TRAUMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- MANIEK/HELLSPAWN
- rozkręca się
- Kontakt:
jak na polską scene i jakość jej teledysków to jest naprawde fajnie
www.hellspawn.metal.pl gg 2112590
-
- starszy świeżak
Trauma - Neurotic Mass
płyta wybitna...zrobili kawał dobrej roboty,zapowiedzi przerosły oczekiwania.
-
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Mucia[/i]
zapowiedzi przerosły oczekiwania. [/quote]
a co z wykonaniem?, sadzac po wypowiedziach niektorych muzykow, ktorzy zachwalaja swoje nowe wydawnictwa, plyta sprosta nawet najbardziej wysrubowanym wymaganiom, slyszales nowa Traume czy bazujesz na tych wlasnie zapowiedziach? :+C
Ostatnia plyta Traumy ktora mi sie spodobala to Crash Test: Live, ze studyjnych Suffocated in Slumber, Imperfect jest cienkie, a na Determination i Hamartia(mimo ze ktrotka ) nie mieli nic ciekawego do zagrania. Sadzac po zajawce ze strony Empire, nowa plyta utrzyma niewysoki poziom poprzednich wydawnictw, ale nie chce mi sie tego poki co sprawdzac, zal mi 30 zl na zakup w ciemno, ktory prawdopodobnie okaze sie nieudany
zapowiedzi przerosły oczekiwania. [/quote]
a co z wykonaniem?, sadzac po wypowiedziach niektorych muzykow, ktorzy zachwalaja swoje nowe wydawnictwa, plyta sprosta nawet najbardziej wysrubowanym wymaganiom, slyszales nowa Traume czy bazujesz na tych wlasnie zapowiedziach? :+C
Ostatnia plyta Traumy ktora mi sie spodobala to Crash Test: Live, ze studyjnych Suffocated in Slumber, Imperfect jest cienkie, a na Determination i Hamartia(mimo ze ktrotka ) nie mieli nic ciekawego do zagrania. Sadzac po zajawce ze strony Empire, nowa plyta utrzyma niewysoki poziom poprzednich wydawnictw, ale nie chce mi sie tego poki co sprawdzac, zal mi 30 zl na zakup w ciemno, ktory prawdopodobnie okaze sie nieudany
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Ni przegryzłem jeszcze tego muzycznie ale za samą produkcję mają u mnie pomnik w ogródku , to brzmi lepiej niż większość rzeczy jakie ostatnio wpadły mi w ręce no może poza celtic frost to jest światowa klasa! nie ma już zaścianku w polsce przynajmniej metalowego 
nie podoba mi się layout ale też trauma nigdy nie miała szczęścia do okładek więc przyjmuje to na zimno.

nie podoba mi się layout ale też trauma nigdy nie miała szczęścia do okładek więc przyjmuje to na zimno.
- Duban
- weteran forumowych bitew
więcej szczegółów proszę, bo jak dla mnie po Imperfect, któe jeszcze jakoś mi weszło, równia pochyła. O ostatnim mini wolę nie mówić, bo śmierdzi szambem. Tak produkcyjnym, jak i kompozycyjnym. Pomijam covery. Marne, nawiasem mówiąc.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Einherjer
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez simondebelem[/i]
Ni przegryzłem jeszcze tego muzycznie ale za samą produkcję mają u mnie pomnik w ogródku , to brzmi lepiej niż większość rzeczy jakie ostatnio wpadły mi w ręce no może poza celtic frost to jest światowa klasa! nie ma już zaścianku w polsce przynajmniej metalowego
[/quote]
tekst jak z reklamy proszku do prania

[/quote]
tekst jak z reklamy proszku do prania
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Einherjer[/i]
[/quote]
tekst jak z reklamy proszku do prania [/quote]
a ten jak mnie rozgryzł,
muza może i nie powala ale produkcja mi się bardzo podoba tak bardzo że posłucham sobie tego jeszcze kilka razy i jeszcze kilka razy itditd czyli wychodzi na to że produkcja też moze uczynić płytę lepszą niż jest??

