SHINING (NOR) - Blackjazz [2010]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- misiaczek
- starszy świeżak
Re: SHINING (NOR) - Blackjazz [2010]
Fajny zespół - szczególnie jazzowe płyty.
A to prawda że podpieprzyli nazwę szwedom bo byli pewni że Niklas sobie i tak niedługo strzeli w łeb?
A to prawda że podpieprzyli nazwę szwedom bo byli pewni że Niklas sobie i tak niedługo strzeli w łeb?
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pono przelozyl date zakonczenia ze soba w sposob Werterowski na dzien swojej naturalnej, biologicznej smierci :) Bo odnalazl radosc w lizaniu sie z chlopami, taka sytuacja.
Pamietajcie, ze mezczyzna prawdziwy nigdy nie wstydzi sie swoich uczuc und lez.
Pamietajcie, ze mezczyzna prawdziwy nigdy nie wstydzi sie swoich uczuc und lez.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Przesłuchałem dwa kawałki z nowej płyty i wymiękłem. Nie idzie tego słuchać, pitolenie dla lamusów i fajansiarzy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie wiem czy już to pisałem, ale wolę szwedzki Shining ;)
- uglak
na zywo wygrywaja norwedzy, a z plyt szwedzi ;-)
Guilty of being right
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dużo lepsza od słabiutkiej poprzedniczki, słucha się jej dobrze. Skojarzenia z Blackjazz bardzo silne i to nie tylko z powodu tytułu. Na żywo na pewno byłoby świetnie, ale niestety, nie mogę się pojawić.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Nie mogłem przegapić koncertu Shining we Wrocławiu, w końcu od ich ostatniej wizyty na Asymmetry minęło kilka dobrych lat. Jeden z nielicznych zespołów których płyty nie wywołują we mnie większych emocji, co innego ich występy na żywo.
Dlatego też urwałem się szybciej z koncertu kwartetu Johna Scofielda i Joe Lovano w NFM-ie i stawiłem się w klubie Liverpool. Miejscówka parszywa (choć o dziwo brzmienie było całkiem znośne), frekwencja też najgorsza z 3 polskich koncertów na trasie ale zabawa była przednia. Głównie nowa płyta + szlagiery z poprzednich, 70 minut koncertu minęło jak z bicza strzelił.
Dlatego też urwałem się szybciej z koncertu kwartetu Johna Scofielda i Joe Lovano w NFM-ie i stawiłem się w klubie Liverpool. Miejscówka parszywa (choć o dziwo brzmienie było całkiem znośne), frekwencja też najgorsza z 3 polskich koncertów na trasie ale zabawa była przednia. Głównie nowa płyta + szlagiery z poprzednich, 70 minut koncertu minęło jak z bicza strzelił.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Godplayer
- w mackach Zła
http://www.rockmetal.pl/wiesci.html?new ... scape_Plan" onclick="window.open(this.href);return false;
DEP
SHINING
11 II Warszawa ( Stodoła )
12 II Kraków ( Kwadrat )
DEP
SHINING
11 II Warszawa ( Stodoła )
12 II Kraków ( Kwadrat )
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Co się porobiło z tym zespołem? Ostatniej płyty naprawdę nie da się słuchać. Chyba im się priorytety pozmieniały i teraz liczą na zapełnianie stadionów...
The madness and the damage done.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nawet nie wiedziałem, że coś się ukazało. Posłucham dzisiaj, ale teraz to aż się boję.Kurt pisze:Co się porobiło z tym zespołem? Ostatniej płyty naprawdę nie da się słuchać. Chyba im się priorytety pozmieniały i teraz liczą na zapełnianie stadionów...
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Strach jest.ramonoth pisze:Nawet nie wiedziałem, że coś się ukazało. Posłucham dzisiaj, ale teraz to aż się boję.Kurt pisze:Co się porobiło z tym zespołem? Ostatniej płyty naprawdę nie da się słuchać. Chyba im się priorytety pozmieniały i teraz liczą na zapełnianie stadionów...
The madness and the damage done.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Powiem tak... Bardzo sobie cenię ten band, dwa razy widziałem na żywo i ma on u mnie duży kredyt zaufania. Przesłuchałem tę nową płytę i co prawda nie jestem zniesmaczony, ale jestem bardzo mocno zdziwiony tym, że zrezygnowali z saksofonu. Zrobili podobny zabieg jak swego czasu Paradise Lost i jestem to w stanie zrozumieć, bo sam z czasem bardzo polubiłem te "inne" płyty PL. Nie wiem jak będzie z tym albumem, może i on z czasem siądzie. Szkoda, że te saksofonowe zawijańce mogłyby cię całkiem fajnie wpasować w to nowe oblicze Shining.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Od 3 dni słucham jej w kółko. W momencie, w którym udało mi się oddzielić to, co nagrali wcześniej od tego, co zaproponowali tym razem odbiór stał się zupełnie inny. Przebijają lata 80., przebija granie w stylu Muse, melodie zajebiste, bardzo mi się to podoba. W aucie sprawdza się świetnie.
-
- postuje jak opętany!
W sumie dam szansę temu nowemu obliczu — stare kiedyś wydawało się frapujące, ale z perspektywy zamiast do niego wracać wolę przebijać się przez kolejne projekty Matsa Gustaffsona, który porusza się w zasadzie po podobnym obszarze, jednak według mnie z efektem o całe rzędy lepszym niż Shining.
- Medard
Przesłuchałam sobie Animal, nie ma saksofonu, który był oprócz industrialnego brzmienia wyznacznikiem stylu.
Zamiast tego są podkłady elektroniczne, czesto rodem z lat 80 i rockowe stadionowe gitarowe granie. Czyste wokale. Duży krok w kierunku komercji,
ale przeciętnej. Już wolę wokalistki z gibającymi się obok panienkami.
Przynajmniej jest ładnie.
Nie podoba mi się to na razie.
Połączenie nowych kawałków ze starymi na koncercie będzie..... dziwne. Jeżeli nastąpi. Nie zachęca do wybrania się na planowane koncerty w 2019.
Zamiast tego są podkłady elektroniczne, czesto rodem z lat 80 i rockowe stadionowe gitarowe granie. Czyste wokale. Duży krok w kierunku komercji,
ale przeciętnej. Już wolę wokalistki z gibającymi się obok panienkami.
Przynajmniej jest ładnie.
Nie podoba mi się to na razie.
Połączenie nowych kawałków ze starymi na koncercie będzie..... dziwne. Jeżeli nastąpi. Nie zachęca do wybrania się na planowane koncerty w 2019.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Medard
Re:
Dokładnie.Skaut pisze:to jest tak złe na tylu poziomach... Ciężko uwierzyć, że takie coś w ogóle ujrzało światło dzienne.
Zupełnie odcina się od dotychczasowych, dobrych przecież płyt.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mnie się nowa płyta podoba, ale gdy włączyłem sobie dzisiaj, wcale przecież nie jakąś wcale niespecjalnie wybitną, "One One One" to mi się po prostu smutno zrobiło. Nowa muzyka nie jest zła, ale powinna być chyba nagrana i wydana pod innym szyldem.
- Medard
Właśnie chyba o to chodzi, dziwnie to brzmi jak porównać do BlackJazzramonoth pisze:Mnie się nowa płyta podoba, ale gdy włączyłem sobie dzisiaj, wcale przecież nie jakąś wcale niespecjalnie wybitną, "One One One" to mi się po prostu smutno zrobiło. Nowa muzyka nie jest zła, ale powinna być chyba nagrana i wydana pod innym szyldem.