The Dillinger Escape Plan
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- świeżak
Re: The Dillinger Escape Plan
Bardzo dobry nowy album. Szkoda, że odwołali koncerty w Polsce. Jakiś czas temu wygrali Brutal Assault
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
warto warto, widziałem 2 razy na żywo, oba gigi bdb.
- Drone
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Bardzo fajny :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Mocno momentami podchodzi pod FAITH NO MORE :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
A przy tym, cały czas obecne jest to "pojebanie" znane z DEP od początku, dużo melodii wpuszczono, ale cały czas są zakręceni jak kiedyś, podoba mi się ta płyta. Najbardziej od czasów Miss Machine.

- Nerwowy
Fakt, po dość udanym romansie z popowym graniem wrócili do bardziej ambitnej (nie lubię tego słowa, ale tu pasuje jak ulał) muzyki i wyszło im to na dobre.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- w mackach Zła
Tak naprawdę One of Us Is the Killer niespecjalnie różni się od dwóch poprzednich. Znalezli styl i po prostu grają swoje.
Ja i tak wracam tylko do genialnego debiutu, ponieważ jest genialny :)
- harvestman
Ten udany romans z popem to kiedy miał miejsce?Nerwowy pisze:Fakt, po dość udanym romansie z popowym graniem wrócili do bardziej ambitnej (nie lubię tego słowa, ale tu pasuje jak ulał) muzyki i wyszło im to na dobre.
- Rattlehead
Wokalnie jak najbardziej, muzycznie trochę inna przecznica.Drone pisze:Mocno momentami podchodzi pod FAITH NO MORE :)
support music, not rumors
- Harlequin
Coś w ten deseń, choc na dwójce "We Are The Storm" i "The Perfect Design" też pieknie gniotły. A co do odwołań do FNM to juz od "Miss Machine" to słychać...Tarpaulin pisze:Tak naprawdę One of Us Is the Killer niespecjalnie różni się od dwóch poprzednich. Znalezli styl i po prostu grają swoje.
-
- w mackach Zła
Oczywista rzecz, przeciez wokal jest totalnie zainspirowany Pattonem.Harlequin pisze: A co do odwołań do FNM to juz od "Miss Machine" to słychać...
No i epka z Pattonem na wokalu to tez nie przypadek w końcu.
- moonfire
Bardzo dobry album, lepszy niż nieco wygładzony "Option Paralysis". Świetnie się słucha tej jazdy bez trzymanki.
-
Zgoda. Należy tylko dodać, że grają to znakomicie i słucha się przyjemnie.Tarpaulin pisze:Tak naprawdę One of Us Is the Killer niespecjalnie różni się od dwóch poprzednich. Znalezli styl i po prostu grają swoje.
Grrrówno!
- harvestman
Taki urok tego zespołu, pięć płyt, kilka ep i na wszystkich grają znakomicie. Zgodnie z zasadami panującymi w tym biznesie, na następnej powinni zaliczyć spadek formy ;) Mam jednak przeczucie że uda się im ominąć mielizny.Plasfodeur pisze:Zgoda. Należy tylko dodać, że grają to znakomicie i słucha się przyjemnie.Tarpaulin pisze:Tak naprawdę One of Us Is the Killer niespecjalnie różni się od dwóch poprzednich. Znalezli styl i po prostu grają swoje.
- harvestman
[youtube][/youtube]
Uwaga, nowość!!!
Uwaga, nowość!!!
- Harlequin
Jak dla mnie wyraźną zadyszke złapali na Option Paralysisharvestman pisze:Taki urok tego zespołu, pięć płyt, kilka ep i na wszystkich grają znakomicie. Zgodnie z zasadami panującymi w tym biznesie, na następnej powinni zaliczyć spadek formy ;) Mam jednak przeczucie że uda się im ominąć mielizny.Plasfodeur pisze:Zgoda. Należy tylko dodać, że grają to znakomicie i słucha się przyjemnie.Tarpaulin pisze:Tak naprawdę One of Us Is the Killer niespecjalnie różni się od dwóch poprzednich. Znalezli styl i po prostu grają swoje.
-
- w mackach Zła
I juz usunęli :)harvestman pisze:[youtube][/youtube]
Uwaga, nowość!!!
Kawałek jednakowoż brzmi bardzo zacnie. W szczególności furiacka końcówka bardzo na plus
- harvestman
https://tdep.lnk.to/DissociationSM" onclick="window.open(this.href);return false; nowy numer w serwisach streamingowych, premiera płyty 14 pazdziernika. Red Fang, Dillinger i koncert Antigamy. Fajne urodziny mi się w tym roku szykują :)
- Godplayer
- w mackach Zła
DEP zwijają żagle.
Jeszcze tylko nowa płyta, trasa i każdy idzie w swoją stronę...
Jeszcze tylko nowa płyta, trasa i każdy idzie w swoją stronę...