BORIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: BORIS
Zdecydowanie do Flood (jak mam czas i klimat na skupienie się na tym materiale). Mam sentyment do Smile bo właściwie od wtedy wkręciłem się w Boris na potęgę. New Album bardzo katowałem w zeszłym roku. Pomarańczowy Heavy Rocks zarzucam jak mam ochotę na coś prostszego i niezobowiązującego. Pink mi się ciężko słucha, bo zwykle Farewell ustawiam na REPEAT ;) Możliwe, że gdybym miał przy sobie dwie pierwsze na CD to by częściej były w ruchu (zostały w Polandzie, wkrótce będę je ściągał).Funeral pisze:Tak z czystej ciekawosci, do jakiego wracasz najczesciej???Wódz 10 pisze:Rzadko sięgam po ten album. W sumie sam nie wiem czemu. Mało przyjazny, mało przystępny jest - może dlatego...Ale kawał dobrego ciężaru to to.Funeral pisze:
Altar też często katuję, w wersji dwukompaktowej. Całościowo jednak Flood robi na mnie największe wrażenie, masy dźwięku i orientalne pogłosy.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No momentami jak wyjęte z intra do chińskiej bajki, ale z drone'ami i noisami w tle wychodzi bdb!Burp pisze:A co myślicie o płycie NOISE? Podobno ludzie nie przepadają, ale ja tam uwielbiam te różowe melodie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Zagrają na Offie
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Jeju, uwielbiam Boris, wydawało mi się, że jestem na bieżąco, ale wyszło, że jestem kilka dobrych płyt do tyłu. Nie wiem skąd oni znajdują na to czas. Co więcej te albumy na ogół są sensowne, choć oczywiście daleko poza głównym nurtem.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Borysek w Polsce.

Polecam także osobom, które nie są ich wielkimi fanami, bo na żywo robią robotę. Teraz chyba w nieco lżejszym repertuarze, niż przed kilkoma laty, ale myślę, że i tak warto (widziałem ich kilkukrotnie w repertuarze doom/drone i było świetnie).

Polecam także osobom, które nie są ich wielkimi fanami, bo na żywo robią robotę. Teraz chyba w nieco lżejszym repertuarze, niż przed kilkoma laty, ale myślę, że i tak warto (widziałem ich kilkukrotnie w repertuarze doom/drone i było świetnie).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.