MORTICIAN (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: MORTICIAN (US)
Dodać sampel z horroru i nie byłoby dużej różnicy. :)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- rasowy masterfulowicz
- Headcrab
- Kontakt:
Niech będzie, mam ostatnio zajawkę na Disgorge więc jestem w stanie zrozumieć że słyszysz w tym napierdalaniu coś więcej.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Widzę że zajawka na Disgorge trwa już jakiś czas - a przynajmniej od zakupu w empiku ostatniej płyty amerykańców:)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Właśnie słucham Hacked, ale to jest zajebista płyta. No i nie widziałem wszystkich horrorów z sampli, wstyd. Zabieram się za ściąganie :-)
-
Kiedy słuchałem pierwszy raz Hacked zdziwiłem się kiedy skojarzyłem że jeden z sampli pochodzi z Mad Maxa 2, który raczej horrorem nie jest. Ile ja sie nagłowiłem żeby skojarzyć z jakich filmów pochodzą dane fragmenty:) zabawa była przednia, miałem też kiedyś ambicję zobaczenia wszystkich tych filmów, niektóre jak Hellraiser czy Texas Chainsaw massacre są naprawdę świetne, ale niektóre są po prostu filmami kategorii z. Ale swój urok też mają:)
- Headcrab
- Kontakt:
Nie do końca, dopiero ostatnio mnie na dobre wciągneło.Nasum pisze:Widzę że zajawka na Disgorge trwa już jakiś czas - a przynajmniej od zakupu w empiku ostatniej płyty amerykańców:)
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re:
Niby mają, ale ten ich ''styl'' to w sumie tylko brzmienie i wstawki... natomiast riffy grają już jakiekolwiek, byle były.Block69 pisze:Można nie lubić Mortician, ale nie można powiedzieć, że nie mają własnego stylu. Wystarczy przesłuchać kilka numerów i do końca życia będzie się rozpoznawać muzę amerykanów po kilku sekundach.
Niby wystarczy, Mortician trudno nie rozpoznać, ale z drugiej strony w zasadzie każdy band jest w stanie nagrać coś, co będzie identyczne.Block69 pisze:Wystarczy przesłuchać kilka numerów i do końca życia będzie się rozpoznawać muzę amerykanów po kilku sekundach.
Generalnie fajny zespół, osobiście pierwszy raz zetknąłem się z nimi dzięki zamieszczonemu na jakiejś składance kawałkowi Rabid. Do posłuchania, ale trochę dziwi mnie kupowanie większej ilości ich płyt niż dwie-trzy z pobudek innych niż kolekcjonerskie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- rasowy masterfulowicz
Mam wszystkie płyty i żadna się nie kurzy, każdej słucham i to często.
viewtopic.php?f=13&t=7171&p=704578
Znakomita kapela, zapraszam, do tematu, ktory zalozylem :)Headcrab pisze:Nie do końca, dopiero ostatnio mnie na dobre wciągneło.Nasum pisze:Widzę że zajawka na Disgorge trwa już jakiś czas - a przynajmniej od zakupu w empiku ostatniej płyty amerykańców:)
viewtopic.php?f=13&t=7171&p=704578
I AM MORBID
- Headcrab
- Kontakt:
Nie musisz zapraszać, pisałem już w tamtym temacie. A do Mortician jakoś nie mogłem się przekonać. Epki Zombie Apocalypse mi się dobrze słuchało, ale jak spróbowałem długograja Chainsaw Dismemberment, to zwyczajnie mnie zanudzili i dałem sobie z nimi spokój.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Jak się człowiek nie przyłoży to rozbija się o trwającą pod godzinę ścianę bulgotołomotu i ucieka z podkulonym ogonem. Ja wielokrotnie przesłuchując na przykład "Chainsaw dismemberment" przy każdym kolejnym utworze wciskałem przycisk "repeat"... Jedno przesłuchanie płyty zajmowało mi nierzadko 2-3 godziny. :)
Weźta posłuchajta jakie to zajebiste:
Na mojej ramonesce widnieją dwie naszywki: na jednym rękawie logo BLASPHEMY, na drugim MORTICIAN. Mistrzowie ekstremy w dwóch stylach muzycznych.
Miałem tak na przykład z "House by the cemetery". Kilka lat temu słuchałem przez prawie cały styczeń i luty. Około dwudziestu przesłuchań dziennie.Mort pisze:Ja lubię słuchać ich płyt co najmniej kilka razy pod rzad. W czerwcu 2009 Hacked Up For Barbecue byla chyba jedyna plyta ktorej sluchalem.
Weźta posłuchajta jakie to zajebiste:
Na mojej ramonesce widnieją dwie naszywki: na jednym rękawie logo BLASPHEMY, na drugim MORTICIAN. Mistrzowie ekstremy w dwóch stylach muzycznych.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rasowy masterfulowicz
Wcale sie nie dziwie, bo mi juz wystarczyl rzut oka na okladke zebym byl zupelnie rozjebanymGore_Obsessed pisze:Miałem tak na przykład z "House by the cemetery". Kilka lat temu słuchałem przez prawie cały styczeń i luty. Około dwudziestu przesłuchań dziennie.Mort pisze:Ja lubię słuchać ich płyt co najmniej kilka razy pod rzad. W czerwcu 2009 Hacked Up For Barbecue byla chyba jedyna plyta ktorej sluchalem.

