VOIVOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: Voivod

15-06-2009, 23:06

Saymoon pisze:
KÜltuRß V pisze:
Saymoon pisze: i tak kupuję w ciemno, zresztą jak wszystko z ich logiem.
czyli co,musi być dobre bo to Voivod?
Ten band nie nagrał słabej płyty, jedynie rzeczy wybitne, b.dobre lub ew. dobre. Kto się nie zgadza ten kiep albo mało wie o muzyce..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-06-2009, 23:38

ale on ma rację ;)
[V]

16-06-2009, 07:54

Maria Konopnicka pisze:Tak to jest jak chłopaki mają po 12 lat, nie znają Voivod i pierdolą głupoty na forum :)
widzę że dyskografie Voivod już prawie skompletowałeś,jak idzie z Coroner? :wink:

Mam wszystkie duze płyty tego zespołu,ale takiego; Voivod,Negatron,czy Infini chętnie bym sie pozbył .Są słabe. Zwłaszcza to ostanie wydawnictwo to taki typowy odprysk,odpad,odcinanie kuponów itp. Coś takiego mógłby nagrać Lemmy gdyby wzięło go na sentymenty :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
wolf

16-06-2009, 08:27

Maria ma 30 000 plyt z kazdej liznal po 2 kawalki wiec uwaza sie za muzycznego tytana ,pewnie napisze ,ze slucha muzyki 24/h nawet jak grabi liscie na balkonie
Voivod podobno dobry jest ,mnie czesciowo nudzi ale juz wiem poprosze Marie moze pozyczy mi swoja dyskografie Coronera bo bym posluchal. :D
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

16-06-2009, 09:54

twoja_stara_trotzky pisze:ale on ma rację ;)
Dzięki Trotzky.
Maria Konopnicka pisze:Tak to jest jak chłopaki mają po 12 lat, nie znają Voivod i pierdolą głupoty na forum :)
Nie wiem do kogo ten przytyk, bo jestem starszy od Marii o kilka lat.
Voivod jest zespołem, który ukształtował moje gusta muzyczne i numerem jeden na liście naj pod każdym względem. Nie jest tak, że przyjmuję wszystko bezkrytycznie, ale stwierdzenie, że mają słabe płyty w dyskografii jest sporym nadużyciem.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 10:00

Saymoon pisze: Nie wiem do kogo ten przytyk
To przytyk Marii do Konopnickiej. :D Z tego co pamiętam to Maria poznał Voivod dzięki temu forum... :)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-06-2009, 10:40

No oczywiscie ze ma. Z Voivod jest jak z King Crimson, jest grupa gluchych lub glupich (albo jedno i drugie) ktorzy np twierdza, ze Beat a nawet cala kolorowa trylogia jest slaba ale w tym wypadku powinni oni wrocic do Limp Bizkit czy innych ulubionych zajec.
woodpecker from space
[V]

16-06-2009, 10:47

jedz mi z ręki świnio :lol:
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-06-2009, 11:02

KÜltuRß V pisze:Mam wszystkie duze płyty tego zespołu,ale takiego; Voivod,Negatron,czy Infini chętnie bym sie pozbył .Są słabe.
Ale przecież "Negatron" to dobra płyta.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut

16-06-2009, 11:20

Drone pisze:"Infini" bardzo dobra. Chyba najlepsza z płyt z Newstedem. W zasadzie LED ZEPPELIN mogłoby nagrać taki album :lol:
a według mnie "Infini" jest mocno średnie. Wcale się klasycznie nie zestarzeli z tym albumem. Zrobiłem sobie nawet wczoraj taki mały pojedynek Infini-Katorz i nawet Newsted lepiej wypada na poprzedniej. Brzmienie jest podobne, ale niestety, na "Infini" trochę gorsze, odnoszę wrażenie, że riffy składane chyba były na kolanie, no i ten zblazowany wokal dopełnia wszystkiego - zupełnie jakby nie chciało im się tego albumu nagrywać. Nadal potwierdzam, że za mało Voivod w Voivod i Lemmy nagrywa lepsze rockowe kawałki ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-06-2009, 15:35

Triceratops pisze:
No oczywiscie ze ma. Z Voivod jest jak z King Crimson, jest grupa gluchych lub glupich (albo jedno i drugie) ktorzy np twierdza, ze Beat a nawet cala kolorowa trylogia jest slaba ale w tym wypadku powinni oni wrocic do Limp Bizkit czy innych ulubionych zajec.
a jak ci się podobają płyty ostatniego składu? bardzo dobre czy tylko dobre?
Awatar użytkownika
Triceratops

16-06-2009, 16:49

Ej maria nie rozumiem jak mnie zacytowales ,dobrze czy zle, wez cos dopisz bo nie wiem.. :?
woodpecker from space
[V]

16-06-2009, 22:18

tak z innej beki..E-Force ..dobre to?jakoś nie miałem okazji..
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

16-06-2009, 22:58

KÜltuRß V pisze:tak z innej beki..E-Force ..dobre to?jakoś nie miałem okazji..
Jeśli lubisz Negatron w bardziej zbrutalizowanej wersji to bierz śmiało. Forrest drze papę aż miło.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Triceratops

16-06-2009, 23:26

Maria Konopnicka pisze:Jak już kupię i przesłucham wszystkie najlepsze płyty metalowe to wezmę się za KC
Od dupy strony zaczynasz. Mysle ze wszystkich najlepszych nie bedziesz w stanie zrozumiec i przede wszystkim docenic bez znajomosci King Crimson :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

16-06-2009, 23:47

Saymoon pisze:
KÜltuRß V pisze:tak z innej beki..E-Force ..dobre to?jakoś nie miałem okazji..
Jeśli lubisz Negatron w bardziej zbrutalizowanej wersji to bierz śmiało. Forrest drze papę aż miło.
no całkiem niezłe to jest trzeba przyznać. Nic wielce wybitnego, ale słucha się tego lepiej niż "Infini" ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2009, 15:14

Hmmm, logicznie rzecz biorac, to nie znam tej listy, zebym ci mogl podac te przyklady dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson musisz mi podac liste dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson. Wtedy ja ci podam kilka przykladow dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2009, 21:28

Swietna plyta, klimatem przypomina mi nieco Angel Rat, zwlaszcza Global WArning z Panorama mi sie kojarzy. No i fajna produkcja plus zajebiste wokale. Przypomina mi to nieco casus Marka E Smitha z The Fall, takie nieco znudzone , niedbale wokale ale klasa sama w sobie. Chyba najlepsza z trzech ostatnich. Krap Radio zajeboza.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-06-2009, 23:25

a ten jaki Kasparek ;)
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 21:30

Podoba mi się "Infini". Oczywiście to nie to, co mój ulubiony "Phobos", ale pożegnalny materiał daje radę. Zdecydowanie bije na głowę poprzednią płytkę. Cóż, utwory mogły być trochę bardziej skomplikowane, ale za to pomysły są moim zdaniem ciekawe.
ODPOWIEDZ