ARCKANUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Re: ARCKANUM
Hm.. kilka razy pokręci się w odtwarzaczu to zaczyna wchodzić. Album wybitny na pewno nie jest, nie mam złudzeń.
Z resztą pozwolę się nie zgodzić - jak sobie kupiłem Sviga Læ w zeszłym roku to słuchałem tego dzień i noc, mimo minimalistycznej oprawy graficznej (no dobra, dodali kartonik na plastik) ten album mnie rozwalił.
Z resztą pozwolę się nie zgodzić - jak sobie kupiłem Sviga Læ w zeszłym roku to słuchałem tego dzień i noc, mimo minimalistycznej oprawy graficznej (no dobra, dodali kartonik na plastik) ten album mnie rozwalił.
Zgadzam się (niestety). Nowy album jest słabiutki. Uwielbiam minimalizm w wykonaniu Arckanum ale ta płyta jest minimalistyczna w złym znaczeniu tego słowa, biedna, wtórna i po prostu nudna.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam się ucieszyłem, że w końcu normalne wydanie. :)Wolfkhan pisze:minimalistycznej oprawy graficznej (no dobra, dodali kartonik na plastik) ten album mnie rozwalił.
Kurde, nie strasz. ;)Cthulhu pisze:Zgadzam się (niestety). Nowy album jest słabiutki. Uwielbiam minimalizm w wykonaniu Arckanum ale ta płyta jest minimalistyczna w złym znaczeniu tego słowa, biedna, wtórna i po prostu nudna.
'Come the Blessed Madness'
Śmierdzi prostactwem jak dla mnie.kregozmyk pisze:Znaczy że, nie minimalistyczna tylko prostacka?
-
Ostatnio debiut odświeżyłem. Cóż, niby fajne, ale miałem wrażenie, jakbym cały czas tego samego numeru słuchał, nie licząc jakichś tam drobnych niuansów. Później włączyłem split ze Svartsyn i to już trochę inna bajka. Znacznie lepszy materiał wg mnie.
3 czy nawet 4 ostatnich płyt nie słyszałem i jakoś nie mam na nie parcia. Może kiedyś, ale wątpię szczerze mówiąc.
3 czy nawet 4 ostatnich płyt nie słyszałem i jakoś nie mam na nie parcia. Może kiedyś, ale wątpię szczerze mówiąc.
- Realista
- weteran forumowych bitew
A jakie były ich trzy klasyczne pierwsze albumy? Proste, ale ta prostota była zajebista, był las, była noc i było zajebiście. Nowa płyta na kolana nie rzuca ale posłuchać można pare razy...Cthulhu pisze:Śmierdzi prostactwem jak dla mnie.kregozmyk pisze:Znaczy że, nie minimalistyczna tylko prostacka?
- Morph
- Kontakt:
A mi się podoba i mam was w dupie 

Give birth to something dead
Give birth to something old
Właśnie włączyłem ten ostatni ARCKANUM - leci pierwszy kawałek. Jest dobrze, świetne brzmienie, świetne wokale, dobre melodie, powalające riffy! Zapowiada się miażdżąca płyta!
- COFFIN
Mam nadzieję ;) Bo jeszcze nie mam, a nie będę ściągał.Maria Konopnicka pisze: Zapowiada się miażdżąca płyta!
- Morph
- Kontakt:
Ma ktoś jeszcze w Rzeczypospolitej wajnyla?
- COFFIN
- Morph
- Kontakt:
Agonia miała, ale oni coś ostatnio jakieś nikłe ilości tych winyli sprowadzają.
- maciek z klanu
dzisiaj sie zdziwilem bo w saturnie w media markt kupilem nowe Arckanum i nowe Tsjuder. Wiec czeka mnie zajebisty weekend.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
slucham sobie tej nowej plyty i jest bardzo dobrze. ARCKANUM trzyma caly czas bardzo dobry poziom !!! ze swieca szukac zespolow na tym poziomie bez skazy.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- COFFIN
Ja też, tyle, że się nie zdziwiłem ;)maciek z klanu pisze:dzisiaj sie zdziwilem bo w saturnie w media markt kupilem nowe Arckanum
Dokładnie; właśnie leci 3 kawałek i banan na ryju od początku.maciek z klanu pisze:slucham sobie tej nowej plyty i jest bardzo dobrze. ARCKANUM trzyma caly czas bardzo dobry poziom !!! ze swieca szukac zespolow na tym poziomie bez skazy.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
10 maj/ Seson of Mist/ "Fenris Kindir".
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bohdan
BDB!!
- boroowa
czy Sviga Lae wyszło na winylu? ma, musik-sammler i discogs milczą o tym, a dam sobie rękę uciąć, że widziałem płyty w jakimś distro
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Morph
- Kontakt:
- COFFIN