FEAR FACTORY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: Fear Factory

13-01-2010, 17:17

REMANUFACTURE albo FEAR IS THE MINDKILLER
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

16-01-2010, 14:53

"Fear..." to ich pierwsze EP. "Remanufacture" to regularny album z niby-techno-remixami Demanufacture. Nie warto. "The Fat of the Land" warto :wink:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-01-2010, 14:59

Nowe FF to taki odgrzewany kotlet jakich mało... ile razy to już było? Nigdy nie kumałem popularności tej kapeli... jedynie ranne grindowoindustrialne elementy dają rade... potem to już jakiś pop metal... dla Marii i jego kumpli.
est
mistrz forumowej ceremonii

16-01-2010, 18:54

Maleficio pisze:Nowe FF to taki odgrzewany kotlet jakich mało... ile razy to już było? Nigdy nie kumałem popularności tej kapeli... jedynie ranne grindowoindustrialne elementy dają rade... potem to już jakiś pop metal... dla Marii i jego kumpli.
To zawsze był pop metal, tylko przy pierwszej płycie nie stać ich było na zrealizowanie zamierzeń.
Bez przesadnego wgłębiania się ich nowy materiał daje po prostu radę. Na polu pop metalu oczywiście.
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

03-02-2010, 11:34

Maleficio pisze:Nowe FF to taki odgrzewany kotlet jakich mało... ile razy to już było?
odgrzewany kotlet? nie zgadzam się. W zasadzie żaden (no, może poza bodaj szóstką) utwór nie mógłby się znaleźć na żadnej wcześniejszej ich płycie. Po pierwsze bębny. Ok, fundamenty pozostają te same, natomiast Hoglan znacznie częściej molestuje werbel, znacznie więcej jest, ekhm, umpa-umpa, jego gra przyspieszyła niejako muzykę. Herrera moim zdaniem troszkę zwolniłby ten album. Po drugie gitary. Riffy są znacznie bardziej urozmaicone niż na poprzednich dłogograjach. Poza tym wydaje mi się, że nigdy Fear Factory nie brzmiało tak wściekle (poza utworem Cyberwaste na "Archetype"). Album jak dla mnie bardzo dobry. Jak komuś nie pasi to trudno, ale niech nie dorabia bzdurnej ideologii, typu "to już było".
dla Marii i jego kumpli.
Kocham Marię i się tego nie wstydzę!
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-02-2010, 13:44

Maleficio pisze:Nowe FF to taki odgrzewany kotlet jakich mało...
No dokladnie, odgrzewany kotlet o konsystencji i smaku rzadkiej sraki
Maleficio pisze: ile razy to już było? Nigdy nie kumałem popularności tej kapeli... jedynie ranne grindowoindustrialne elementy dają rade... potem to już jakiś pop metal... dla Marii i jego kumpli.
W sumie to tak. Co prawda zastanawialem sie czy po takiej "przejsciowej" Transgression moze gdzies skieruja sie w nowsze rejony ale powrot spaslucha niestety to polozyl, w koncu jest on fachowcem od mielenia identycznych, beznamietnych riffow , ktore sa nie do odroznienia. Zaorac to gowno.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

03-02-2010, 13:54

Triceratops pisze:
Maleficio pisze:Nowe FF to taki odgrzewany kotlet jakich mało...
No dokladnie, odgrzewany kotlet o konsystencji i smaku rzadkiej sraki
Maleficio pisze: ile razy to już było? Nigdy nie kumałem popularności tej kapeli... jedynie ranne grindowoindustrialne elementy dają rade... potem to już jakiś pop metal... dla Marii i jego kumpli.
W sumie to tak. Co prawda zastanawialem sie czy po takiej "przejsciowej" Transgression moze gdzies skieruja sie w nowsze rejony ale powrot spaslucha niestety to polozyl, w koncu jest on fachowcem od mielenia identycznych, beznamietnych riffow , ktore sa nie do odroznienia. Zaorac to gowno.
mi ten spaśluch przypomina nieco tego z Crematory
Coś tam było! Człowiek!
est

