DECEMBER'S FIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Re: DECEMBER'S FIRE
W epoce, z kultem i leśnym graniem byłem na bakier,twórczość bohatera tematu znam od wczoraj i jestem oczarowany
[youtube][/youtube]
gdybym odkrył to wtedy, to mój gust wyglądał by dzisiaj skrajnie inaczej, gdzie jak miałem uszy zasłuchując się w Jesus Lizard i Today is the Day , tutaj jest piękno, ( ukryta) agresja i emocje.
[youtube][/youtube]
gdybym odkrył to wtedy, to mój gust wyglądał by dzisiaj skrajnie inaczej, gdzie jak miałem uszy zasłuchując się w Jesus Lizard i Today is the Day , tutaj jest piękno, ( ukryta) agresja i emocje.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
DECencie Trocki - czym waszmości przekupiony został, że "deszcz ma łzą.." wznowione będzie??? haaa?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- nicram
O czym Ty piszesz? Czy zażywałeś ostatnio Mocarza? kto jest na tyle szalony, żeby to wydać???
all the monsters will break your heart
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ja osobiście liczę na hype na DF, bo może dzięki temu jakiś frajer kupi ode mnie demówkę, którą zakupiłem wieki temu kompletnie nie wiem po co
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
ja wiem, ale nie powiem.trup pisze:Trocki - czym waszmości przekupiony został
- harvestman
"I lift my sword oh honour of..." :D

-
- w mackach Zła
jakoś rok temu robiłem porządki z taśmami i za tę dymówkę jakiś ludź na discogs dał mi zehn ohro, więc nie narzekaj, i Ty możesz zrobić na tym interes życia.yossarian84 pisze:ja osobiście liczę na hype na DF, bo może dzięki temu jakiś frajer kupi ode mnie demówkę, którą zakupiłem wieki temu kompletnie nie wiem po co
- manieczki

:D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Nihil (Furia): Sacrilegium to jeden z tych zespołów, które towarzyszyły nam od samego początku w rytualnym wyciąganiu nowych dźwięków Furii spod liści czy kamieni. Byliśmy inspirowani co prawda głównie norweską muzyką, ale oni i inne polskie hordy jak Arkona, North, Lux Occulta, Profanum, Behemoth czy Decembers Fire to piekielnie ważne elementy naszej układanki. Cieszę się na powrót i na nową płytę. Co prawda dzisiejszy metalowiec jej nie zrozumie, ale mi osobiście - i myślę, że kilku jeszcze innym osobom - zupełnie to nie przeszkadza.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gall

For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- harvestman
Ja jebię. Mam nadzieję że Trotzky da się namówić i poza wznowieniem materiału pojedzie w tour dookoła świata. To by nie była zwykła reaktywacja, to by była REKULTYWACJA. Proszę nie mylić z rekultywacją gleb :)Gall pisze:
- ultravox
- zahartowany metalizator
Myślę, że warto by było zacząć od Open'era. Skład festu jeszcze niedomknięty, więc w sam raz na główną scenę obok Radiohead. Nie wiem jak by było ze składem koncertowym, ale obstawiam, że na gitarze Mścisław, a na wokalu wiadomo kto...
- harvestman
Główna scena jakoś nie niezbyt do nich pasuje. Bardziej któryś z namiotów z muzyką eksperymentalną, Alter Stage czy coś. Ewentualnie rozkręcić na ich potrzeby jakąś nową, dla słuchaczy o wyjątkowo otwartych umysłach i o wrażliwości tak dużej, że gdy ich December's Fire przeszyje ich swoją muzyką to dostaną oni spazmów. Przed wejściem do namiotu będzie trzeba rozwiązać ankietę i przejść psychotesty. Zwykły cham i prostak tak wysublimowanej sztuki nie zrozumie a po co ma wkurwiać artystę swoim brakiem właściwej reakcji.ultravox pisze:Myślę, że warto by było zacząć od Open'era. Skład festu jeszcze niedomknięty, więc w sam raz na główną scenę obok Radiohead. Nie wiem jak by było ze składem koncertowym, ale obstawiam, że na gitarze Mścisław, a na wokalu wiadomo kto...
- Lucek
hola hola ale odkąd to Trotzky stał sie passe ? :) odkąd przestał tu zagladać by skutecznie robić wam wode z mózgu ? :) coś tu kurwa jednak nie trybi, nie przemawia do mnie taka "logika" mości panny :D I am sorry John.
Ten temat od samego początku służył do kręcenia bekiLucek pisze:hola hola ale odkąd to Trotzky stał sie passe ? :) odkąd przestał tu zagladać by skutecznie robić wam wode z mózgu ? :) coś tu kurwa jednak nie trybi, nie przemawia do mnie taka "logika" mości panny :D I am sorry John.
- trup
Beka beką ale jako sentymentalny niepoprawny romantyk chętnie bym zaposiadł wznowienie "Across... " i "Deszcz..." :-)
Pierwsze demo Mortiisa też lubię :-)
Pierwsze demo Mortiisa też lubię :-)
Batko moska, pamiętam to demo i słuchając go byłem przekonany, że to najgorsza rzecz, jaką kiedykolwiek nagrano;)
- trup
Bo Ty nie jesteś romantykiem.
-
- rasowy masterfulowicz
Smiejecie się z płyty nagranej wieki temu, ale porównując ja do waszych postów sprzed lat, z początku masterful a, wydaje się ona być aż nazbyt dojrzała. Także przestać pierdolic trzy po trzy
HAILSA!!!!!
- ultravox
- zahartowany metalizator
A stał się? Ja tam nie wiem, dla mnie typ jest spoko.Lucek pisze:hola hola ale odkąd to Trotzky stał sie passe ? :) odkąd przestał tu zagladać by skutecznie robić wam wode z mózgu ? :) coś tu kurwa jednak nie trybi, nie przemawia do mnie taka "logika" mości panny :D I am sorry John.
Oczywiście najmocniej przepraszam wszystkich urażonych die hardów December's Fire. "Vae Victis" miało swoje momenty, nawet lubiłem swego czasu posłuchać, ale niektóre patenty już wtedy wydawały się zbyt karkołomne i śmieszyły, jak zresztą wiele rzeczy z okolic ówczesnej sceny blackmetalowej.
Dodam jednak, że w porównaniu z wspomnianą wyżej demówką Mortiisa, którą słyszałem raz w życiu i od razu znienawidziłem, December's Fire brzmiało jak Tangerine Dream.