ENTHRONED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ENTHRONED
a jesli o mnie chodzi, to mogą wypierdalać. jest tyle ciekawych rzeczy do poznania, że chyba bym musiał upaść na łeb, żeby się nimi jeszcze interesować
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
OK - jest to niby ten typ blastującego nowocześnie black, ale kurwa, wystarczy naprawdę chociaż raz uważnie posłuchać przynajmniej ze 3 pierwsze numery z np. "Carnage In Worlds Beyond" - byle nie jednym uchem bo chuja z tego będzie... w tych kawałkach jest prawdziwy ogień - nie puste producenckie podkręcanie sztucznie wyrównanego tempa, dojebanych basów i 68 ścieżek wokali, ale autentycznie wciągająca muzyczna nawałnica. A każdy kolejny album to jeszcze krok naprzód w stosunku do "Carnage...".
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Nie da sie ukryć ze ten nowy kawalek wymiata.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Rewelacji nie ma, kupy też nie. Niepokoi wybór tego kawałka jako pierwszego do pokazania światu, bo z reguły w tym celu wybiera się coś wybijającego się z płyty, mam nadzieję, że w tym wypadku nie zwiastuje to przeciętnego albumu. Na pewno następny w odtwarzaczu Ragnarok ciekawszy.Maleficio pisze:nowy kawałek do dupy, niestety
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
No to Enthroned pojechał po bandzie. Po całkiem niezłych "XES Haereticum" i "Tetra Karcist" można było spodziewać się czegoś na poziomie, a tu taki klops. Właściwie to myślę, że za całość komentarza do "Pentagrammaton" wystarczy, że panowie ostro cofnęli się w rozwoju - gdzieś tak w rejony "Towards the Skullthrone of Satan". Nie spodziewałem się nie wiem jakiego arcydzieła, ale po dwóch ostatnich płytach to jest srogi zawód. Można powiedzieć, że wrócili na swoje miejsce, czyli do ogona drugiej ligi.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Przyznam szczerze, że 'Tetra Karcist' słyszałem chyba raz i zapamiętałem go raczej jako przeciętna płytę z kilkoma momentami. 'XES Haereticum' był nawet niezły. Żadnej z w/w nie pamiętam na tyle, żeby porównywać je z nowym albumem, ale nie jest taka zła ta nowa płyta. Powiedziałbym nawet, że takiego właśnie poziomu oczekiwałem i mimo, że poprzednie pamiętam słabo to wydaje mi się, że nie ma między nimi a 'Pentagrammaton' jakiejś przepaści. Umiarkowanie podoba mi się ten album, ale jakoś straciłem zainteresowanie Enthroned z powodów, o których wcześniej tu wspominałem. Dzisiaj to po prostu inny zespół (może i bardziej dojrzały, ale to niczego nie zmienia). Kiedyś naprawdę czekałem na ich kolejne płyty (tzn. na drugą i trzecią)...Carnal_Malefactor pisze:No to Enthroned pojechał po bandzie. Po całkiem niezłych "XES Haereticum" i "Tetra Karcist" można było spodziewać się czegoś na poziomie, a tu taki klops.
Niestety aż takie fajne to nie jestCarnal_Malefactor pisze: Właściwie to myślę, że za całość komentarza do "Pentagrammaton" wystarczy, że panowie ostro cofnęli się w rozwoju - gdzieś tak w rejony "Towards the Skullthrone of Satan".

- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Dopiero co widziałem na Alllegro hurtową box-reedycję pierwszych czterech krążków. Posiada ktoś może to coś? Jak to się prezentuje pod względem edytorskim? Cena była zachęcająca.
Nowego krążka nawet nie sprawdzam - "XES..." był całkiem ałkiem (kawałek "Dance of the Thousand Knives" rozkurwia, fukk), ale już "Tetra..." nie dało się słuchać.
Nowego krążka nawet nie sprawdzam - "XES..." był całkiem ałkiem (kawałek "Dance of the Thousand Knives" rozkurwia, fukk), ale już "Tetra..." nie dało się słuchać.
- metalized
- weteran forumowych bitew
Nie ma raczej się napalać na ten box - słabo to wygląda , dodatkowo sam zespól uważa go za bootleg. Chociaż , jak cena będzie przyjazna - można ładnie podgonić dyskografię Enthroned.W środku tylko wkładka z tekstami i 4 cd , nic poza tym .
P.J.E.C.
- Scaarph
mam to, jeśli mówimy o tym samym, kupiłem w sklepie za równowartość jednej płyty, więc mi tam się opłacało. jest w środku książeczka z tekstami...no co jeszcze chcieć?PrzemoC pisze:Dopiero co widziałem na Alllegro hurtową box-reedycję pierwszych czterech krążków. Posiada ktoś może to coś? Jak to się prezentuje pod względem edytorskim? Cena była zachęcająca.

edit: no tak jak metalized mówi.
- Morph
- Kontakt:
Zwłaszcza że i w pojedynczych wersjach to nie były jakieś wydawnicze cudeńka.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Dzięki za info.
-
tak, mi wystarczy wiadomość, że "cofnęli się" do poziomu swojej najlepszej płytyCarnal_Malefactor pisze: Właściwie to myślę, że za całość komentarza do "Pentagrammaton" wystarczy, że panowie ostro cofnęli się w rozwoju - gdzieś tak w rejony "Towards the Skullthrone of Satan".

- ultravox
Nie wszyscyMaria Konopnicka pisze:Mam nadzieję, że rzeczywiście sięgnęli do korzeni i będzie jak w przypadku ostatniego Gorgoroth - wszyscy narzekają, a mi się nawet podoba

ENTHRONED podpisał z Agonia Records kontrakt na wydanie dwóch albumów. Zespół zakończył niedawno pracę nad swoim dziewiątym krążkiem, który ukaże się na początku 2012 roku. Tytuł nowego albumu to Obsidium.
Dotychczasowy dorobek belgów zamyka Pentagrammaton wydany przez Regain Records w 2010 roku. W skład Enthroned wchodzą:
Nornagest - wokal, gitara
Neraath - gitara, efekty
Phorgath - bass, wokal
Garghuf - perkusja
--
Noens - gitara (koncerty)

http://chaosvault.com/newsy/enthroned-w-agonia-records/ - że co? Tylko debiut na razie wydali? ;)
- Gore_Obsessed
Jak dla mnie tak. :) No, może jeszcze "Towards the skullthrone of Satan". ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
W sumie to nie wiem czemu tak napisałem News poprawiony. Dzięki za zauważenie;]
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Jakiś miesiąc temu podczas przeglądania starszych kaset natknąłem się na "Towards the Skullthrone of Satan" - co mnie zdziwiło, bo wtedy wydawało mi się, że nigdy nie słyszałem ENTHRONED. Z ciekawości odpaliłem i szybko zrozumiałem, dlaczego w ogóle nie pamiętałem, że mam tę kasetę - przesłuchałem pewnie kilka razy i wyjebałem gdzieś do pudła, bo tych wsiowych melodyjek nie idzie zdzierżyć.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
ta płyta jest cienka jak dupa węża :D
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
Nie pamietam dokladnie ktore plyty ale maja poprzestawiane tytuly w stosunku do utworowPrzemoC pisze:Dopiero co widziałem na Alllegro hurtową box-reedycję pierwszych czterech krążków. Posiada ktoś może to coś? Jak to się prezentuje pod względem edytorskim? Cena była zachęcająca.