a potem oczarowalo mnie intro a dalej brudne, zatechle, surowe i kurewsko ciezkie brzmienie. Nie ma rady zeby nie wracac do tej plyty.
I AM MORBID
-
orientuje się ktoś co tam u nich? czy gdzieś po więzieniach się szlają czy może coś nowego nagrywają?
przy okazji, nie widziałem wcześniej tej okładki, zgniata hehe:

przy okazji, nie widziałem wcześniej tej okładki, zgniata hehe:

http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nic nie słychać z ich obozu, nawet nie ma ich na fejsie:)
- megawat
Zaś ich witryna nie jest dostępna bo ponoć została zgłoszona jako dokonująca ataków.
Właśnie na ich stronie była pełna lista wszystkich intr. :DNasum pisze:Kiedy słuchałem pierwszy raz Hacked zdziwiłem się kiedy skojarzyłem że jeden z sampli pochodzi z Mad Maxa 2, który raczej horrorem nie jest. Ile ja sie nagłowiłem żeby skojarzyć z jakich filmów pochodzą dane fragmenty:) zabawa była przednia, miałem też kiedyś ambicję zobaczenia wszystkich tych filmów, niektóre jak Hellraiser czy Texas Chainsaw massacre są naprawdę świetne, ale niektóre są po prostu filmami kategorii z. Ale swój urok też mają:)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Wiem, jakis czas temu Mort zapodał linka, więc przejrzałem i znalazłem cóż to były za filmidła. Niektóre doczekały sie nawet remaków.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
JA PIERDOLĘ :Dshitfun pisze:przy okazji, nie widziałem wcześniej tej okładki, zgniata hehe:
- Aron
- postuje jak opętany!
Dobre:)
Szkoda że za kółkiem jest Roger, a nie ten taksówkarz z Zielonej Góry, którego Will kiedyś uprowadził - miało by to więcej smaczku:D
Szkoda że za kółkiem jest Roger, a nie ten taksówkarz z Zielonej Góry, którego Will kiedyś uprowadził - miało by to więcej smaczku:D
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
swoją drogą, chciałbym zobaczyć tę całą akcję z taksówką :D
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
-
Ale wtedy to nie byłby tribute album jak w tym przypadku, a Bootleg from Poland, a chyba nikt nie zdążył zarejestrować ich koncertu. A przy okazji, jak się sprawa zakończyła? Will dostał jakiś wyrok, zakaz wjazdu do Polski, czy cos w tym stylu?Aron pisze:Dobre:)