03-02-2010, 15:09

Obejrzałem wczoraj ich nowy teledyski do kawałka Fear Campaign, ale oni brzydcy i grubi wszyscy :D Nawet Hoglan jest brzydki. Co do nowej płyty, to jest ona najbliżej, lubianej tu i ówdzie, jedynki FF.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

03-02-2010, 15:55

kosteq pisze: Kocham Marię i się tego nie wstydzę!
to dodaj do znajomych i napisz fajny komentarz w profilu :lol:
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

03-02-2010, 16:10

est pisze:Obejrzałem wczoraj ich nowy teledyski do kawałka Fear Campaign, ale oni brzydcy i grubi wszyscy :D Nawet Hoglan jest brzydki.
Ciulaty ten klip, nie podoba mi się. Poza tym nie potrafie zniesc solowki w tym utworze. Jak napisalem przy okazji Asesino, Cazares od solowek powinien trzymac sie z daleka!
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
DCI Hunt

03-02-2010, 16:22

KreatoR pisze:"Fear..." to ich pierwsze EP.
Nie, to remiksy z "Soul..." ;)

Obejrzałem ten nowy klip i póki co szkoda mojego czasu żeby sprawdzać całość. Strasznie to bezpłciowe. Wciąż bardzo lubię dwie pierwsze płyty i chyba tyle mi wystarczy. Może jak będę miał okazję kupić "Obsolete" albo "Archetype" za 10zł to się skuszę, ale generalnie kij z nimi.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

05-02-2010, 12:48

luz :)

lepiej wydać tą dychę na COKOLWIEK innego. jak wjadą Ci do uszu symfonicznie brzmiące klawisze i czyste wokale zapłaczesz za straconą kasą :lol:
mad
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 18:10

Ja już wolę "Archetype" i "Obsolete" od nowej płyty. Na tamtych płytach była chociaż próba (mało udana, ale jednak) rozszerzenia formuły, ambicjami nawet zapachniało. Teraz jest powrót do fałszywej łupanki, czyli trochę bardziej ostrego NU metalu.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 23:14

obstawiam 'The fat of the land"
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 23:36

Maria Konopnicka pisze:ot jest to muzyka niekiepska i jakby leciała w radiu to nie tylko nie zmieniłbym stacji, ale pewnie wziąłbym głośniej, ale z drugiej strony nie ma w tym czegoś na co chciałbym poświęcać czas - ani to nic wartościowego, ani specjalnie rozrywkowego...
nie dość, że zapędzasz się w kozi róg to jeszcze deprecjonujesz postrzeganie wartości w muzyce. taki ktoś jak Ty, o kim rozmawiają już w tramwajach? to żałosne :(
DCI Hunt

06-02-2010, 23:49

KreatoR pisze:
Maria Konopnicka pisze:ot jest to muzyka niekiepska i jakby leciała w radiu to nie tylko nie zmieniłbym stacji, ale pewnie wziąłbym głośniej, ale z drugiej strony nie ma w tym czegoś na co chciałbym poświęcać czas - ani to nic wartościowego, ani specjalnie rozrywkowego...
nie dość, że zapędzasz się w kozi róg to jeszcze deprecjonujesz postrzeganie wartości w muzyce
Ale Marian ma racje w tym przypadku.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

06-02-2010, 23:55

że niby za bardzo zapędzam się w rejony Drone'a z których polewam? :roll:
DCI Hunt

07-02-2010, 00:59

Nie, chodziło mi jedynie o to, że ani to nic wartościowego, ani specjalnie rozrywkowego... idealnie pasuje do obecnego oblicza FF ;)
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

07-02-2010, 06:51

Triceratops pisze:No dokladnie, odgrzewany kotlet o konsystencji i smaku rzadkiej sraki
Widzę, że mamy smakosz na forum. :lol:
mad
weteran forumowych bitew

07-02-2010, 21:12

Byłoby trochę lepiej, gdyby wypierdolić refreny. Sraka bez refrenów jest lepsza - nie powoduje nawrotów.
ODPOWIEDZ