[/quote]
tekst jak z reklamy proszku do prania [/quote]
a ten jak mnie rozgryzł,

muza może i nie powala ale produkcja mi się bardzo podoba tak bardzo że posłucham sobie tego jeszcze kilka razy i jeszcze kilka razy itditd czyli wychodzi na to że produkcja też moze uczynić płytę lepszą niż jest??
- Duban
ja tam wolę zajebistą muzę z gównianym brzmieniem z 15-letniej stilonki, niż wypieszczone dźwięki pozbawione jakiejkolwiek treści z błyszczącego kompaktu. Kupiłem dziś doklejona do gazetki Traumę. Jeśli mam być szczery, to liczę na uciechę przy Cremaster i ziewanie przy Traumie. Zobaczymy - po pierwszym starciu napiszę więcej...
- Einherjer
- zaczyna szaleć
cremaster zrobil zajebiste show dwa lata temu w malborku na conquer fest 

Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
- Duban
Cremaster to w ogóle zajebiści jajcarze i mam nadzieję, że się serdecznie uśmieję tak, jak przy okazji ich poprzedniego materiału. Bursztynek, bursztynek... trzeba mieć, kurwa, ułańską fantazję, żeby takie teksty robić 

- rob
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez north[/i]
trauma stoi w miejscu [/quote]
hahaha, nie żartuj
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
ja tam wolę zajebistą muzę z gównianym brzmieniem z 15-letniej stilonki, niż wypieszczone dźwięki pozbawione jakiejkolwiek treści z błyszczącego kompaktu. Kupiłem dziś doklejona do gazetki Traumę. Jeśli mam być szczery, to liczę na uciechę przy Cremaster i ziewanie przy Traumie. Zobaczymy - po pierwszym starciu napiszę więcej... [/quote]
bez obrazy , ale Cremaster przy Traumie to jest cienizna, nie ten poziom, nie ta liga
trauma stoi w miejscu [/quote]
hahaha, nie żartuj
[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
ja tam wolę zajebistą muzę z gównianym brzmieniem z 15-letniej stilonki, niż wypieszczone dźwięki pozbawione jakiejkolwiek treści z błyszczącego kompaktu. Kupiłem dziś doklejona do gazetki Traumę. Jeśli mam być szczery, to liczę na uciechę przy Cremaster i ziewanie przy Traumie. Zobaczymy - po pierwszym starciu napiszę więcej... [/quote]
bez obrazy , ale Cremaster przy Traumie to jest cienizna, nie ten poziom, nie ta liga
jebać frajerów
- Duban
Dobra, posłuchałem tej płyty. Nudna, przewidywalna, bez polotu, z kilkoma jedynie ciekawymi zagrywkami, które - niestety - stanowią tylko i wyłącznie smaczki. Produkcja także mna nie pozamiatała. Zespół powiela nawet progresje akordów z 2 poprzednich krążków i ma mało do powiedzenia w kwestii stricte kompozycyjnej. Ja takiej Traumy nie kupuję, nie lubię, nie trawię...
Jeśli chodzi o porównanie do Cremaster, to niestety ale nowa Trauma go nie wytrzymuje. Przy Neurotic Mass, czy jak to się tam wabi, zasnąłem, a nowy Cremaster buja zajebiście rock n' rollowym klimatem. Cytat z 'Child in Time' w jednym z utworów spowodował, że popuściłem ze smiechu. Spontaniczny, wesoły album z jajem. W przeciwieństwie do nudnej, przewidywalnej Traumy, która jak dla mnie weszła do strefy barażowej (tej która zaczyna się w okolicy 14 pozycji) drugiej ligi. O, i tyle.
Jeśli chodzi o porównanie do Cremaster, to niestety ale nowa Trauma go nie wytrzymuje. Przy Neurotic Mass, czy jak to się tam wabi, zasnąłem, a nowy Cremaster buja zajebiście rock n' rollowym klimatem. Cytat z 'Child in Time' w jednym z utworów spowodował, że popuściłem ze smiechu. Spontaniczny, wesoły album z jajem. W przeciwieństwie do nudnej, przewidywalnej Traumy, która jak dla mnie weszła do strefy barażowej (tej która zaczyna się w okolicy 14 pozycji) drugiej ligi. O, i tyle.
- Duban
no, ale u nich właśnie o to chodzi. jeśli nawet nazywać ich kabaretem, to w kategorii muzycznej są rewelacyjni. Trauma nagrała zaś bardzo przeciętny krążek. Bo chyba nikt, kto śledzi ich rozwój od - powiedzmy - 'Daimonion', nie powie, że nagrali zajebisty album. Dla mnie 'Neurotic Mass' to pożeranie własnego ogona. Te same riffy, ta sama progresja akordów, coraz słabsze solówki, momentami nie wpasowany wokal i wcale nie tak rewelacyjna produkcja. Nie tego oczekuję bo autorach 'Suffocated in Slumber'... Gdzie im teraz do tej płyty?