ABIGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re: ABIGOR
W kwestii ewolucji: Są zespoły którym z tym do twarzy (np. Pestilence, Carcass, Deathspell Omega) są takie którym wprost przeciwnie (Samael, Entombed, Satyricon). Abigor jest chyba gdzieś po środku. Dużo zależy co oni tak naprawdę grają. We mnie muzyka Austriaków jak większych emocji nie wzbudzała, tak nie wzbudza.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Satyricon bardzo ładnie ewoluował właśnie tylko na ostatnim albumie się zapędzili w ślepy zaułek.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Nerwowy pisze:Satyricon bardzo ładnie ewoluował właśnie tylko na ostatnim albumie się zapędzili w ślepy zaułek.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Kwestia gustu rzecz jasna (podobnie jak w przypadku innych wymienionych przeze mnie kapel, także tych pozytywnych), ale może nie zaczynajmy przekomarzać się na temat zespołu na S. bo to jest jednak temat o Abigor, a w odpowiednim temacie są setki jeśli nie tysiące postów.Nerwowy pisze:Satyricon bardzo ładnie ewoluował właśnie tylko na ostatnim albumie się zapędzili w ślepy zaułek.
- Scaarph
- Skaut
dziś praktycznie przez większość dnia słuchałem i jest tak jak napisałem wcześniej o samplach. Strasznie pretensjonalny ten materiał. Trzeba przyznać, że dość nowatorskie, "kosmiczne" połączenie, no ale po prostu wszystko to zagrane jest bez jakiegoś przypierdolu. Rozkręca się całkiem przyzwoicie, do czasu aż wchodzi ta druga plumkająco-pitoląca gitarka, która wkurwia niemiłosiernie. Czemu ona ma takie pierdzące brzmienie? Zamiast dołożyć do pieca to mi jakieś komary nad uchem bzyczą. To jest momentami wręcz nie do zniesienia. Kurde, to naprawdę mógłby być dobry materiał, bo potencjał w tym czuć. Nawet te mocne plamy DsO nie przeszkadzają, elektronika też nawet przyzwoita, ale jako całość niestety nie zdaje to egzaminu. Płaskie to nieco - chyba tak bym to określił. Zamiast łaskotać diabła po nogach w kosmosie, powinni go za jaja sprowadzić na ziemię i zamknąć w jakiejś hali przemysłowej.streetcleaner pisze:nowy Abigor wrócił ze spaceru. Pierwsze wrażenie...że chyba jednak za dużo łańcuchów i kolorowych lampek...
Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
- świeżak
Ja po przesłuchaniu tego materiału stwierdzam, że to straszna cienizna. Zespół sili się na orginalność, ale niestety nie jest w stanie niczym interesującym zainteresować słuchacza. Szkoda czasu na takie albumy!
- Lykantrop
W ogóle na cały Abigor szkoda czasu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
słaba jest niestety.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Chujowa jest, to można stwierdzić nie słuchając.
Szkoda czasu czytać twoje pierdoły Julek.Lykantrop pisze:W ogóle na cały Abigor szkoda czasu.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- Kontakt:
Nie wiem co pogrywa Abigor w dzisiejszych czasach ale pierwszą płyta i jakieś tam mini albumy z początków ich kariery dawały bardzo radę. Dziś pewnie to jakiś rzyg w stylu DsO.
Pewnie, że dawały. Tego nowego na razie jakoś nie chce mi się słuchać. Jakąś straszną lipę tu wyczuwam. Mam nadzieję, że bezpodstawnie.Maleficio pisze:Nie wiem co pogrywa Abigor w dzisiejszych czasach ale pierwszą płyta i jakieś tam mini albumy z początków ich kariery dawały bardzo radę.
Przy okazji ponowie pytanie - skusił się ktoś na "Channeling The Quintessence Of Satan"? Naprawdę bardzo dobry album. Nawet jesli nie wydała go End Of Life ani NED

-
Ja najczęściej wracam jednak do ApokalypseConflagrator pisze:Pewnie, że dawały. Tego nowego na razie jakoś nie chce mi się słuchać. Jakąś straszną lipę tu wyczuwam. Mam nadzieję, że bezpodstawnie.Maleficio pisze:Nie wiem co pogrywa Abigor w dzisiejszych czasach ale pierwszą płyta i jakieś tam mini albumy z początków ich kariery dawały bardzo radę.
Przy okazji ponowie pytanie - skusił się ktoś na "Channeling The Quintessence Of Satan"? Naprawdę bardzo dobry album. Nawet jesli nie wydała go End Of Life ani NED
-
- rozkręca się
zobaczyłem tytuł "3D Blasphemy", oplułem monitor ze śmiechu i dałem sobie spokój z obecną twórczością abigor
Tak sobie przeglądając stronę Abigor na ma przypomniała mi się pewna rzecz. Ludzie w przesłości pośrednio lub bezpośrednio związani z Abigor mieli/mają dość dużo różnych zespołów/projektów w klimatach dark wave itp., np.: Die Verbannten Kinder Evas, Dargaard, Ice Ages czy Grabesmond. Czy cokolwiek z tego nadawało się do słuchania? Jak miałem -naście lat to byłem tego ciekaw, ale jakoś nigdy nic z tego nie słyszałem. Pewnie to jakieś nędzne klawiszowe, pseudoartystyczne plumkanie blackmetalowych 'artystów' i obecnie nawet nie chce mi się tego sprawdzać. kiedyś jednak nazwy te padały dość często w wywiadach i byłem ciekaw co tam namieszali. To samo tyczy się różnych około-blackmetalowych projektów powiązanych personalnie z Abigor - Heidenreich czy Dominion III (Amestigon znam, więc pomijam). Nagrały te twory coś wartego uwagi?

A jakbyś zobaczył tytuł "Under The Evil Spell Of The Northern Moonlight Forest Of The Ancient Shadows" to byś pewnie zaraz płytę zamówił?zobaczyłem tytuł "3D Blasphemy", oplułem monitor ze śmiechu i dałem sobie spokój z obecną twórczością abigor

- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
nic z tych projektow nie bylo warte wiekszej uwagi.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- twoja_stara_trotzky
Kreuzweg Ost w miarę ok
-
Pazuzu też było, słyszałem jakiś album z 1994 roku, ale wtedy nie zrobił na mnie wrażenia. Dzisiaj nie pamiętam już nawet tytułu.Conflagrator pisze:Tak sobie przeglądając stronę Abigor na ma przypomniała mi się pewna rzecz. Ludzie w przesłości pośrednio lub bezpośrednio związani z Abigor mieli/mają dość dużo różnych zespołów/projektów w klimatach dark wave itp., np.: Die Verbannten Kinder Evas, Dargaard, Ice Ages czy Grabesmond. Czy cokolwiek z tego nadawało się do słuchania? Jak miałem -naście lat to byłem tego ciekaw, ale jakoś nigdy nic z tego nie słyszałem. Pewnie to jakieś nędzne klawiszowe, pseudoartystyczne plumkanie blackmetalowych 'artystów' i obecnie nawet nie chce mi się tego sprawdzać. kiedyś jednak nazwy te padały dość często w wywiadach i byłem ciekaw co tam namieszali. To samo tyczy się różnych około-blackmetalowych projektów powiązanych personalnie z Abigor - Heidenreich czy Dominion III (Amestigon znam, więc pomijam). Nagrały te twory coś wartego uwagi?
Inna sprawa, że w tamtych czasach, słowa takie jak: darkwave odstraszały mnie skutecznie. Więc być może był to dobry album