkodników.
Guilty of being right
- Triceratops
Tance byly dobre, bimber tez. Wczoraj gral Roman z Katem i Virgin Snatch a przedwczoraj DecapitatedMedard pisze:No tak, tylko muzyka grana na festiwalu rock na bagnie, punk na łące, czy coś w ten deseń jest dobra, a płyty slayera się u Ciebie kurzą. Za dużo było tych tańców z plastkiem pod wpływem bimbru.Triceratops pisze:Dziekujemy ci medardzie za ten pouczajacy wyklad. Jester oceni cie na 5+ podejrzewam.
woodpecker from space
- Gotyk
- zaczyna szaleć
https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-Ne ... wXWjTaBuA8" onclick="window.open(this.href);return false;
30 listopada 2019 roku w Los Angeles ostatni koncert.Ciekawe czy rzeczywiście, czy za chwilę się okaże że jednak jeszcze gdzieś zagrają.Albo przerwa na dwa-trzy lata, reaktywacja i wielki comeback.
30 listopada 2019 roku w Los Angeles ostatni koncert.Ciekawe czy rzeczywiście, czy za chwilę się okaże że jednak jeszcze gdzieś zagrają.Albo przerwa na dwa-trzy lata, reaktywacja i wielki comeback.
- Gunman
Byliby jebani za comeback ale mam nadzieję że jednak wrócą.
-
Wątpię czy liczba osób jebiących ich za comeback przewyższyłaby liczbę osób, które przyklasnęłyby takiej inicjatywie.
- Gunman
Ostatnio tu czytałem, że Slayera mogłoby nie być. Są też tacy który jebią wszystko byle jebać. Taki mamy klimat. Ja bym ich lekko zjebał za tą szopkę z pożegnaniem po czym przyklasnął i się ucieszył.
-
Wrócą z Lombardo. Zobaczycie :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- TheDude
Uważacie, że panowie ze Slayer mają już tyle kasy, że po zakończeniu grania będą mogli spokojnie nic nie robić ? Chodzi mi głównie o Araye i Kinga.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Na luzie.
Mnie raczej zastanawia, czy usiedzą w miejscu, czy będą jednak próbowali coś działać.
A może będzie jak z Judas Priest. Jedna trasa pożegnalna, druga, trzecia, po drodze masa zajebistych koncertów, nowy album i jakoś tak wyszło, że karawana już od lat jedzie sobie dalej w swoją stronę i wszyscy są zadowoleni.
Mnie raczej zastanawia, czy usiedzą w miejscu, czy będą jednak próbowali coś działać.
A może będzie jak z Judas Priest. Jedna trasa pożegnalna, druga, trzecia, po drodze masa zajebistych koncertów, nowy album i jakoś tak wyszło, że karawana już od lat jedzie sobie dalej w swoją stronę i wszyscy są zadowoleni.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
Jestem pewien, że nie usiedzą w domu i etaciki w walmarcie mają panowie klepnięte.
-
- zaczyna szaleć
Ale ci muzycy nigdy nie deklarowali, że idą na emeryturę. Po prostu nie będzie już Slayera. King na 100% będzie miał jakiś nowy projekt, Araya kilka lat temu coś tam wspominał o solowej płycie w innych klimatach, niż dotychczasowe.