BLAZE OF PERDITION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: BLAZE OF PERDITION

15-10-2011, 13:24

nowa jakośc w polskim black metalu. w sumie racja,trudno bardziej rżnąć z Watain i innych zespołów z religijnej szuflady.do wyjebania.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

15-10-2011, 13:53

Perversor pisze:Obrazek

z sześciu kart za dużo się nie powróży ;]
Watain karty miał, to i BoP nie gęsi i swoje wywróżyć też mogą. Ja wywróżę im to, że do następnego wydawnictwa dołączą świeczkę. O pardon... gromnicę. W kolorze czerni zapewne.

Nie wiem co z tym Pagan ostatnio. Do Bloodthirst otwieracze do piwa z kozłem, teraz karty do tarota z wizerunkiem kolesi z kapeli... przecież takie formy i polityka wydawnicza to istne "wieś tańczy i śpiewa".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

15-10-2011, 14:04

hehe, jakbym miał kupować płytę, to na pewno nie bezpośrednio z szopy pogańskich rekordów, bo na kurwę mi te karty.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
DCI Hunt

15-10-2011, 14:25

Nadasz każdej karcie odpowiednią wartość i będziesz grał z kolegą w wojnę. :D
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

15-10-2011, 14:29

albo w rozbieranego :):)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-10-2011, 14:30

Co do muzyków i ludzi grających w tym zespole to znam kilka historii od 'Białego' takiego metala z Krasnegostawu, studjującego w Lublinie i znającego ów muzyków. Wiele z nimi przepił i zna każdego z osobna. Mówił że sa bardzo tacy małomówni i spokojni, ale mają w sobie diabła. Pracował trochę z nami przy wykończeniach i poznałem wiele historii z lubelskiego podziemia. O muzykach Soul Sneatcher także.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-10-2011, 14:33

Jeden z muzyków, gitarzysta Blaze... miał w czasach szkolnych przydomek 'krążownik' bo wiecznie chodził po klasach i nie wiedział gdzie ma lekcje. Był dosyć drobny. Dopytywałem się o różne szczegóły 'białego'.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-10-2011, 14:37

pierwszy z lewej to krążownik Obrazek
Awatar użytkownika
Perversor
zaczyna szaleć

15-10-2011, 14:41

krążownik to dobry zawodnik jest, słyszałem jak na kalinie sam jeden rozprawił się z 10cioma dresami ;)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-10-2011, 14:48

'biały' mówił że lubił wf, bieganie i te sprawy, ale o biciu nic nie wspominał. Dopytywałem się go czy mają dziewczyny. Krążownik miał podobno jakąś Renatę a teraz to nie wiem
Maria Konopnicka

15-10-2011, 14:55

pewnie Renatę Grabowską :) ją miał każdy...

A poważnie, Towards the Blaze of Perdition to był całkiem przyzwoity materiał, ale niestety tylko przyzwoity. Nie na tyle zajmujący bym na ich kolejny album czekał z zapartym tchem. Pewnie prędzej czy później (raczej później) zapoznam się z ich drugą płytą, ale bez specjalnego ciśnienia i specjalnych oczekiwań. Dużo większe ciśnienie mam na np. ARCKANUM, a z polskich rzeczy na DEIVOS. Tak sobie myślę, że chyba prędzej sprawdziłbym nowe EBOLA i STILLBORN niż ten BLAZE OF PERDITION.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-10-2011, 15:00

Maria Konopnicka pisze: Tak sobie myślę, że chyba prędzej sprawdziłbym nowe EBOLA i STILLBORN niż ten BLAZE OF PERDITION.
Ja już nie mam wyjścia, płyta idzie pocztą. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

15-10-2011, 15:01

Nie będziesz żałował. Uwierz.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

15-10-2011, 15:36

A czy album trafi do Media Markt, tak jak w którymś wywiadzie wspomniał Sonneillon? ;)
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

15-10-2011, 20:43

Mnie tam jebia sprawy okolozespolowe bo każdy pierdoli zawsze cos o czym zielonego pojęcia nie ma. Wiedza ze księdza biją ale nie wiedzą w którym kościele. Co do muzyki to sprawdzę co tym razem seewuja ale nie mam najmniejszych oczekiwań. Jak zwykle denerwują mnie pompatyczne reklamy ale cóż zrobić.
White Pharaoh
postuje jak opętany!

15-10-2011, 21:26

BoP wpada jednym uchem, wypada drugim. Watain worship, nic więcej, co niestety wypada na niekorzyść tego składu. Nowego wyziewu jeszcze nie słyszałem, ale nie spodziewam się czegoś naprawdę ZŁEGO.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

16-10-2011, 23:06

Conflagrator pisze:
Mental pisze:hehe, jakbym miał kupować płytę, to na pewno nie bezpośrednio z szopy pogańskich rekordów, bo na kurwę mi te karty.
Nadasz każdej karcie odpowiednią wartość i będziesz grał z kolegą w wojnę. :D
Ewentualnie można, po uprzednim przygotowaniu, wykorzystać w planszowej "Magia i Miecz" zamiast kart alternatywnych zakończeń. Postać gracza dociera do Korony Władzy, gracz odkrywa kartę leżącą koszulką do góry i trafia na przykład na:
"Ashgan - demon zagłady" Siła 12, Moc 10. Atakuje poszukiwacza za pomocą cechy, którą ten ma niższą. Posiada wytrzymałość 6. Po każdej przegranej rundzie traci 1 pkt. Pod koniec rundy rzuć kostką. Wynik równy lub wyższy od aktualnej liczby pkt. wytrzymałości Ashgana oznacza, że przywołał piekielną moc pozostałych demonów i zyskał 1 pkt. wytrzymałości. Na Ashgana nie działają żadne magiczne przedmioty, natomiast zwykłe rozsypują się w proch. Odłóż ich karty. To samo dotyczy kart przyjaciół, którzy uciekają w popłochu, chyba, że za każdego z nich wyrzucisz na kostce sześć oczek.

Ech... "Magia i miecz"...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
nightspiryt

16-10-2011, 23:12

Hehe się grało w MiM kiedyś (w jej młodszą siostrę - Magiczny Miecz też)...Korona Władzy na środku planszy. Kult gra. Pograłbym sobie znowu
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-10-2011, 12:33

ktoś juz słuchał nowej CD ? poprawili się po ostatniej wpadce ?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

18-10-2011, 13:54

Słuchał. Nowy album warto sprawdzić choćby dla partii perkusyjnych. Transfer Wizuna do zespołu wpłynął bardzo korzystnie na rzecz intensywności(o precyzyjności nawet nie wspomnę, nie ma tu mowy o koślawym przerzucaniu kartofli, które nieraz zdarza się na Towards), a to tylko jedna z wielu zalet. Praktycznie pod każdym względem, jest to materiał dużo lepszy i dojrzalszy niż debiut. Spory przeskok jakościowy, te albumy poza muzykami mają ze sobą bardzo mało wspólnego.
Pod względem muzycznym, sporo słychać tu Dissection, Necrophobic, nieraz Funeral Mist, a w niektórych riffach/momentach nawet bardziej old-schoolowe hordy jak Bathory czy Sarcofago. Generalnie więcej tu mieszania i różnych wpływów. Jak na razie, mój faworyt to "Speak Of Me Not".
Kasa na miksy, na pewno nie została wyrzucona w błoto, całość brzmi klarownie, potężnie. Ani trochę plastikowo czy lukrowato. Jak się odpali głośno na kolumnach, to ma na prawdę solidne pierdolnięcie.
Nie jest to zdecydowanie faworyzowana przeze mnie odmiana BM, więc albumem roku na naszym podwórku pewnie będzie dla mnie najnowsze Bestial Raids(czekam jeszcze na przesyłkę), ale The Hierophant, to na prawdę zajebisty, dopracowany album, któremu warto poświęcić czas, a nie być od początku uprzedzonym i tylko marudzić o kartach tarota lub pompatyczności. Chujowe te daty nadchodzących koncertów, bo chętnie bym obczaił nowe kawałki na żywo.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
ODPOWIEDZ